Jdi na obsah Jdi na menu
 

Archiv komentářů ke kapitole 23 2. část

 

Misule a Májo, ano :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 22:12
Děkuji vám oběma, je to Albus :)) Už jsem to naznačovala víckrát - ta pasáž, kterou jsi, Májo, vyhledala, je přesně jedna z nich, asi nejvýmluvnější. Díky :))
 
Ahoj, Bellatrix Black Lastrange :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 22:14
:D Promiň, třeba příště :D
 
Re: Re: Re: Ahoj, Martino :))
23.Požehnaný
Marťas
4. 12. 2010 22:26
... vím, že to bude hrozný,a le ty to tak báječně popisuješ, že se na to moc těším :)
 
Re: Konečně k tvému komentáři, Martino :))
23.Požehnaný
Marťas
4. 12. 2010 22:30
nemáš ponětí kolikrát jsme si s kamarádkami snily o rozepínání JEHO knoflíčků :)
tak erotický knoflíky ještě nikdo nevymyslel :-D
ani nechci domýšlet co jsi zase na chudáka Severuse Snapea vymyslela ;-)
 
Elzo, Misule, Martino :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 22:31
Tak, Elysejský klíč.
Hodně jsem přemýšlela, že by se měl / mohl registrovat stejně jako u nás střelné zbraně a ve světě JKR hůlky a přenášedla, protože je jednoznačně smrtící. Tudíž že by procházel nějakou "schvalovací komisí"... Jenže to se mi zdálo v přímém rozporu k tomu, komu má sloužit - vždyť to by pak někde existoval seznam lidí, fungujících v utajení nebo skrývajících tajemství. Zatraceně nebezpečná věc :)) Takže jsem od té myšlenky upustila a nechala ho "volně prodejný". Koneckonců, jde o lektvar a jeho vkouzlení do kamene, tudíž Severus s Albusem by museli být schopní ho vytvořit sami. Kdyby měl někdo rozhodovat, kdo splňuje kritéria a která "akce" je dostatečně nebezpečná, aby opravňovala ho nosit, to bych byla zase na stejném problému - někdo, nejspíš na ministerstvu, by znal všechny Strážce tajemství, posli a špióny - to ne, kdepak, ani v kouzelnickém světě s jejich Mistry nitrozpytu. A kdyby směl mít každý jen jeden - nenapadá mě pro to důvod, jakým bych to obhájila :)
Je to opravdu jen Severusova volba. On jediný ví, čeho všeho se dopustil (a pár věcí z toho prozradím časem) a nemůže si to odpustit. Svým způsobem stále čeká na svůj trest... možná přitom i malinko doufá, že jeho akceptováním by se mohl aspoň trochu vykoupit. Zmijozelská vize života - uděláš chybu, zaplatíš. A jde se dál. A on má prostě pocit, že ještě nezaplatil. Ne dostatečně.
 
Re: Elzo, Misule, Martino :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 22:43
Ale fuj... :D samozřejmě "posly" s tvrdým "y"... Jdu se zahrabat :D
 
Ahoj, Teresso :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 22:45
Moc děkuju :)) Jsem ráda, že se ti kapitolka líbila :))
 
Ahojky, Misule :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 23:00
Děkuju :)) Ano, ty rozumíš krásně mým náznakům :))
Severus nebyl doma, no... On tak nějak neměl na vybranou ;-)
Máš taky pravdu s Albusem - a jsem moc ráda, že sis na tu myšlenku stihla už zvyknout, díky :))
Taky s tebou souhlasím, že Severus se chvílemi chová k Harrymu nefér, když mu takhle (nevědomky) dává "naději". S tím polibkem chránil sám sebe bez ohledu na to, co to s Harrym udělá. (v tom smyslu, aby ukázal - tvrdě a jasně po zmijozelsku - že na něj Harry nemá žádnou páku, kterou by ho k nošení Klíče donutil). Na druhou stranu Harryho "touze" moc nevěří, považuje ji za krátkodobé poblouznění, něco jen tak k začervenání a lehkému pobavení, a tak se tím vlastně ani moc nezabývá. A částečně i proto, aby nemusel sám přemýšlet, co by taková situace znamenala pro něj :))
Ta erotická scéna psaná v horečce je ta přes půl kapitoly :D A není v 28 kapitole, ee, kdepak ;-) :D
Ale - smekám nad tvou úvahou, je skvělá! Ano, přesně - co se musí stát, aby v Harrym uviděl rovnocenného partnera. Nebo aspoň dospělého muže. Ano, něco se stane. :)) Ale neboj, i před tou půlkapitolovou scénou budou takové, které v tomhle směru potěší ;-)
Děkuju za Lily :)) Ona ještě svou roli sehraje. A nejednou :))
Já děkuji tobě, Misule, hezký zbytek víkendu :))
 
Ahoj, sion :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 23:09
Moc děkuju :)) To je od tebe vážně milé :))
Zda je Severus do Albuse zamilovaný i nyní? Ne tak, jako kdysi, to ne. Je v tom hodně přátelství, to určitě. Trochu jde i o zvyk - protože ten dává jistotu, nejsem sám, dokud je tu Albus. Zda Harry má šanci? Bude si ji muset vybojovat :))
Postaršovací lektvar to není :)) Ale je to dobrý nápad, to ano. Jenže si myslím, že lektvarem upravený věk by nedokázal změnit jeho smýšlení nebo chování, což je ten pravý důvod, proč v něm Severus vidí dítě. A pak, Harry je v tomhle trochu rafinovanější ;-) A trochu zoufalejší :D A opět velmi zbrklý... :D
Díky, sion :))
 
Mononoke :))
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 23:32
Vybrala jsi dobré úryvky :)) Ale jde o "přeintepretované" vysvětlení z pohledu Lily, takže prosím nebrat doslovně k Albusovi ten závěr, kdy mluvila všeobecně o všech - viz odešli a ztratil. Ale uznávám, že to mohlo vyznít matoucně :))
Jednoznačně má pravdu v tom, že to nedopadlo tak, jak mělo. A že to nejspíš Severus už vzdal, že se to změní. A že má strach mít zase někoho opravdu rád.
Takže, konečně k Albusovi :))
Ten věkový rozdíl je velký. Ano, to je. Pokud ho ale vynechám, přišel mi Albus jako naprosto dokonalá volba, jediná autorita, kterou od mládí Severus uznával, kterou ctil - a která navíc ctila jeho. Albus zná jeho viny a stejně ho nezavrhnul - to pro Severuse znamená strašně moc, je to skutečný důkaz, že pro Albuse něco znamená. A s ohledem, že to jsou kouzelníci, jejich věk je mnohemm vyšší než mudlovský a existuje spousta lektvarů, a když si odpustím "bouřlivý sex", prostě mi stále zůstává Albus :)) Svěřovali jeden druhému život spoustu let, sdíleli Severusův dvojí život, příliš mnoho intenzivních vazeb. Když jsem Klíč začala psát, měla jsem v tom naprosto jasno, takhle jsem to cítila a byla s tím naprosto v pohodě. Postupně, když mi začalo docházet, kolik čtenářů mi věnuje svůj čas, jsem v tomhle směru zaváhala :)) Ten věk... :D
Takže - začala jsem přepisovat scény, dělala úpravy v ději, měnila lásku na "pouhé" silné přátelství... A nešlo mi to :-( Vůbec. Tohle mi jednoduše nešlo ze srdce, na textu to bylo znát, děj mi přišel ochuzený, okleštěný, ani trochu se mi to nelíbilo. A tak jsem to vzdala a vrátila se k původní verzi. Nemůžu si pomoct :)) Naprosto chápu, pokud to někomu prostě nepůjde přijmout - ale cim to napsala moc krásně - u JKR se mi taky nelíbilo pár věcí a pořád ten příběh miluju. Takže, děj se vůle Merlinova :D Snad tuhle vizi dokáže přijmout, a pokud ne, dokážete si najít svou cestičku skrz to a třeba si to sami pro sebe do toho přátelství přetransformovat.
Jak to mezi nimi skutečně a konkrétně je nyní, vysvětlím už v kapitole 25 - takže do toho se nyní pouštět nebudu :)) Shrnuto - Severus Albuse miloval od mládí a Albus to nakonec vyřešil - prostě Brumbálovsky :))
 
