Jdi na obsah Jdi na menu
 

Archiv komentářů ke kapitole 25 2.část

 

Ahojky, Májo :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 10:55
Děkuju ti :))
Máš pravdu, že "odpuštění" prošlo snadno. Z několika důvodů, ten nejdůležitější je asi tento: po prozkoumání Harryho vzpomínek Severus skutečně - a konečně - POCHOPIL. :)) A s tím se dostavilo naprosté zděšení, že Harryho čeká stejné utrpení z neopětované lásky, se kterou se Severus potýká už tolik let - takže Severus okamžitě naskočil do "módu perfektní servis", zcela přehlédl své vlastní pocity a jeho jediná snaha byla Harryho uchránit. Pomoci mu tím projít, usnadnit mu to, jak nejvíc to jde.
Harryho magie - opět si dovolím poukázat na Aspenin úžasný způsob, kterým ho Severus v jejím Roku na téhle cestě vedl. Miluju, jakým způsobem to provedla ona, ovšem jejích psychologických kvalit a znalostí zdaleka nedosahuju, navíc jsem si zvolila jinou cestu :)) Severus Harryho nechá, aby si to prošel a "osahal" sám, jen je neustále nablízku, aby případné průšvihy vyřešil a zlé následky odvrátil. I to je způsob učení - říct, jak se to dělá, a nechat ho, aby to udělal sám - je to rychlejší, třebaže trochu nebezpečnější :)) A také je to přístup k dospělému člověku, ne k dítěti :)) Tedy, aspoň já to tak vnímám :))
Díky :)) Ano, Draco byl skvělý - a jeho opravdové kvality v tom nejčistším zrnu nechám projevit zrovna v příští kapitole :))
Moc ti děkuju. Opravdu mne těší, když se ti příběh líbí takový, jaký je. A děkuji za přání - jen moc doufám, že tě nevezme za slovo, protože to by mne jinak opustila už před lety :D Moje maminka měla pořekadlo - Bude hůř. Protože líp už bylo :)) A maminky mají vždycky pravdu :)
Děkuju, Májo :))
 
Ahojky, marci :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 11:07
Děkuji ti. Jsem ráda, že se ti kapitolka líbila - a jsem ráda, že jsi mohla "číst mezi řádky" - ona skutečně byla dost smutná. I pro mě :)
Také jsi takový polibek poznala - když se člověku chce vlastně plakat? :)) Pokud ano, jsem ráda, přála bych tak silný okamžik každému, kdo miluje :))
Díky za Draca :)) Ten "kluk" měl v sobě vždycky velký potenciál, bohužel u JKR mu nebyl dán dostatek prostoru po onom "prozření" :))
Ano, Harryho síly jsou velké. Nechci to moc přehánět, ale přeci jen - on je ten vyvolený, nadaný něčím víc, než ostatní :)) Bohužel, proti Voldemortovi to kvůli viteálům použít nejde :))
Opakující se vztah Severus/Albus a Harry/Severus je krutý. Ale současně díky tomu má k Harrymu Severus mnohem blíž - rozumí mu jako nikdy. A může tak "otupit" tu nejhorší bolest. Jen si teď asi připadá, jako když tančí mezi vejci :))
Díky za Lily! :)) Ona mnoho vidí, mnoho ví, a tak jim každému může nastavovat zrcadlo a pomoct jim vidět, co sami vidět nedokáží :))
Tvou prosbu za Draca beru na vědomí :))
Moc děkuji, marci :))
 
Ahojky, Lady Corten :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 11:09
Díky :)) Ano, přesně, Harryho čeká pořádný kus práce :)) A pravděpodobně, kdyby věděl, že vlastně soupeří s Albusem - nemohl by v tom boji o Severusovo srdce pokračovat ;-) Ne, to by neudělal.
Doufám, že tě i pokračování potěší :)) Díky :))
 
Ahojky, klakla :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 11:13
Děkuji ti :)) Moc mě těší, že sis tu bouři emocí mohla projít s nimi :))
Jsem ráda, že tě Draco potěšil :)) Ó ano, o Severusovi se dozvíme ještě mnoho ;-) Ale po částech :))
Děkuju. Opravdu si cením, když mi dovoluješ takhle tě rozhoupat na vlnách všech možných emocí. Díky! :))
 
Ahojky, ragnare :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 11:16
Páni... Děkuji ti :)) Velmi mne těší, že si Klíč získal tak spokojeného čtenáře! Díky.
A děkuju za verše! :DDD Moc pěkné, ano, opravdu mě potěšily, děkuju :)))
 
Ahojky, Saskyo :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 11:18
Děkuju :D Jsem moc ráda, že se ti to líbilo :))
Ano, Draco si s nimi ještě pořádně užije, nebelvírská upřímnost je pro něj "zdrcující" :DDD
Díky! :))
 
Re: Ahojky, Lady Corten :))
25.Téměř
Profesor
19. 12. 2010 11:21
Jo. Taky so říkám, že v tomhle případě by to asi vzdal.
Jen kdyby to bylo tak jednoduché.
 