Re: Re: Re: Re: Vánoce a Klíč
23.Požehnaný
Alice
4. 12. 2010 23:44
A kruci - no jo, Profesore :)) Jsem pako, tohle mi vůbec nedošlo :)) U mě bude Štědrý den trochu jiný, takže mi naprosto klasicky nedošlo, že 24. nebudete mít ani čas :))
Takže spíš měla znít otázka jinak - kdy jindy by to všem vyhovovalo? Dřív? Středa, čtvrtek? Nebo později - sobota, neděle?
Nad dvojnásobnou nadílkou přemýšlím :)) Ale dovolila jsem si dát "dovolenou" od psaní a nabrat dech, takže teď už toho nemám napsáno dost na to, abych s klidem mohla spát, že se nedohoním a nebudu vám muset v lednu oznámit, že se naopak intervaly zvýší - nebo zkrátí kapitoly. Stále doufám, že během vánočního volna napíšu dost, ale jak moc, to těžko odhadnu :-(
Takže asi to rozhodnutí nechám na vás, pokud se mi k tomu budete chtít vyjádřit :))
 
Předem mého komentáře, křičím tady do polštáře...
23.Požehnaný
Popoles
4. 12. 2010 23:49
Ono by se spíš hodilo kvílím, řvu či hýkám. Milá Alice, způsobila si kolaps všech mých chechtáků.
To jsou takové ty malé nenápadné potvůrky co mi zaplavují organismus při extrémním vydráždění smíchopudným podnětem. A ty jsi je totálně vyrušovala.
Nebudu tu opakovat ty neuvěřitelný slova, na kterých jsem si málem zlomila oči – páč jazyk se při čtení pro sebe moc zlomit nedá. Úžasný, nemám slov.
Lily během pár dní udělala z Harryho šťastné a řádící děcko... nádhera. Je skvělé že zažije aspoň chvíli bezstarostného chování a blbnutí, ačkoli jen na chvíli,dospělost mu už klepe na rameno.
Večerní líbání ruky... zvláštní, Harry zachází dost daleko. Přijde mi trošku divné, že si neuvědomuje jaký podtext to vše má. Ačkoli, jak píšeš, to má být ujištění, že je pro Seva stále první a ani Lily na tom nic nezmění, je to velmi důvěrné gesto, které už nemá s přátelstvím nic společného. Na druhou stranu – Sev by ho asi nenechal provádět tohle „milování se“ s rukou kdyby měl pocit, že tomu Harry přikládá jiný význam než potřebu ujištění a doteku.
Pojistka smrti a Severusovo odmítnutí. Celá tahle pasáž byla strašně silná. Severus si v hloubi duše přeje být potrestán za svou chybu. Vrátilo mne to o pár kapitol zpět, kdy se Sev ptal Albuse – „A kdo mne potrestá, když ty jsi odmítl?“
Bojím se, že i kdyby na oko kvůli Harryho klidu Klíč přijal, buď by ho vyměnil za nefunkční duplikát, nebo se prostě rozhodl ho nepoužít. Působilo to na mne takovým definitivním dojmem – příběh končí v okamžiku, kdy se Severus vyrovná se svou vinou - ať už přijetím Harryho odpuštění a lásky nebo připuštěním, že i on si zaslouží nosit Klíč. Jsem zvědavá jak to budeš v dalších dílech rozvíjet.
Imagie byla uchvacující, taky bych chtěla něco takového umět – znovu se klaním v úctě před tvou fantazií.
Miona a Ron – tentokrát má Ron pravdu, Harry je potřebuje, ale už pro něj nejsou nejdůležitější, takže se jim vzdaluje.
Pasáž s cukrátky ….hihihihih
Při představě jak Harry úspěšně decimuje porost hlavy Lily jsem měla chuť úpět, jako malá jsem byla vystavena tomuto způsobu česání po nějaký čas od táty, skončilo to mým ostříháním podle hrnce...
Rozhovor Lily a Harryho - velmi poučné. V příběhu se jako Sevova láska objevuje jen Albus, takže je řeč asi o něm. Jak to někde v minulosti Albus říkal? Že Severus chce všechno nebo nic. Předpokládám, že Albus mu nebyl ochoten dát všechno...
Políbil ho! No, trošku jsi nás přečůrala Alice :-))) ale bylo to moc hezké. Harryho jsi krásně omámila :-D. Já se těším na ten „pravý“ polibek...
Sev a opravování písemek + kibic od Lily = výtlem. To by asi žáci čuměli, kdo ovlivňuje jejich známky. :-))
Kdypak Harrymu dojde co přesně jeho tělo cítí když se ho Severus dotýká? Je to přece puberťák, není mimino ani s odpuštěním pitomec, není možné, aby byl tak nechápavý... ačkoli to úpěnlivé snažení o vynucení dalšího polibku je velmi puberťácké :-)). No nic neposlouchej mě, to jsou jen moje vnitřní výlevy....
Takže copak to chce po Dracovi? Původně mě napadl lektvar lásky, ale nyní mě něco říká, že by Harry mohl chtít uvařit lektvar Věčného spánku, aby vyrobil Sevovi vlastní Klíč, jenže to by pak Asi Draco neříkal „změna strategie“, no nic, nechám se překvapit.
Harryho sen a magický oheň. Takže Harry přece jen „bouchl“ no, ještě že tam byla Lily, ačkoli to, jak jsi ji nechala shořet, mi způsobilo infarkt. Že by měl Harry na Severuse páku? Asi ne, Sev je paličák. Řekne mu Harry důvod vzniku ohně? Je to v podstatě stejné jako jeho magická bolest, prostředek k „vydírání“ i když neúmyslnému. No, aspoň už Harry ví, co je jeho momentální největší strach.... A nevyřeší to náhodou Sev nějakým hlídacím kouzlem během Harryho spánku? Takové spojení ložnic by taky bylo řečením... :-DDD
A díky za Lily, já věděla, že s ní máš úmysly :-)))

Nezbývá než poděkovat Alice. Zase jsi byla úchvatná!
 
Líbilo se mi :D
23.Požehnaný
cim
5. 12. 2010 00:27
jak Lily pomáhala Severusovi opravovat eseje :D a jsem zvědavá jestli Draco bude vařit co si myslím ;) :D
Díky senzační kapitola díky :)
 
Ahojky, Popoles :))
23.Požehnaný
Alice
5. 12. 2010 00:40
:D Nádherný nadpis :D
Díky, to mě strašně moc těší, že jsem tě směla tak rozesmát :)) S tou kratičkou pasáží s "okolámajícími" slovy jsem se úděsně vyřádila :D
Ano, děkuju, přesně to jsem tím chtěla říct, že s Lily si harry mohl aspoň na chvíli užít tu krásnou bezstarostnost dětství, kterou mu osud nedopřál. A ano, přesně tak, dospělost už mu vehementně klepe na rameno :))
Ano, Harry zachází docela daleko. Testuje hranice ;-) Jednoznačně velmi důvěrné gesto. Jehož váhu si sám Harry nijak zvlášť neuvědomuje, on je prostě vedený emocemi a moc nad nimi nedumá. A souhlasím s tebou absolutně, kdyby v tom Severus viděl něco jiného než volání po ujištění, nedovolil by to.
Díky. Moc. Děkuju, že sis vzpomněla na onu větu s Albusem - protože přesně ta vyjadřuje, jak se Severus cítí. Ano, on stále ještě "volá" po trestu. Jeho přijetí nebo odmítnutí Klíče je skutečně takovým hlavním tahem povídky a dokonce - jak to mám prozatím vymyšlené - se objeví i v posledním odstavci... ovšem docela jinak, než by se nabízelo ;-)
Děkuju, že se ti líbil výlet v immagii :)) Tahle absolutní svoboda v dělání čehokoliv je krásná, moc mě baví si jejich výlety vymýšlet a jsem vážně ráda, když to může potěšit i vás :))
Ano, přesně - Ron má pravdu :D To jsou zvraty... :DD
Jejda - mou upřímnou soustrast se stříháním podle hrnce :)) Eh, děsivá vzpomínka, taky jsem tomu neunikla... :D
Albusovo prohlášení, že Severus chce všechno nebo nic - opět děkuji za tvou paměť :)) Albusovo "řešení" prozradím už za dva týdny, takže se k tomu zatím nebudu vyjadřovat blíž :))
:D Ale byl to polibek :D Vždyť mě znáš, dělám drahoty :)) Ale ne, vážně, skutečný a oboustranně chtěný polibek je zatím nemyslitelný... ale blížíme se! :-))
Ano, to by studenti koukali, kdo jejich práce známkuje :D
No, Harry své pocity k Severusovy ještě nezařadil do erotických. V pravém a doslovném smyslu ho jeho doteky nevzrušují. Jsou krásné, žádané a extrémně příjemné. Jen. Zatím :))
Lektvar lásky to není, nee :))
Ano, nechala jsem Lily "shořet" :-)) To byl zase jeden z těch detailů, který se vynořil zcela samostatně a nečekaně během psaní :-)) Ale byla to důležitá informace... ;-) Někdo, kdo vlastně nemůže umřít, by se třeba mohl někdy hodit ;-)
Svůj sen konkrétně Severusovi neřekne. A Severus po něm nebude pátrat, protože jeho zlé sny zná z minula a protože - bude mít najednou docela jiné starosti :D Ale nějaký způsob, jakým tomu předejít, samozřejmě vymyslí :-))
Ano, ano, s Lily mám ještě mnoho úmyslů ;-) :D
Děkuji ti, Popoles. Jsem moc ráda, že se ti příběh stále líbí :))
 
Ahojky, cim :))
23.Požehnaný
Alice
5. 12. 2010 00:42
Díky :D Je to děs, chudák Severus, když žije s někým, kdo se ho vůbec, ale vůbec nebojí a "kecá" mu do všeho :D
A to by mě zajímalo, co za lektvar si myslíš :-)) Tak třeba mi to prozradíš aspoň potom :-))
Děkuju ti :))
 
droga droga droga
23.Požehnaný
sion
5. 12. 2010 02:02
Nebo lektvar touhy? Nebo nejaky lektvar, ktery mu vyjevi, kdo je Severusova tajna laska?
Nebyl nahodou Albus zamilovany do Grindelwalda?- nebo to budes Alice prehlizet? Jsem strasne zvedava. Rozhodne je u me Klic na prvnim miste a to uz jsem toho cetla opravdu hodne:)Jsi poklad Alice.
A byla bys ten nejvetsi poklad, kdybys nam nadelila k Vanocum 2 kapitolky:) A mohla bys nam rict v jake kapitole bude TEN polibek?:)
 
Re: Re: Re: Re: Re: Vánoce a Klíč
23.Požehnaný
Profesor
5. 12. 2010 10:18
Milá Alice,
já budu mít svým způsobem času dost. Jelikož já nekoukám na televizi (donedávna jsem ji neuměla ani zapnout, protože jak teď máme digitální vysílání, tak jsem se neobtěžovala zjistit funkci doprovodných přístrojů), tak si asi budu číst nějakou literaturu do školy. A samozřejmě, rodina je rodina.
Který den by mi vyhovoval? Spíš dřív, než dýl, ale to je na tobě.
Jinak ti přeji hodně štěstí při psaní. Když prodloužíš inttervaly, já se zlobit nebudu. Já vím, jak se někdy blbě píše. Já mám u sebe rozepsanou kapitolovku už víc jak rok a vůbec mi nejde psát. Takže pokud nedojdeš do takových prodlev, tak to bude fajn.
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vánoce a Klíč
23.Požehnaný
Martina
5. 12. 2010 10:44
Já si myslím, že tak jak to je , to je super. A za sebe... nechci žádný dárek v podobě dvou dílů. Maximálně jestli máš jeden díl tak dlouhý, že by vydal na dvě povídky v jednom díle, jak sji to dělala předtím někdy.
Tak přidej normálně 24.12. a kdo bude mít čas, tak si to přečte a kdo ne, tak si to přečte později...
Hlavně ti přeju, ať ti teda o svátcích jde psaní od ruky, máš po boku nějakého svižného múzáka ;-) a přeju už dopředu veselé vánoce .)
 
Nežne a zúfalo ....
23.Požehnaný
grid
5. 12. 2010 10:54
tak asi takto by som definovala svoj pocit po prečítaní kapče a následnom "vstrebaní " všetkých tých pocitov a pokusov Harryho o Severusovu plnú pozornosť a takmer zúfalý nápad /zatiaľ netuším o čo presne pôjde/ poprosiť o pomoc Draca. Severus je naozaj veľmi nežný, chápavý a chlapca má dobre prečítaného a mám za to, že ho Harryho pokusy o bozk v skutočnosti tešia, len akosi nevie, čo si s nimi počať. A páčila sa mi v tejto kapči Lily, presnejšie to ako reagovala na oheň v Harryho izbe a ako ho zachránila. To nebola reakcia dieťaťa, to bola reakcia matky a veľmi ma to dojalo. Čo ma privádza k otázke: Kde dočerta bol Severus?! Vieš, že by som celkom rada mala schopnosť môcť čítať v tvojej mysli a vedieť tak celkom presne, čo máš v pláne v budúcej kapči. Dobre, dobre túto výsadu by som asi neprežila v úplnej psychickej pohode, ale napadlo mi to ... Vynikajúca kapča, Alicka, ďskujem a teším sa na piatok.
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vánoce a Klíč
23.Požehnaný
Misule
5. 12. 2010 12:59
Ani mně přidání 24. nevadí, jenom ať to není později:-) a sobecky by mě velmi potěšilo, kdyby byla dvojnásobná nadílka, ale to je samozřejmě na tobě. Bude to super tak jako tak;-)
 
Ahoj
23.Požehnaný
Haku
5. 12. 2010 15:02
Ak sa to v takomto duchu bude odohravat aj nadalej,tak chudacik Harry....sak sa zo svojich pocitov zblazni.A Severus,ten mu teda pomohol,len co je pravda.Harry po bozku tuzil aj predtym,ale to netusil ake pocity z neho nanho potom dolahnu...a co teraz ked uz to vie.Sevie je krutas,takto to vyuzit aby mu prestal vnucovat kluc.Lili je uzasna a uci Nebelvira len to najlepsie.........nepoznal ju ako mamku,ale zato nasiel kamaratku.Je to krasne a Severus si asi este uzije.A Draco sa nezaprie...ked uz sa rozhodne niekomu pomôct,tak je to bez zbytocnych otazok.Len sa bojim,ze to co Harry vymyslel nedopadne dobre.Nu coz...nechame sa prekvapit.Ale Severusove odmietanie spôsobuje desive veci....tie sny,ten ohen...brrrr. Ahoj Aličko,neviem kedy sa znovu dostanem k PC,bo mam noťásek v rekonstrukcii( dufam,ze mi z neho daco vratia)...zatial sa mi maj krasne.PA
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vánoce a Klíč
23.Požehnaný
Arlen
5. 12. 2010 15:43
Oka, ja se pridam, mne osobne Vanoce nic moc nerikaj, spis jsou u nas takovou reklamou na pretvarku, takze bych vubec nebyla proti, kdyz bude nova kapitolka v tento den. :)
Pokud planujes dvojnasobnou nadilku, taky vubec nejsem proti, ale prosim, snazne prosim, at se neprohlubuji intervaly pridavani kapitol. Priznam se na rovinu, stala jsem se na tve vytecne fantazii tezce zavisla. O:) Driv jsem psavala povidky a vim, ze sem tam si da muza odchod a dlouho se nevraci, ale pevne verim, ze to neni tvuj pripad. A urcite nejsem sama. Hlavne ale taky nechci do niceho nutit, pokud to tak vyznelo... :)
 
Re: Mononoke :))
23.Požehnaný
Elza
5. 12. 2010 16:46
Tak přeci jen Albus? Nejprve jsem ho podezírala, ale pak vyloučila - sto let je přeci jen sto let... *;-) Alice, máš pravdu, ten věkový rozdíl je příliš velký. Ali jinak by se k sobě hodili výtečně.
Takže Harry nám blouzní po Sevovi (zatím velice cudně a z povzdálí) a ten zas pro změnu vyhlíží Brumbálovu přízeň. No není ten život ale zmatený?
*:-D
 
bombastické
23.Požehnaný
sisi/ctenar
5. 12. 2010 18:00
Severus by se vážně měl začít potra bát! XD ani netuším c omohu dáel očekávat!Ale musím přiznat nikdy by mě nenapadlo že polibek může být tak uchvacující a že já zapřísáhlý originální člověk čtu něco na FF ale kdžyt to tak vezmu ty jsi svtořial nový svět a já ho skoro vuberc neïdentifikuji stím druhým všem známím. _:)Alice jsi prostě výjmečn áa chtěla bych se tě ještě zeptat zda by jsi mi na email neposlala tvé předchozí povídky u Sax nejsou všechny :( a přesto žýe je znám na zpamět čtu raději. veselé závěje.
 
Re: Re: Re: Re: Re: Vánoce a Klíč
23.Požehnaný
Mononoke
5. 12. 2010 19:03
Vianočné sviatky sú o rodine.
Kapitola nech je hoci aj po sviatkoch, mi si ju už nájdeme. Už sa mi stalo, že som kapitolu čítala v nedeľu večer ba dokonca aj vo štvrtok... voľného času je občas nedostatok.
Radšej navrhujem oddych a chytanie múzy za hrivu. Hlavne ak by hrozili dlhšie intervaly v januári.
 