Ahojky, Elzo :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 11:38
Moc děkuju :)) Jsem upřímně ráda, že se ti scéna pod Nápojem touhy líbila, a že se mi podařilo uchránit ji před trapností :))
Co se týče chybějícího "se" - ono se to vlastně u mě objevuje poměrně často. Nelíbí se mi ze "slohového hlediska", když se objevuje v jednom souvětí příliš často za sebou. Konzultovala jsem to s profesorkou češtiny, bylo mi řečeno, že v některých případech se skutečně smí vynechat, aniž by to narušilo gramatickou správnost. Ale je možné, že se mi někdy nepodaří tu správnou "povolenou" situaci vychytat :))
Ano, díky! - Přesně, tou Harryho větou na konci "akce" jsem se snažila vyjádřit, že už skutečně velmi ostře balancuje na hranici dospělosti a zodpovědnosti za své činy. Utéct beze slova by bylo dětinské.
Děkuji, že se ti ilustrace líbí - strašně jsem se s ní vyřádila :D
:D A moc mě těší, že se ti líbilo intermezzo v šatně, taky jsem tuhle situaci viděla v naprosto živých barvách a moc se mi líbila :D
Ano, jse ráda, že to vidíš stejně jako Severus - v kouzelnické společnosti panují stejné "předsudky" jako kdekoliv jinde; čemu nerozumíme, toho se bojíme. A raději se tomu straníme :) Ne, neumím si představit, že by tahle Harryho schopnost byla přijatá veřejností s nadšením.
Z prohlídky Harryho myšlenek Severus konečně pochopil vše. A naprosto jasně. Jen jsem ho to tu nenechala dát najevo - hlavně proto, že se Severus momentálně soustředil na "žhavý problém" - totiž Harrymu neublížit. Svoje pocity začne zpracovávat později, až se situace zase trochu zklidní. A Harry prostě je pořád "hrozné štěně" :D

Elzo podruhé :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 11:53
Ano, tou "osudovou lekcí" měl Severus na mysli zkušenost s Albusem. A ne, on na něj nikdy žádný lektvar nepoužil :D Myslel tím, že zná velmi dobře, jaké to je, milovat a nedostávat nazpět totéž.
Spojení Albuse a Severuse opravdu nebylo způsobeno Eviterou. Šlo o ten zmiňovaný rituál Splynutí. A ano, přesně, proto není Severus volný. Nikdy neřeknu, co přesně onen rituál obnáší a jak probíhá, ale je to způsob partnerského spojení. A protože jde o kouzelníky, prováže samozřejmě i jejich magii. A ano, proto nevyprchává a spojení stále trvá :))
Tím jsi mě rozesmála :D Ne, tak to opravdu netuším, jak se taková posedlost "trávit lidi" jmenuje :D Máš pravdu, když jsem si tu pasáž po tvém komentu přečetla znovu, taky mě to okamžitě napadlo :D
Ano, velmi správně - Siriuse také otrávil kvůli Harrymu :)) Tedy, v tomhle případě se určitě moc přemáhat nemusel... :DD
Tak těsný vztah, jaký má Severus s Lily, opravdu až zavání schizofrenií :))) Ale ono to snad ani jinak nejde, vždyť ta pekelná holka o něm ví téměř všechno :D Na druhou stranu, Lily je skutečně svou vlastní osobností - jen má Severusovy vzpomínky do doby, než byla z jeho mysli zhmotněná.
Ano, šmírování vlastní nedospělou matkou je děsivá představa! :DDD Ona jim to Lily ještě pěkně "okoření" :DD
Díky :)) Moc ráda jsem tě rozesmála :))
Tak ta vize nervově se hroutícího Severuse, zatímco Harry si velmi spokojeně ve své posteli... představuje.. :DDD Ano, vidím to v plastických barvách :DD
Díky, Elzo :)))
 