Re: bombastické
23.Požehnaný
Misule
5. 12. 2010 19:05
Alice, ty schováváš v šuplíku ještě jiné povídky kromě těch u Sax???
 
komentar
23.Požehnaný
eliss
5. 12. 2010 19:17
Skvěla povidka dneska komentuju poprve ted sem docetla je to uzasne jen tak dal budu chodit pravidelne
 
Ahojky, sion :))
23.Požehnaný
Alice
5. 12. 2010 19:37
Lektvar touhy, hm, pěkné... :-)) Veritasérum to není, Harryho to vlastně až tak moc nezajímá :-))
Viď?! Ano, přesně, taky jsem to vždy chápala tak, že Albus Grindewalda miloval. Ne že bych to přehlížela, ale G. už je docela dlouho mrtvý, spíš se k tomu nebudu jen vracet - to už bych vztahy zamotávala jak v mexické telenovele :-)) Ne, raději ne :-D
TEN polibek bude... brzy :-D A víc neprozradím, to nejde, vždyť by vás to ani nebavilo :-))
Děkuju ti, sion :-)) Moc mě těší, že si Klíč získal takovou čtenářku :-)) Nad vánoční nadílkou stále přemýšlím, nejspíš se rozhodnu na poslední chvíli podle toho, jak mi půjde psaní - protože protahovat přidávání kapitol ke konci, to by bylo velmi kruté... :-))
 
Ahoj, grid :))
23.Požehnaný
Alice
5. 12. 2010 19:45
"Něžně a zoufale" - to je moc pěkná definice kapitolky, děkuju :-)) Harryho nápad je opravdu poměrně zoufalý - a bude ještě zoufalejší ;-)
Myslím, že jsi Severuse vystihla moc dobře - někde v hloubce podvědomí ho Harryho snahy o polibek těší, hřejí, rozeznívají něco, o čem ani netušil, že ještě pozná - a naprosto rozhodně si s tím neví rady :-)) Především ze své strany. Takže stará dobrá ignorace vlastních pocitů opět zasahuje :-))
Děkuju za Lily. Ano, přála jsem si tohle vyjádřit. Třebaže sama nikdy nezažila, jaké to je, být Harryho matkou, ví, že jí byla. A je v ní i dospělá žena, která je takového citu schopná. Děkuju :))
Kde byl Severus vysvětlím hned zkraje v příští kapitolce :-)) A chtít pátrat v mé mysli je hodně nebezpečný nápad, já bych to neriskovala :-D
Díky, grid :))
 
Ahojky, Haku :))
23.Požehnaný
Alice
5. 12. 2010 19:52
Zníš mi trochu unaveně, snad je u tebe vše v pořádku a trápí tě jen noťásek (mou upřímnou souustrast, netuším, co bych si bez svého PC počala, ať je Merlin tvému notebooku nakloněn a vrátí ti ho brzy :-)) ) Děkuju, že sis našla příležitost se mi ozvat :-))
Ano, ano, všechno má dvě strany a s polibkem to Severus zrovna "nevybalancoval" :)) Na druhou stranu, jak už jsem k tomu měla toho tvdrohlavého chlapa donutit?! :D
Draco jako Zmijozel ví velmi dobře, kdy je moudré se na nic neptat a prostě konat :)) A jak to dopadne... to uvidíte ;-)
Děkuju ti, Haku. Měj se hezky, moc ti přeju, aby se ti noťásek vrátil v pořádku a brzy domů :))
 
Elzo :))
23.Požehnaný
Alice
5. 12. 2010 19:54
No, je to tak :)) Albus je starý. Ale kdo je dneska dokonalý??? :-D
Ano, život umí být velmi zmatený :-))
 
Profesore, Martino, Misule, Arlen, Mononoke :))
23.Požehnaný
Alice
5. 12. 2010 20:01
Děkuji za vaše vyjádření :))
Dobře, takže pokud by se neozvala nějaká výrazná reakce proti, zveřejním v pátek 24. jako obvykle - a každý si tu dílek najde, až mu to bude vyhovovat :))
Nad dvojnásobnou nadílkou stále přemýšlím. Slibuji, pokud se mi bude psát dobře a nějak výrazně s dějem pohnu, určitě ji dám - ale budu respektovat pravidlo, abych nikdy nemusela prodloužit intervaly. Samotné by mi to přišlo kruté zrovna ke konci příběhu...
Děkuji vám, dámy :))
 
Ahoj, sisi/ctenar :))
23.Požehnaný
Alice
5. 12. 2010 20:05
Děkuju, sisi :)) Jsem vážně ráda, když se ti Klíč může líbit, třebaže jinak FF zřejmě nečteš. Ano, Severus by se měl začít bát - nebo si s tím možná poradí, kdo ví :))
Ovšem s tou prosbou jsi mě zmátla :)) U Sax jsou všechny tři povídky, které jsem kdy zveřejnila :))
Měj se hezky :))
 
Misule :D
23.Požehnaný
Alice
5. 12. 2010 20:09
Děkuju, tahle reakce je moc milá :)) V šuplíku sice něco schovávám, ale to by se vám nelíbilo :)) Ono se to totiž nelíbilo nikomu, komu jsem se odvážila strčit to pod nos :D A navíc, není to slash, takže nuda, nezáživná šedá nuda... :DDDD
U Sax je opravdu vše, co jsem kdy zveřejnila :))
 
Ahoj, eliss :))
23.Požehnaný
Alice
5. 12. 2010 20:12
Vítám tě :)) A děkuji, jsem moc ráda, že tě Klíč zaujal. Budu se těšit na každou z tvých návštěv :))
 
Re: Misule :D
23.Požehnaný
Misule
5. 12. 2010 20:49
I neslash u tebe prostě nemůže být nuda. Tak třeba někdy ještě sebereš odvahu....;-)
 
Ahoj Alice,
23.Požehnaný
Profesor
5. 12. 2010 21:11
nechce se mi prodlužovat už tak dlouhé sekvence komentářů, proto začínám novou.
Tudíž bod A) Klíč a Vánoce. Tvé řešení je šalamounské. Sem si cestu najde každý, který chce.
Bod B) Severus a Albus. Jediným drobným zádrhelem by tam byl věk. Ovšem já sama preferuji starší muže, tak proč ne? Zvlášť, když se kouzelníci dožívají věku podstatně vyššího než mudlové. Navíc spolu sdíleli tolik věcí. Albus je vlastně jediný, komu Severus mohl všechno říci, kdo ho za chyby a pády nezavrhl, naopak se ho snažil povzbudit, pomoci mu.
Mně se jako jeden z důvodů, proč to nevyšlo, jeví Albusovo přílišné zaměření na vítězství dobra. Že prostě v boji s "démony" neměl čas se zastavit. Možná k tomu ani neměl chuť, dokud už nebylo pozdě.
 
Re: Re: Misule :D
23.Požehnaný
Alice
5. 12. 2010 21:22
Děkuji, Misule, to je od tebe opravdu moc milé :)) Ale musím sama uznat (ač mám ten šuplíkový román moc ráda), že to prostě není "ono" :)) Asi jsem se s ním moc "piplala" :D Můj správný styl je zřejmě "chrlit to ze sebe a moc nad tím nedumat" :DDD Hm, když si to takhle přečtu, nezní to moc hezky... :D
 
Ke konci
23.Požehnaný
Arlen
5. 12. 2010 21:28
pribehu? Sakra, tak to jsem vubec slyset nechtela. Obvzlaste, kdyz tusim spatny konec, jakoze u nej probrecim krabici kapesniku, doost zly konec :(( Grrr... Tvoje povidky se mi skvele ctou, doufam, ze na nas nezanevres a budes ve psani pokracovat i tak :)
Btw.: dekuji ti za rozsirovani me slovni zasoby. Hned vedle tvych stranek na liste mam otevreny slovnik cizich slov :D
 
Ahoj, Profesore :))
23.Požehnaný
Alice
5. 12. 2010 21:31
Díky :) Už jsem se v tom taky začínala ztrácet :D
Jsem ráda, že bod A se ti líbí, asi nejjednoduší řešení, jak vyhovět všem - aspoň co nejvíc to jde :))
bod B) Díky :)) Jsem na tom stejně, co se týče preferencí, tudíž mi ten věk taky nepřišel jako velký problém - zvlášť u kouzelníků, přesně, jak jsi řekla :)) Taky v tom malinko hraje roli, že mně osobně se Albus jako muž opravdu líbil :)
A vnímám stejně i to ostatní, co jsi napsala, že je spojovalo, a vše, co jsi vyjmenovala, že je rozdělovalo, jsou skutečně - mimo jiných - důvody, které způsobily, že to dopadlo jinak, než mělo :)
Díky, Profesore. Je velmi milé setkat se s někým, kdo je na "podobné vlnové délce" :))
 
Coze?
23.Požehnaný
sion
5. 12. 2010 21:34
Coze? Existuji jeste jine povidky od Alice? Jdu hledat tu Sax:)
 
Re: Ke konci
23.Požehnaný
Alice
5. 12. 2010 21:37
Tím koncem jsem myslela kapitoly koncem ledna... :)) Teď jsme za polovinou :))
Děkuju, jsem moc ráda, že se ti příběh dobře čte :)) A neboj - ten slovník mám otevřený také, potom ještě Tezaurus, atlas bylinek (několik), latinský slovník a samozřejmě všechny knihy JKR, kam občas musím chtě nechtě nahlédnout a pátrat... :DDDD
 
uz je mam
23.Požehnaný
sion
5. 12. 2010 21:37
Uz jsem je nasla:) jdu cist:)
 
Sion :D
23.Požehnaný
Alice
5. 12. 2010 21:39
Ale ty nejsou HP :)) A Sax najdeš snadno, mám ji v oblíbených ;-)
Každopádně, pokud ji skutečně neznáš, rozhodně se na jejích stránkách porozhlédni, má tam spoustu krásných povídek :))
 
uz tam koukam
23.Požehnaný
sion
5. 12. 2010 21:47
Pravda, jsem sice Potteromaniacka, ale uz nemam co cist, tak uvidim zda me to chytne.:)
 
teda Alice!
23.Požehnaný
sevy
5. 12. 2010 23:54
ty jsi dokonalá!
já se tu culila jako šílená! to bylo rozkošné! tahle kapitola mi na tváři vykouzlila hned několikrát úsměv! děkuji! :-) snad ani nemá cenu více psát... vážně děkuji, až se budu potřebovat usmát a zahnat chmury, příjdu si přečíst tuto kapitolu! :-)
 
XXX
23.Požehnaný
Hajmi
6. 12. 2010 00:39
Milá Alice,- tentokrát jsi nezkoušela naše nervy, ale ty Severusovy. Najít Harryho s Lilly, jak skáčou na posteli... Ach jo, začínám Severuse litovat. No a ten vypálený pokoj. Merline, Harry je skutečně chodící pohroma. Jen mám husí kůži z toho, co zas má zalubem a jaká pitomost ho zase napadla. Budu jako ostatní čtenáři... Už aby byl pátek. Díky.
 
Re: Ahojky, sion :))
23.Požehnaný
Martina
6. 12. 2010 07:40
Včera jsme zrovínka s taťkou shlédli HP6 na dvd a tam je zmíněn " Amorův šíp ", tak to by mohlo býti ono ;-)
Vyvolává silnou touhu až posedlost ;-)
 
Re: Elzo, Misule, Martino :))
23.Požehnaný
Martina
6. 12. 2010 07:51
Alice a můžu být na Severuse i naštvaná ? :)
Protože jak jsem psala výše... je to paličák !
Ale věřím tomu, že Harry bude Severuse milovat až tak moc, že ten najde znovu chu´t zůstat pro někoho naživu. Může se nenávidět v klidu jejich obýváku ;-)
Zmijozelská představa vykoupení je asi jako " odpustky " :) Ale vím, že tady to takhle nefunguje. Ve tvé povídce. A Severus nejspíš ví, že i kdyby doživotně pak měl trpět a třebas ve Voldemortově zajetí, tak stejně to nesmaže. A to je hrozné. Ale nemyslím si, že by Harryho láska něco změnila na tom, že se nenávidí pro jiné věci co udělal. Jen dostane smysl života. Něco jako když mu v kanonu Brumbál řekl, že má pro to, aby Lily nezemřela zbytečně , chránit a pomáhat s " výchovou " Harryho na škole... no tak nějak...;-) Copak ale ani Lily , ani Harry nedokáží přimět Severuse, aby začal mít rád život? Ale už se jim to pomalu daří a Lily vrátila radost Harrymu. Očividně.Co by si asi Severus počal těch 5 let bez ní ? Vydržel by to vůbec ?
 
Re: Májo :))
23.Požehnaný
Arlen
6. 12. 2010 14:53
Sakra, nestvi me :D Uz takhle se nemuzu dockat patku, ted mi jeste vsechna tva slova budou vrtat hlavou.... grr
 
Ahojky, sevy :))
23.Požehnaný
Alice
6. 12. 2010 17:00
Díky! :)) Jsem nadšená. A jsem moc ráda, že jsem tě směla potěšit :))
 
Ahoj, Hajmi :))
23.Požehnaný
Alice
6. 12. 2010 17:04
Děkuju :)) Správně, ani Severus to se mnou nemá lehké, když ho neohrožuje Voldemort, nasadím na něj zdivočelé "děti" :)) Harryho nápad je... děsný :D Ale každá mince má dvě strany, takže něco dobrého z toho také vzejde :))
Díky :))
 
Martino :))
23.Požehnaný
Alice
6. 12. 2010 17:27
Paličák Severus rozhodně je :))
Odpustky - jen to ne, prosím! :)) Odpustky fungují na bázi peněz, Boha naše peníze nezajímají :) Odpustky jsou mi z duše odporné :)) Takhle bych rozhodně nechtěla snižovat zmijozelskou morálku. Když udělá chybu nebelvír, snaží se, aby mu ostatní odpustili, vysvětluje to, mluví s nimi o tom, vynahrazuje to něčím jiným, nebo prostě čeká, až to utichne (popř. všechno tohle dohromady) Což je jeden způsob. Zmijozelové mají jiný - udělal jsi něco špatně, za trest dnes s námi nesmíš sedět u stolu (například :D). Ty to akceptuješ, trest přijmeš - a druhý den je vše smazáno, nikdo se na tebe nezlobí, nic nemusíš znova a znova vysvětlovat. Výsledek je stejný, k odpuštění dojde :) Jenom cesta je k němu jiná, to je vše. Ale odpustky prosím ne... :))
Zda by to Severus bez Lily vydržel? Ano, nejspíš ano. Ale těžko by to mohl být "můj" Severus, klidný a chápavý, když by neměl nikoho, kdo by ho miloval s jeho chybami. Myslím, že by byl takový, jakého ho ukázala JKR, že by to nebyla jen maska... :)
 
Arlen :D
23.Požehnaný
Alice
6. 12. 2010 17:27
:D Promiň :D Tak já už mlčím... :D
 
Hoja
23.Požehnaný
ragnar
6. 12. 2010 17:41
jako celek je tato kapitola na velmi vysoké úrovni, sice je tu několik drobností, které mě nenadchli, ale žádný autor se nemůže zavděčit všem....Ačkoliv je mi pár Harry/Severus ve smilu kamarádů, nebo rodiného vztahu velmi blízký, trošičku mě zarazil vývoj tohoto vztahu. Ačkoliv proti preslashovým a slashovým povídkám ni nemám, taky je zrovna dvakrát nemusím...
I přez tuto připomínku dávam za "V" celé povídce:-))))
 
Re: Martino :))
23.Požehnaný
Martina
6. 12. 2010 18:17
Jejda, to jsem zase blbě k něčemu přirovnala :)
Nemyslela jsem odpustky jako takové, jaké byly v našem světě... měla jsem spíše na mysli to, aby to Zmijozelové neměli moc snadné :) Něco udělám, ostatní mě potrestají a je to v poho...
Pak není Severus ani Zmijozel, natož Nebelvír ;-)
Zmijozel není , protože on za to co spáchal ani trest přijmout nechce. Má pocit, že takový trest se ještě nenašel, aby ho zbavil viny za ty věci. A už vůbec nikomu se nechce z toho zpovídat, takže Nebelvír je , ale jen svou statečností !
No právě, že mi vykoupení ve formě " odpustků " je taky z duše odporné, tak jsem to měla na mysli ve formě, že je to nějak moc snadné vykoupení. Ale blbě jsem to přirovnala. Tady nejde o peníze ,ale o trest. Ale Severuse plně chápu...
Je těžký odpustit si.
 