Ahojky, emmm2010 :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 11:59
Děkuju :))
Jaj, moc doufám, že vánoční kapitolka potěší :D
Jsem ráda, že se ti dílek líbil. A máš pravdu, Severus to moc "neřešil" - žádné výchovné lekce :)) Za prvé, Harry se zvládl v tomhle směru "vychovat" sám, za druhé, tohle bylo příliš závažné ve svém skrytém smyslu, než aby to Severus mohl zhoršit nějakým trestem. Stále je jediný, na kom Harry závisí a komu zcela důvěřuje, neodvážil se takový vztah narušit.
Takže "roztávání"? Romantika? :))) Hm, že by...? když jsou ty Vánoce... uvidíme ;-) :D
Díky moc, emmm! :))
 
Ahojky, Bacil :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 12:04
Děkuji :)) Těší mě, že se ti dílek líbil :))
Drbat měsíc kotlíky? To ne :D Severus pro něj skočí do ohně, vtáhne si ho do hlavy a těla na několik dní, a pak ho bude trestat za polibek? :)) To nešlo. Už proto, že Severus konečně pochopil, co k němu Harry cítí - tohle byla velmi nebezpečná půda, hněv a trest mohl mít pro Harryho hrozné následky.
Svou moc se Harry ovládat naučí, určitě ano. Ovšem boji se stejně nevyhne :))
Díky :))
 
Ahojky, sisi/ctenar :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 12:06
Tak lavina? :D To máš nejspíš pravdu, z Harryho "lýtek" by se nejspíš změnila na potopu dřív, než by dopadla :D
Díky :))
 
Ahojky, Jani :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 12:26
Vítám tě tu :)) Moc mne těší, že tě příběh oslovil a přes smutné okamžiky tě umí i rozesmát :))
Jsem ráda, že se ti Lily líbí, to jsi trefila přesně, oba ji skutečně ztratili příliš brzy. A ano, bez ní by byl Severus hrozně sám.
S Albusem si hlavu nelam :)) Buď si ho představ o pár let mladšího nebo se zaměř právě na tu duševní stránku věci ;-) :)) Snažím se nebýt příliš konkrétní právě proto, abych vám nechala prostor si to přizpůsobit podle svého :))
Ne, Severus nic podobného na Albuse nezkoušel :D Jen zná tu bolest z neopětované lásky, z odmítnutí, proto to nechtěl Harrymu zhoršovat nějakým trestem :)
hm... jednou Severus volný bude ;-) Jak k tomu dojde...? Doufám, že to překvapí :))
Moc ti děkuju, Jani :)) Vždy mě velmi potěší, když mi někdo dovolí nechat se vtáhnout do mých snů a prožívá je se mnou :))
Film? V tom s tebou souhlasím a jsem absolutně pro! :D Je tolik úžasných fanfikcí, které by si to zasloužily, takže já osobně nějakou malou naději mám, že jednou se někdo rozhodne a některý z těch skvělých příběhů natočí a pro nás zblázněné fanoušky vznikne HP pro dospělé :DD
Díky :))
 