Re: Sion :D
23.Požehnaný
Arlen
6. 12. 2010 18:20
Souhlas, u Sax jsem jak doma :) Sice posledni dobou zapominam na komentare (ups), ale neni to tim, ze bych zanevrela, spis mam strasnou nemoc (lenost) a jsem rada, kdyz smolim "smysluplny" komentar aspon tady. Coz mi pripomina, ze jsem tu chtela napsat vserozebirajici koment, ale ta nemoc... O:) pardon
 
Arlen :))
23.Požehnaný
Alice
6. 12. 2010 20:17
Mně se určitě omlouvat nemusíš, jsem velmi spokojená i s "nevšerozebírajícími" komenty :D Jsem si jistá, že ani Sax se na tebe nezlobí, ale ona a její příběhy si nějaké pěkné slovíčko zaslouží ;-)
 
Re: Re: Martino :))
23.Požehnaný
Alice
6. 12. 2010 20:21
:)) Myslíš, že zmijozelská verze je snadnější? Pak bys zřejmě patřila do zmijozelu :)) Aspoň podle toho, jak chápu rozdělení do kolejí já a jak jsem to Severusovými ústy vysvětlovala kdysi na ošetřovně :))
Oh ne, Severus přijímá všechny tresty, které mu osud naděluje - odsouzení ostatních, utrpení od Voldemorta, svou samotu - jen mu to stále nepřijde dost :))
Ano, odpustit sám sobě je moc těžké.
 
Ahoj, ragnare :))
23.Požehnaný
Alice
6. 12. 2010 20:25
Tiše doufám, že jsem to pochopila správně, že mluvím s mladým mužem :)) Pokud ne, omlouvám se za chybný tvar oslovení :))
Děkuji ti. Máš pravdu, potěšit každého není v lidských silách, takže jsem moc ráda, když se ti příběh může líbit, třebaže není přesně podle tvého gusta :)) Díky.
Tvého hodnocení si cením, děkuju. O to víc, že slash není tvůj oblíbený žánr :))
 
Re: Re: Re: Martino :))
23.Požehnaný
Martina
6. 12. 2010 21:36
;-) však já bych ani nikam jinam nechtěla ;-)
A v jakémsi netovém testu mi Zmijozel vyšel :)
Jsem Zmijozelačka jak vyšitá. Ta co si vždycky vybere větší kousek, ta co vyjídá játrové knedlíčky z polívky :) a takovými blbostmi to začíná :-D
 
video
23.Požehnaný
Martina
7. 12. 2010 05:30
Ali nezlob se, ale já to sem prostě musím dát ...;-)
A řekněte sami... dá se jeho láska a oddanost k ní nemilovat ?? Jen blázen by mohl...
Nové a nádherné ( pozor, smutné ! ) video Snape / Lily
Kdo je máte rádi, podívejte se. Autor VonnRosenberg ( you tube ). Použity i záběry z HP7.
Tohle je přesně to, co mě vždycky naprosto setře , dostane do kolen, ale taky to , kvůli čemu posledních devět let jsem šťastná. Jsem rak, čili snílek a naivka a romantička, dalo by se říct. A ano vážně jsem tak " blbá " :)
Tak tady už je ten odkaz : http://www.youtube.com/watch?v=2-ysyQ5nweQ&feature=sub

a nebrečte moc:) oba už jsou snad někde v lepším světě, kde spolu mohou být.
 
Re: video
23.Požehnaný
Alice
7. 12. 2010 10:53
Video je moc pěkné :)) A neomlouvej se, samozřejmě sem můžeš vkládat odkaz kdykoliv - a stejně tak kdokoliv jiný. Naopak bude vítané, pokud se podělíte s ostatními o nějaký pěkný "úlovek" :-))
 
Mala prosba O:)
23.Požehnaný
Arlen
7. 12. 2010 17:02
Ali, prosim, muzes byt tak laskava a odpovedet na mou otazku u Sax - tvoje povidka Cesta, 1. kapitola. Prosim, prosim
 
Re: Mala prosba O:)
23.Požehnaný
Alice
7. 12. 2010 17:26
Promiň, Arlen, že jsi musela čekat, dlouho jsem to nekontrolovala... Už tam máš zodpovězeno :)
 
Re: Re: Mala prosba O:)
23.Požehnaný
Arlen
7. 12. 2010 19:13
Wow, tvoje odpoved me totalne dostala. Ale v tom nejlepsim slova smyslu. Snad nevadi, ze jsem si tu basen dala na FB do zivotopisu, uz ji skoro umim nazpamet, jak me zaujala :D Jdu tam dopsat autora, a jestli to vadi, tak to hned smaznu. Diky za odpoved a snad neva, ze to pisu sem :)
 
Re: Re: Re: Mala prosba O:)
23.Požehnaný
Alice
7. 12. 2010 20:56
Jsi milá :)) Díky, těší mě, že se ti líbí. Samozřejmě, že ji můžeš použít kdekoliv chceš :))
 
:D:D:D.D.D.:D
23.Požehnaný
emmm2010
8. 12. 2010 15:16
ahoj máš absolutně super povídku!!! dneska sem na ní narazila a čtu jedním dechem!!! doufám že budeš pokračovat a nemůžu než říct:AWESOME!!!:D
Jo ještě sem se chtěla zeptat jestli bys sem nemohla napsat trošku něco o sobě:D-.........dík
 
Ahojky, emmm2010 :))
23.Požehnaný
Alice
8. 12. 2010 16:43
Vítám tě a děkuji :)) Jsem moc ráda, že se ti příběh líbí. Přečetla jsi ho za jediný den?? Páni :))
Pokračovat rozhodně budu, přidávám kapitolu každý pátek :))
Co se týče mé osoby, jsem velmi nudný patron, škoda prostoru a slov ;-)
Díky :))
 
Re: Ahojky, Siso :))
23.Požehnaný
Sisa
8. 12. 2010 22:07
Teda, začínam podozrievať neznámeho páchateľa, že ma drží od komentovania!:D *pozerá pod koberec, či sa tam niekto neskrýva* furt mi do toho dačo vlezie. Ale priznávam, že v pondelok to bola moja vina- to som sa hrala s novým mobilom a cpala tam poviedky, len aby som potom zistila, že nepodporuje mäkčene a podobné veci a nedá sa to tam čítaťT_T Zradca mobil.
A kto vie? No predsa ty! A Merlin ešte..ale ani jeden mi nič neprezradíte:D
Tak predsa Albus? No dobre..v inej poviedke by som autorku preklínala, ale tu..tu mi to akosi zabudlo vadiť. Možno to je tým, aký skvelý je v mojich očiach tvoj Albus. Som si na tú predstavu tak nejak zvykla a nedvíha mi ani tlak, ani žalúdok. Takže super:D
A Severus je preč? No to som fakt zvedavá kdeže je!:)
Tak teda nekomentujem spätne..keď mi to tak pekne prikazuješ:DD (ale aspoň pochválim slovo hámotina:D je úplne super proste!:D)
 
Re: Re: Ahojky, Siso :))
23.Požehnaný
Alice
8. 12. 2010 22:21
Neznámý pachatel? To bude Fantomas :))
Díky :)) Jsem moc ráda, že ti má verze Albuse přijde přijatelná a že jsi ochotná to akceptovat. V tomhle je fanfikce opravdu nekonečně bohatá - pokud dovolíme autorovi, aby nám ukázal svou vizi, je možné cokoliv. Četla jsem příběhy, kde jsem Luciuse nenáviděla. Četla jsem příběhy, kde byl báječný. Totéž s Ronem... a vlastně všemi ostatními postavami :))
Severusovu nepřítomnost vysvětlím už brzy... :))
A díky! Jsem ráda, že se ti líbila "hámotina" :D (A že nekomentuješ zpětně :D To by vážně byla škoda času :))
 
Po dlouhé době, dlouhý komentík:DD 1.část
23.Požehnaný
Klaris
9. 12. 2010 01:01
Moje milá, zlatá Alice... začínají mi docházet slova, když chci popsat jak moc je tato povídka úžasná, jak moc se mi líbí tvé nové nápady, se kterými přicházíš a které sem vkládáš a jak moc tuhle povídku prostě miluju :) opakuju se a to se mi nelíbí.. na druhou stranu nějak to popsat musím:) tak, dnes to napíšu jen takto a doufám, že z toho pochopíš, jak MOC mám tuto povídku ráda... a to jako že fakt hodně:DDD
Tak, teď zas trochu odjinud: Ten čas je ale strašnej prevít. Neumí se ani na chvíli zastavit. Dokonce mi nějak ani nedovolil napsat komentář:) A to už nějaký ten pátek zpět :)To mě na tom mrzí asi nejvíc...No tak nevadí, nějak to shrnu teď.. původně jsem měla v plánu napsat i zpětně ale už zase nestíhám... tak to písnu jen sem a budu doufat, že to nebude zase tak ukrutně dlouhé:DD
Tak z minulých kapitolek napíšu jen to nejdůležitější: Takže to zakončení na konci 21. kapitoly pro mě bylo překvapivě ještě dobré ani jsem se tenkrát nějak nestresovala ale teď si tak říkám, kdybys to ukončila o chvíli později, asi bych to nepřežila:) Celkově 21. kapitolka byla moc hezká poklidná a až na ten konec i oddychová:) Teď něco k 22. kapitolce: magipast, "zlomím ti vaz", "tam kam ty půjdeš, mne dávno nepustí", byl živý, jejich jediná zbraň - lež, Renascor... Albus .. tak tuto část jsem četla ve škole a z hodiny jsem hned měla kulový..:) Ale už tak nějak dopředu jsem věděla, že nic vážného jim nebude a Albus je zas jednou zachrání:) ... copak by dělali, kdyby ho neměli??:) No a další silný dojem k minulé kapitolce: Lily... Severusova vzpomínka:) páni - věřila jsem, myslela jsem, doufala jsem v Lily... taky kdo jiný by to mohl být:) ... a ono fakt jo:) desetiletá, rozpustilá, roztomilá Lily:) Hned jsem si ji, stejně jako Severus a Harry zamilovala, zvlášť po dnešní kapitolce:) Zezačátku jsem se docela obávala Harryho reakce na ni ale vzal to překvapivě skvěle:)
 
Po dlouhé době, dlouhý komentík:DD 2.část
23.Požehnaný
Klaris
9. 12. 2010 01:02
Tak, víc se k min. kapitolkám radši rozepisovat nebudu, jen řeknu, že jsou obě skvělé a půjdu na dnešní:
Hned na začátek dnešního dílku jsem se rozesmála: Takové úžasné probuzení:) Páni, tak Severus má teď doma v podstatě dvě děcka:) sladký:) U těch neznámých inteligentních Severusových slovíček jsem se smála a to jsem ani nevěděla co znamenají:) Později jsem nažhavila strejdu googla a dostala jsem další záchvat smíchu, při významu těch slov:) Tak toto ráno si Severus musel užít:DDD (Alice, kam na tyto nápady chodíš:))
Páni, přání dobré noci - nejprve Lily potom Severus - boží:) Harryho překračování hranic je krásné - to líbání ruky.. culim se jak idiot a divím se, že mu to Severus dovolí:) Harry žárlí na Lily .. no něco takového jsem očekávala:) Teď mě velmi zajímá proč vlastně Severus pořád odmítá ten Elysejský klíč mít a zda jednou si ho třeba fakt vezme..no to se uvidí:) Jak Harry řekl "Budu aportovat" - tak tím mě zase rozesmál:DD
Výlet v imagii ten jejich volný pád, nikde nekončící... nádhera - já chci taky:DD Jéé, Bertíkový fazolky - no páni a Ron má na ně nějakou kliku:) - úžasný nápad:) Moc se mi taky líbilo Harryho rozhovor s Lily a jeho pokus o copánky - úsměvný:) Harry mu poprvé řekl jménem, i když ne přímo Severusovi ale i tak:) Hmm z mých dohadů a předchozích komentů jsem si tedy jistá, že ta Severusova láska je Albus, ale jsem zvědavá jestli, kdy a jak se to dozví Harry a hlavně jak bude reagovat:) A další přání dobré noci.. A POLIBEK ... :) konečně :) i když ne úplně ten, jaký si představuju ale i tak:) nádherně popsaný - fantastický:) doufám, že mě při této části nikdo neviděl... na tváří se usadil totiž děsně přiblblý úsměv...:)
Lily je skvélá:) Jak Severusovi kecá do opravování - to se mi fakt líbí:) Páni, co já se tu vše nenaučím: další nový slovo: imperceptibilní .. vůbec jsem ani netušila, že to znamená nepostřehnutelný .. to jsou mi novinky:)
Harryho přehrávání a snění o tom polibku bylo rozkošný:) Chci vás políbit...sem zvědavá, co se tedy změní, aby to chtěl i Severus:)
A radši ani nějak neuvažuju co to chce Harry po Dracovi za lektvar... stejně by to bylo uplně něco jinýho než to, co si myslím...:)
No a nakonec ten Harryho sen a záchrana v podobě Lily... fuj, tím jsi mě celkem vylekala... Jakto, že tam nebyl Severus??? A co ten Iskariot??
No na odpovědi si musím počkat... a já budu čekat asi i dýl, protože tu v pátek nebudu, budu dokonce i mimo ČR, takže se k internetu nedostanu, ach jo... No tak má zvědavost si bude muset chvíli tedy počkat .....
Ajé, já to s tou délkou už zase přehnala, nic... mazat už to nebudu, radši mazám spát... a děkuju za další krásný pátek:)
 
jejda to máme novinek :)
23.Požehnaný
Martina
9. 12. 2010 07:17
Ani nevíš, Alice, jak ráda jsem ráno otevřela ( ostatně potěší tě, že tvé stránky jsou to první a rozhodně ne poslední na co dennodenně koukám ? :) ) a zjistila, že máš nový obrázek k titulu ! Parádní ! Co to tam Severus stváří ? Lektvary ?...
No a taky nová rubrika, se kterou plně souhlasím !
O čem by jako podle autora komentáře, kdo řekl, že Klíči slash škodí..., měl Klíč být ? Klíč je krásný takový jaký je. A i na mlaďunkou Lily si zvyknu ;-)
Ona stejně nebude mít chování dítěte, viď ? Mám ten pocit, že už v téhle kapitole se projevila jako hodně moc dospělá žena !
 
Uáááá, jakožto projev radosti :D
23.Požehnaný
praktikantkaKK
9. 12. 2010 10:36
Ach, já jsem tak nadšená. Tak neskutečně moc, že si už několik dní nepřipouštím, že jsem nemocná. Šklebím se od ucha k uchu a to jenom díky této povídce!
Nevím, jak popsat a shrnout, co ve mě Klíč zanechal. Ale jedno vím určitě: trpěla jsem s nimi, smála se s nimi, šklebila se a neskutečně přiblbě jsme se usmívala. Tvá povídka je lék na bolesti hlavy, opravdu! :D Lékaři by jí měli předepisovat, samozřejmě s dodatkem „silně návykové“ :D
Kdybych tu měla vypisovat všechny okamžiky, které jsem absolutně nečekala, které mě příjemně nebo ne moc příjemně překvapily, tak bych tu byla do večera a možná ještě déle. Přesto si dovolím vyzdvihnout jednu scénu, která byla tak pohodově zlomyslná. Poppy a její mudlovský sirup proti kašli. To bylo, Jujch. Nádhera. :D Jop, a mám strašně ráda tvou Poppy a také spojenectví mezi Dracem a Harrym. A to silné pouto mezi Štěňátkem a Severusem. A to čertidlo Lily.
A tato poslední kapitola? Kouzelné ráno.( které jsem přelouskávala se slovníkem :D) Elysejský klíč a Severus. Doufám, že se nám štěňátko tak snadno nevzdá a nakonec ho přemluví. Také by mě zajímalo, kdy se dostanou do fáze, že Harry bude Severuse oslovovat jménem a ne příjmením. Pak ta pusa. Nenapadá mě k nim žádný přívlastek. Možná od nás- čtenářů tak dlouho očekávaná. A jejich první- reálná. Dále: Harry a jeho objednávka u Draca. Mmm, nenapadá mě nic jiného než nějaké afrodiziakum –> Zoufalá situace žádá zoufalé činy.. :DD Jinak opravdu netuším.
A co na závěr? Jedno opravdu velké a upřímné DĚKUJI.