Ahojky, Slimčo! :)))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 12:54
Děkuju! :D Páni, jsem moc ráda, že se ti polibek tak líbil :D
Etuda v šatně :D Tu jsem si moc užívala. :)) No, já tiše doufám, že si toho albínka nakonec opravdu oblíbíš :D V příští kapitolce se tak trochu... zatřpytí ;-)
Normální Zmijozel? :D To taky existuje??? :D Já ti nevím, přijde mi to stejně divné jako fráze "normální Nebelvír" :DDDD Ale ta definice se ti moc povedla! :D
Přesně, přesně - děkuju :)) Vystihla jsi, co Harryho uchránilo před opravdovým hněvem :)) A pak je tu ještě malinká drobnost - co to udělalo se Severusem a jak to prožil on ;-) Ale to prozradím až příště :D
S Albusem jsem v tom neudělala moc jasno? Aspoň malinkato...? Tak ne no... :D
K rituálu Splynutí se nevrátím nikdy, nikdy ho nepopíšu :)) Tuhle záležitost si nechám pro sebe :)) Je to skutečně proto, že chápu, že ne každý tak nerovný svazek může přijmout, tudíž chci ponechat čtenářům volnou ruku, aby si to přizpůsobili k obrazu svému :)) Ano, ten rituál je způsob partnerského svazku, který sváže a propojí i jejich magii.
Kruté to svým způsobem je - na druhou stranu, Severus o Albuse usiloval od mládí a vytrvalé, jednoznačné odmítání nepomáhalo. Až se dostali do situace, kdy pro Albuse znamenal něco zcela výjimečného, byl součástí jeho života a Severus... na tom byl zle. Takže mu Albus nabídl vše, co mu dát dokáže - svazek, ve kterém Severus nezíská to, po čem touží, ale aspoň něco. A Severus to přijal. A naučil se v tom žít, mít potěšení z drobností, z těch velmi vzácných chvilek, kdy skutečně byli spolu jako partneři. Pravidla byla daná velmi jasná předem a oba s nimi souhasili. Váhala jsem, zda tohle téma rozvinout a skutečně vysvětlit - nakonec, po krátkém rozhovoru s Májou, jsem se rozhodla to udělat. A napsat "můj" Princův příběh, kdy ve vzpomínkách projdeme Severusův život. Ale na to si ještě počkáme :))
Co se týče toho rozhovoru a Albusovy otázky - byl to jeho způsob, jak Severusovi říct: Se mnou nejsi šťastný. S ním bys možná být mohl. :))
Malá velká Lily - krása! :D To jsi velmi jednoduše a skvěle vystihla vše :)) Děkuju, že se ti líbilo její "dvojí" podání téže věci :))
Ano, Igor je opravdu ze hry. On stejně neměl šanci :)) Už kvůli Albusovi ;-)
:)) Ano, přesně, posun tu byl. A ještě bude ;-) :D
Co se Harry dozví? No, bude toho mnoho... Ale pokud máš na mysli konkrétně vztah Severuse / Albuse... tak ten mu zůstane utajen ještě hodně dlouho ;-) Původně jsem ho chtěla prozradit, ale čím víc jsem nad tím přemýšlela, nemohla jsem najít cestu, jak by se přes to Harry přenesl a bojoval o Severuse dál. To mi při jeho výrazném smyslu pro čest prostě nepasovalo. Takže v duchu moudré Plzákovy rady: zatloukat, zatloukat, zatloukat! :DDD
Moc děkuju, Slimčo :))
 
Ahojky, Asisi :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 13:14
Je mi líto, pokud jsem se tě nějak dotkla, protože to jsem rozhodně v úmyslu neměla. Zřejmě jsem se vyjádřila špatně.
Rozumím, pokud ti Harryho situace může připadat ponižující. Záleží hodně na úhlu pohledu a na tom, jak k ní všichni "protagonisté" přistupují. Snažím se, aby to tak nevyznívalo, protože milovat kohokoliv by nikdy ponižující být nemělo. Dávat lásku najevo je hodně o odvaze a vnitřní síle, ve chvíli, kdy není - zjevně - opětovaná.
Mrzí mě, pokud ti to připomíná něco nedobrého a doufám, že i tvoje "šťastné dny" brzy přijdou. A budou stát za to :))
Děkuju, Asisi :))
 
Ahojky, Kiko :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 13:19
Vítám tě tu - a děkuji :)) Jsem moc ráda, že si tě Klíč získal a může tě potěšit :))
Severus není volný, protože se s Albusem svázal :)) Ten zmiňovaný rituál Splynutí je forma partnerského slibu. A ano, Albus byl předtím volný :))
Na Vánoce bohužel dvojnásobná nadílka nebude :) Promiň. Pokusím se teď s psaním pořádně pohnout, pokud se to podaří, zveřejním další díl dřív, ale zatím je to ve hvězdách :)) Snad tě i přesto kapitolky potěší :))
Děkuju ti :))
 
Ahojky, Nade :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 13:25
Díky :)) Ano, byl to Albus :)) Z toho, jak se jejich životy neustále protínaly, mi jednoduše přišel jako naprosto nevyhnutelná volba :)) Je to smutné, že se situace opakuje - ale až tak stejné to není :)) Severus má k Harrymu věkem mnohem blíž, navíc jeho situaci rozumí až příliš dobře, spojuje je láska k Lily... je toho dost, co mají společného. Takže ano, rozhodně, Harry má velkou šanci :))
Děkuji :)) Těší mě, že ti popis polibku přišel sugestivní :))) Jsem ráda, že se ti líbil :))
Ano, ano, Lily to trefila :))
Díky moc, Nade :))
 
Ahojky, niko :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 13:27
Děkuju ti :)) Jsem moc ráda, že se ti kapitolka líbila :))
A díky, že se ti líbí rozhovory Severuse s Lily, s ní jedinou opravdu nic nepředstírá :))
Harry bude mít co dělat, to tedy ano :))
Já děkuji, niko :))
 
Ahojky, Hajmi :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 13:29
Moc děkuji :)) Vážně si cením, když mi dovolíš tvé pocity tak rozbouřit a necháš příběh znít přímo v sobě :)) Děkuji! :))
 
Ahojky, Marylin :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 13:31
Děkuji ti :)) Bylo mi velkým potěšením :))
Doufám, že to opět do dalšího pátku "zvládneš" :D
Díky! :))
 
Ahojky, Mariano :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 13:42
Děkuji ti za tak milá slova. Cením si toho, zcela vážně a upřímně.
Soukromě si myslím, že každý příběh a každý autor, hraje na nějakou jinou strunu, takže se svým způsobem srovnávat nedají. Josephine byla fantastická se svou fantazií a zapracováním romantiky, aniž by to vyznělo hloupě, Aspen je nedostižná v psychologické propracovanosti děje a postav, Jordan zase úchvatně gradoval erotické jiskření a současně to dokázal propojit s emocionální stránkou.... a to bych mohla mluvit dál a dál.
Opravdu mne těší, že se Klíči podařilo oslovit něco příjemného v tobě. Jen se nějak osobně velmi bráním jakémukoliv srovnávání :)) Nechci "soupeřit", chtěla bych probouzet emoce a přinášet sny :)) Hezké sny. Pokud se mi to u tebe daří, jsem naprosto spokojená :)) Děkuji ti, Mariano :))
 
Ahojky, anonymko9 :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 13:48
Děkuji ti :)) Jsem opravdu moc ráda, že se mi podařilo ukázat ti hezkou stránku slashe takovým způsobem, který je zrovna pro tebe přijatelný :))
A budu doufat, že ti to nadšení vydrží ;-) :D
Díky moc :))
 
Re: ...
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 13:49
:D Ano, BYLA to pochvala :D
 
Ahojky, Bábovko :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 13:54
Děkuji ti :)) Těší mě, že jsi dílek mohla prožít s nimi tak intenzivně :))
Severus to jistě jednou ocení ;-) Jeho láska k Albusovi se ti nezdá? :D Co na to říct? :)) Prostě jsem to tak viděla a nešlo s tím hnout :D
Já děkuji tobě, budu doufat, že tě i příští dílek potěší :))
 
Ahojky, miono :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 13:57
Díky :)) A není zač, ráda na vaše komentáře odpovídám, jen to někdy nestíhám úplně včas :))
Ano, slovenština a čeština přes svou velkou podobnost skrývá jisté záludnosti :D O to víc si cením, že i přes "jazykovou bariéru" tě může Klíč potěšit :))
:DD Chybějící věci ke kapitole 25 dodám :DD Časem :))
Moc děkuji, miono :))
 
Zatraceně!!!!
25.Téměř
anonymka9
19. 12. 2010 14:05
Zatraceně já začínám bláznivět! Alice víš co jsi udělala! Už přestaň já nemůžu jak to čtu pořád do kola tak si představuju sex se Severusem připadám si jako úchyl!!!! Dooooooost!!!!!! Pomooooooc!!!!!
 
Re: Zatraceně!!!!
25.Téměř
anonymka9
19. 12. 2010 14:07
Já a Severus!!!! Já a postava!!!!!! Začínám žít mimo realitu doooooost!!!!!
 
Ahojky, Mononoke :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 14:11
Ano, Severus počkal se rozhodnutím, až bude znát Harryho důvody - a po jejich prozkoumání si vzpomněl. Sám na sebe :))
Rituál Splynutí nijak zvlášť víc neobjasním :)) Je to způsob partnerského svazku, v kouzelnickém světě tedy logicky propojuje i jejich magii - z toho vzniklo ono spojení mezi Severusem a Albusem, které se přes Eviteru rozšířilo i na Harryho.
Dvakrát stvrdil slib - představ si pod tím cokoliv je ti přijatelné :)) Má představa je samozřejmě "stvrzení manželského slibu" a to probíhá v ložnici ;-) :D To "dvakrát za deset let" ber s nadsázkou, tím chtěla Lily říct, že to rozhodně nebylo dost často, jak by být mělo. Severus fyzické potřeby těla opomíjí, protože k tomu nemá partnera - to Albus jejich vztah drží velmi zkrátka :) Jiného Severus nechce. A v takovém případě je lepší nechat v sobě touhu odumřít.
Ano, přesně tak - když se Severus Albuse snažil získat, byl Albus volný, kdežto Severus je zadaný, proto je to jiné. Říct to Harrymu napřímo - ano, to by bylo čestné. A současně velmi kruté, protože by mu tím jednoznačně vzal veškerou naději. Kdežto takhle může doufat, že to v Harrym pomalu odezní samo a nezanechá to větší ránu, zvlášť, když mu tu a tam nějaké to klopýtnutí odpustí :)
A pak... ano, skvělý postřeh :)) pak je tu ona druhá věc - Severusův zmatek. Protože to klopýtnutí bylo zatraceně příjemné pro obě strany :)) K tomu nechám Severuse se vyjádřit už v příští kapitolce :))
Děkuji ti, Mononoke :))
 