 

Milá "ó skvělá" Alice!
23.Požehnaný
Slimča
9. 12. 2010 18:31
Valí se toho na mě moc a komentuji za pět minut dvanáct, ale musím - alespoň stručně. :-) Nádhera! Jsem zamilovaná do Lily. Ne, špatně! Do dvojky Lily - Harry. Jsou úžasní! A ta pusa - jéééé. Já věděla, že najdeš úplně nový způsob, jak ji zaonačit :-D Chudě Harry... :-) Byl to krásný okamžik!
Albus. Sázela jsem na něj a pro potvrzení četla některé komentáře. Jsem ráda, že ses vrátila k původní představě jejich vztahu. Je pravda, že jsem při prvních náznacích něčeho "bližšího" patřila spíše k té panikařící části čtenářské obce, ALE... Zase jsi to dokázala! :-) Chci ho tam a věřím ti ho přesně v téhle roli. Dokonce bych už byla i zklamaná, kdyby se časem ukázalo něco jiného. Vážně, kašli na přání komentujících, piš to, co cítíš. Pak je to dokonalé a přesvědčivé.
A na závěr jeden zoufalý výkřik: Harry, ty pakoni, co to zase vymýšlíš!?! :-))))
Děkuji, Alice! Klíč je fantastický! :-)
 
Ahojky, Klaris :))
23.Požehnaný
Alice
9. 12. 2010 19:26
:D Ano, myslím, že jsem z toho vytušila, že se ti příběh líbí... :D Děkuju ti :)) Jsi moc hodná :)) Komentáři se netrap, když není čas, tak prostě není - hlavně když ti zbyde chvilka si kapitolku přečíst :)) (i když teda zrovna ve škole, no... :D)
Jsem ráda, že se ti dílky líbily :)) Bez Albuse by nejspíš museli sedět v koutě a zoufat si :D
Děkuju za Lily :)) Přesně, kdo jiný by to mohl být? :)) Moc mě těší, že se ti tahle potřeštěná vzpomínka líbí :)) Harry to vzal v pohodě, svým způsobem i proto, že tady nešlo o vzkříšení mrtvé. To by asi přijímal jinak. A mně by se takový nápad taky nezamlouval. Zhmotněná vzpomínka je něco jiného... zvlášť, když ji můžu nechat dělat všechny tyhle šílené věci :D
 
Klaris :))
23.Požehnaný
Alice
9. 12. 2010 19:40
Díky :)) Jsem vážně ráda, když se mi podaří někoho rozesmát. K tomuhle nápadu pohrát si s cizími výrazy mě přivedl sám život :D Když se kdosi místo okamžité konzultace zuřivě dožadoval okamžité inzultace... :DDD No, nevyhověla bys mu? :D
Harryho překračování hranic... hm, to jsem si moc užívala :)) Díky, jsem ráda, že se ti to taky líbilo :)) Severus si to zdůvodnil čistě pragmaticky, takže to dokázal ustát ;-)
Po výletu v immagii se mi už stýskalo, těší mě, že jsi to také uvítala :)) Ano, Ron je klikař :D
A polibek... :D Vždyť mě už znáš, určitě jsi tušila, že to trochu zaonačím ;-) :D Ale jsem ráda, že sis ho i tak mohla vychutnat spolu s Harrym :))
Vykreslovat Lilyinu povahu a jak se Severuse vůbec nebojí mě baví přímo neskutečně :)) Díky :))
Něco se změní, něco se stane... A Severus pak Harryho uvidí v trochu jiném světle :))
No ano, když je kapitolka veselá, musím vybafnout aspoň ve snu :D
Neměj strach, kapitolka tu na tebe ráda počká, než se vrátíš. Přeju ti, abys měla příjemnou cestu a ať už jedeš kamkoliv, ať si to užiješ, co nejvíc to jde! :))
Moc ti děkuju, Klaris :))
 
Ahojky, Martino :))
23.Požehnaný
Alice
9. 12. 2010 19:43
Díky :)) Těší mě, že se ti nové záhlaví líbí. Severus píše. Nejspíš kurátorce :DDD Jen to tam v tom prťavém obrázku není moc vidět :D
Lily - její reakce se budou střídat. Kdepak, nezmění se nastálo do dospělé ženy, vždycky v ní budou rarášci :))
 
Ahojky, praktikantkoKK :))
23.Požehnaný
Alice
9. 12. 2010 19:54
Vítám tě :)) (A nadpis byl skvělý! :D)
Děkuju ti, jsem vážně moc ráda, že tě Klíč může rozesmát navzdory bacilům (přeju ti, abys je přemohla co nejdřív, Vánoce jsou za dveřmi, ať si je užiješ :)) A děkuju, že jsi s nimi mohla jejich peripetie prožívat :))
Vlastně se ti povedlo vystihnout všechny základní věci - takže jsem jednoduše celkově moc ráda, že se ti příběh a postavy v něm líbí takové, jaké jsou :))
Ne, štěňátko se s Klíčem nevzdá, ale zda uspěje...? :))
Svým způsobem je každý polibek něčím první :)) Moc mě těší, že můžeš s Harrym prožívat všechna tahle "prvenství" a mít z nich radost jako on :))
Přesně :D Zoufalá situace žádá zoufalé činy. Ovšem někdy je ta situace potom ještě zoufalejší... :DDD
To já děkuji tobě :)) Je skvělé potkat tolik báječných čtenářů :))
 
Ahojky, Slimčo :DD
23.Požehnaný
Alice
9. 12. 2010 20:07
(První mě napadlo - ty něco potřebuješ? happy end už mám u tebe podtržený několikrát... :D Ne, promiň, jen nevím jak reagovat na to oslovení, dostáváš mě do rozpaků a už mi to nedělej :DDDD) Děkuju ti :))) Nedostatek času naprosto chápu, vůbec se tím netrap :))
Díky moc, že se ti dvojka Lily - Harry líbí :)) Už se budu opakovat, ale nemůžu si pomoct, jejich řádění jsem si při psaní hrozně užívala :))
Ano, ty už mě znáš :D Zase jsem tu pusu trochu zaonačila, to jsi popsala perfektně :D Děkuju, že se ti i taková líbila :))
Děkuju moc - za Albuse. Opravdu si cením, když mi dovolujete předkládat vám moji vizi a můžete přehlédnout nějaké ty "šrámy na kráse" (a cca 80 let navíc :DD) Já opravdu píšu víc srdcem než hlavou, takže nutit se psát něco, co nechci... žalostný výsledek :))
Výkřik na závěr je velmi, velmi trefný! :DDD
Moc děkuju, Slimčo. To vy tady jste fantastičtí :))
 
Jooooooooo.... :D
23.Požehnaný
Lisa
9. 12. 2010 20:30
Jupkyyy, anooo, byl tam, POLIBEK - já jsem z toho tak nadšenáá!! ( Nj, to jsem prostě musela zmínit hned! :-DD ) Dneska to zkrátím - musím - čas na mě tlačí, dýchá mi za krk a já bych měla být nadšená, že tak rychle utíká a zítra už tu na mě bude čekat další mimořádná kapitolka, ale bohužel, dnes se radovat nemůžu, mám toho moc, a nezbývá mi, než napsat, že kapitolka byla strašně moc moc moc moc krásná, úžasná, uchvacující, perfektní, nádherná, suprová, bombová - prostě dokonalá! Vnímala jsem a užívala si každé písmeno, slovo, větu - prožívala jsem každičkou scénku i myšlenku... božínkuuu :-)) Ten konec - ten sen - Severuus.. na chviličku jsem si myslela, že se Harrymu zase spustí magická bolest, ale magický oheň?! a Lily?! No alespoň, že jsi nás znovu nenechala napnuté, to už bych asi nezvládla.. :)) To jsem zvědavá, co na to Severus - a kde byl?!?! Sakryšky, sakryšky, co to ten Harry kuje? Já to chci věděěěěěěět!! ( Musíš vydržet a budou i zuby...ne ne, já nemusím... :-DD ) Tak jo, kapitolka se mi neuvěřitelně líbila... :) ( Mimochodem totálně a naprosto souhlasím s tvým článkem Klíč a slash)
 
Ahojky, Liso :D
23.Požehnaný
Alice
9. 12. 2010 22:06
Děkuju za ten krásný, nadšený komentík :)) Moc mě těší, že tě polibek nadchl, i když byl ze Severusovy strany takový... odfláknutý... :DD
A díky moc, že sis užila i zbytek kapitolky (ano, správně, byla jsem na vás s koncem hodná :D )
Nádhera - to jsi mě dostala :DDD ...a budou i zuby... ne ne, já nemusím :DDD
Tak jo, budou zuby. Zítra :DDD
Díky moc, Liso, za tvá milá písmenka i za tvůj souhlas :))
 
Co víc říct?
23.Požehnaný
Maleficia
25. 8. 2011 18:09
Prostě úžasné, dokonalé. Ač jsem psala, že mi Lily tak trochu vadí, tak jsem si strašně přála, aby to přežila. Chudák Severus. By se z toho asi zbláznil. polibek byl úžasný. Nedokázala jsem v tu chvíli ani dýchat.
Docela se obávám, co si Harry na Severuse připravil. Myslím, že lektvar lásk to nebude. To by byl Harry opravdu dost naivní. Sev by to přeci hned poznal.
Jsem hodně zvědavá a vděčná. Že nemusím čekat na další kapitolu. To by mě zabilo :-)