Re: Zatraceně!!!!
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 14:12
:DDDDD Na tohle se dá říct jen jedno - VÍTEJ V KLUBU! :DDDDDD
 
Re: Re: Zatraceně!!!!
25.Téměř
anonymka9
19. 12. 2010 14:15
Ne to nemyslíš vážně prosím - počkej ty taková fantazie ty si představuješ sex ty a Severus? ach! to se mi ulevilo že nejsem sama :-)
 
Ahojky, sion :D
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 14:15
Severuse prosím "nepicat" :DDD Já ho něčím "picnu" sama, neboj ;-) :DDD
Naznačit? Hm, snad bych mohla... bude to... brzy :DD
Díky, sion, jsem moc ráda, že se ti kapitolka líbila :D
 
Re: Re: Re: Zatraceně!!!!
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 14:18
Heh.. já a Severus? To bych mu neudělala, na to ho mám moc ráda :DDDD
Navíc by mi to kazilo vizi příběhu, já se zcela dostatečně vyžívám v představách Harry a Severus ;-) :D
 
...
25.Téměř
Profesor
19. 12. 2010 14:19
Teda Alice, povím ti, já jsem tak ráda, že píšu málo a mizerně (proti toobě určitě), popřípadě nemám své nejlepší věci zveřejněné.
Já totiž taky odpovídám na každý komentář a odpovídat na tolik reakcí a často tak rozdílných a nesouhlasících s tvými přečdstavami, too by mi asi upadla nejen ruka.
Tak ti za to moc dík
 
Re: Re: Re: Re: Zatraceně!!!!
25.Téměř
Slimča
19. 12. 2010 14:27
Merline, díky za to! :-D
 
Re: Re: Re: Re: Re: Zatraceně!!!!
25.Téměř
anonymka9
19. 12. 2010 14:29
Ach no tak jsem jediná no :-( a Simčo Merline díky za co? za to že Alice si představuje jen Harryho a Severuse?
 
Ahojky, Misule :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 14:32
Děkuju ti :)) Moc :))
Ano, přesně, ještě pořád to nebyl ten "pravý" polibek :)) Moc mě baví procházet všemi rovinami těch "poprvé" - a jsem moc ráda, když si to můžeš vychutnávat se mnou - a s nimi :D
Albus byl v rozhovoru "drsný". Záměrně. On má Severuse skutečně velmi a upřímně rád - ne dost, aby mu dokázal dát, co si Severus přeje, a velmi dobře si to uvědomuje. On si skutečně přeje z toho svazku "vycouvat" - ale jen kvůli Severusovi. Doufá, že Harry by mu mohl konečně dát to "pravé". Jenže skončit to sám nemůže - to by Severuse příliš ranilo. Chce ho vmanévrovat do situace, kdy si Severus zrušení svazku vyžádá sám. A třeba tím, že mu jasně připomene, čeho všeho se mu u Albuse nedostává.
Ano! :D Díky, přesně tohle jsem Severusovým zmatkem chtěla říct. Začíná váhat, začíná si uvědomovat - i díky tomu, co Harry provedl :))
V příští kapitole se skutečně něco stane :)) Ale to velké "něco" bude až v té povánoční kapitole ;-) Bohužel to tak vyšlo :)) Ale snad i ta vánoční bude mít své kouzlo a potěší :))
Děkuji ti. Děkuju, že to s nimi procházíš a prožíváš :))
A díky za přání, i tobě přeji krásný předvánoční týden, pokud možno plný klidu a pohody! :))
 
Slimčo :D
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 14:34
Tak dík :DDDDD Taky bys mu to se mnou nepřála, bo co?! :DDD
 
Anonymko :D
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 14:36
Jediná určitě nejsi, neměj strach :D A navíc, tady se vstupuje do zóny snů, tudíž je povoleno vše a nic není divné ;-) :D Jen si v klidu a duševní pohodě představuj cokoliv :))
 
Re: Slimčo :D
25.Téměř
Slimča
19. 12. 2010 14:38
:-DDD Vidíš, tenhle výklad mě nenapadl. Zamýšlím se a musím odpovědět: ... až po mě! :-DDD :-P Ale nééé, u mě vládnou jednoznačně ti dva a ty je píšeš moc krásně! :-)
 
Alice
25.Téměř
anonymka9
19. 12. 2010 14:45
Alice nejseš náhodou z okolí Ostravy? Něco mi to napovídá, ale nemůžu si pomoc, ale nevím co :-( tak nám prozraď odkud jsi má milá spisovatelko :-D asi tě přijedu pokud to bude do 50 km a dám ti velkou pusu za nádhernou povídku :-D
 
Profesore :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 14:46
No, přiznám... je to občas záběr :)) A zabere to hodně času :)) Ale cením si každého projevu, který je mi věnován a nějak to vnímám jako "soukromý mail", takže se opravdu poctivě snažím věnovat každému.
Tvé příběhy bohužel neznám, ale pochybuji, že by byly špatné. Osobně vnímám psaní jako terapii :)) Takže pokud tobě jejich tvorba přináší nějaký efekt, je všechno, jak má být, a najdou si své čtenáře, co sami právě řeší něco podobného :)) A každý člověk má co říct, co dát :))
 
Re: Re: Slimčo :D
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 14:49
:DDD Jéé, moje oblíbená hra, kdo je horší varianta :DDDDD Tu hraju moc ráda, těší mě vyhrávat :DDDDD
Viď, Severusovi ten Harry moc sluší! :D To by byl hřích se mezi ně cpát :D
 
Re: Profesore :))
25.Téměř
Profesor
19. 12. 2010 14:50
Dík, Alice.
Tak hodně sil do psaní i odpovídání na komentáře.
Moje fanfic celkem špatné jsou. Nebo spíš nejsou moc dobré, protože jsem nějak nesplynula se svými postavami. Originály ty už jsou o něčem jiném. A to je terapie. Bezvadný únik.
 
Re: Re: Re: Slimčo :D
25.Téměř
Slimča
19. 12. 2010 14:53
Moje řeč! :-) Spolu jim to jde nejlíp. ;-)
 
anonymko :))))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 14:53
Jak se to vezme... celý svět je v okolí Ostravy :DDD
Ale ne, odtamtuď nejsem :)) Za nabídku moc děkuju :DDD Ale budu spokojená, pokud tu pusu věnuješ místo mně nějakému švarnému jinochovi ;-) :D A klidně s havraními vlasy a orlím nosem :DDD
 
Re: anonymko :))))
25.Téměř
anonymka9
19. 12. 2010 14:57
Ty jseš boží Alice :-D :-D :-D jak na ty kecy narážíš :-D já z tebe nemůžu :-D jo najdusi Alana Rickmana dám mu paruku přemluvím aby takhle do konce jeho života mluvil tak nádherně v angličtině je to boží, budu ho nabádat aby se choval jak Severus a vezmu si ho a budu si ho užívat! Prostě díky hned jedu do Anglie ahoj díky Alice :-D
 
Re: Re: Profesore :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 15:00
Ano, to jsi řekla přesně - je potřeba splynout s postavami. Když se ti to daří v originálkách, pak je to zřejmě tvá parketa :)) Třeba zrovna můj pokus o "vážnou literaturu" dopadl žalostně, takže jsem usoudila, že tudy pro mě cesta nevede :)) A zkouším to takhle, slash a "oddychovky" mi pasují mnohem víc.
I tobě přeju hodně síly a hlavně ten správný únik na tu správnou dobu :))
 
Re: Re: anonymko :))))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 15:03
Pošli pohled! :DDD A že Alana všichni moc a moc zdravíme :DDD jestli se teda chudák už z nás neuškytal... :DD
 
Re: Re: Re: anonymko :))))
25.Téměř
anonymka9
19. 12. 2010 15:12
Jak neuškytal nějak mi to nedochází ale to nic mě nedochází víc věcí teď se ale věnuj povídce a pls dodej nám kapitolku trochu dřív pokud to půjde na ty 3 kapitolky se už těším jak jsi už naznačila tak budou nepřekonatelné díky :-D
 
Ahojky, sevy :D
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 15:28
Mám nápad - nepředstavuj si Lipského ;-) :D Ale vážně, někteří muži (a některé ženy, samozřejmě) dosáhnou toho opravdového "šmrncu" až se šedinami. A je pravda, že pokud s takovým člověkem prožiješ velký kus života - a to Severus s Albusem prožil - vidíš to úplně jinak. A nebo si jednoduše u Albuse pár let odmysli :D Třetí varianta - ignoruj zmínky o fyzické stránce věci a soustřeď se na krásu platonického vztahu :D
Díky, že se ti polibek líbil :))) Budou další... ;-) :D
Stejně tak mě moc těší, že i Draco uspěl, dostala jsem ho do pěkně prekérní situace.. :D
Viď? Taky mám ráda, když je Harry nějak výjimečný :)) Ale jsem radši, když to probíhá takhle ve skrytu :))
Lily - :DD Tak to bylo hodně dobré, sevy :DDD Jedním dechem říct, že je tu skvělá a hned vzápětí, že ona může patřit mezi "přijatelné válečné ztráty" :DDD Tak nevím, jestli by s tebou "kluci" souhlasili :)))
Děkuju :)) Jsem ráda, že tě potěšilo, jak to všechno Severus vzal. Někdy jsou výchovné lekce fajn - a někdy je super to prostě odpustit :))
Ten podobný zážitek - tím jsem myslela to, že Severus zná pocity z neopětované lásky, neboj ;-) Nikdy se nepokusil Albuse získat podobným způsobem :))
A rozhodně mě těší, že jsem tě koncem mohla rozesmát :)))
Díky! :))
 
Tedy dámy... :DDD
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 15:30
Básnička mě rozesmála :))) (Ano, ten "zasek" mě zmátl, ale nakonec jsem pochopila :D)
Ovšem nedá mi to, to si tedy Albus nezasloužil... :D
 
Ahojky, leaeno09 :))))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 15:33
To já moc děkuju tobě :))) Moc mě těší, že se ti kapitolka tak líbila :)))
 
Ahojky, Zulík :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 15:35
Díky :)) Snad to "zajímavé" obsahuje příjemné pocity :))
 
Re: Tedy dámy... :DDD
25.Téměř
Slimča
19. 12. 2010 15:36
Že? Já si taky myslím, že nezaslouží! :-D To samo... Pro Sevyka. Pro ni cokoliv... :-) Třeba mi bude polehčující okolností, že Albus byl jediná postava v kánonu, kterou jsem poctivě obrečela (Promiň, Seve!), a fakt fakt fakt jsem měla jednu dobu tendence dávat ho (čistě platinicky) dohromady s Harrym... (ups! Vážně jsem se přiznala?)... ... ... Áááááááááááááááááááááááá! Nehažte ty šutry! Už jsem fuč!...
 
Re: Ahojky, sevy :D
25.Téměř
sevy
19. 12. 2010 15:43
už mám svojí představu, která mi to ulehčuje!!! http://tanyakj.tripod.com/connery1.jpg :-DDD
a lily jsem myslela tak, že očekávám, že tam nebude navždy... jestli se nepletu, tak jsi i něco podobného naznačila.. tak jsem to tak shrnula, no... :-D
díky za odpověď a přeji pokud možno klidné předvánoční dny!!! ;-)
 
Ahojky, sambo :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 15:43
Moc děkuji :)) Těší mě, že se ti ukradený polibek líbil :)) A stejně tak jsem moc ráda, že ti Harryho chování přijde pochopitelné a že jsi ocenila Severusovu reakci :)) Na dlouhou trať... no, možná už nebude tak dlouhá, začínáme zrychlovat ;-) :)))
Věkový rozdíl mezi Severusem a Albusem si klidně přizpůsob, jak ti to přijde snesitelné ;-)
A ohledně Draca... jaj :D Ty asi myslíš tenkrát, jak jsme mluvili, že nebude na Harryho sám, viď? :)) Jenže tím jsem tenkrát myslela Lily ;-) ta že mu bude pomáhat Harryho držet :)) Draco v Klíči není gay, to už by mi přišlo, že jich je moc :))
Budu doufat, že tě přesto pokračování nezklame :))
Díky, sambo :))
 
----
25.Téměř
anonymka9
19. 12. 2010 15:46
Už zase to čtu nanovo od 1. kapitoly anebo čtu komentáře tohle nejde sedět u PC celý dny představovat si povídku a mojí fantazií a ještě psát pořád se opakující komentáře :-( jdu číst asi tak po 100x tu povídku - pardon už jsem zase napsala komentář? Jsem hrozná to asi bude z toho nedostatku dalších kapitol, mám abstinenční příznaky - tohle trvá dlouho :-( Co kdyby jsi tady dávala povídky co 2. den? :-D
 
Jóóó, Slimčo - vedeš!!! :DDD
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 15:47
Husté přiznání! :DDD Hned se mi dýchá líp :DDDDD
Já Albuse obrečela taky, odmítala jsem uvěřit, že vážně umřel, pořád jsem si říkala: Je to pohádka, ona ho JKR vrátí!!! Nevrátila :(((
Ovšem pro Severuse jsem taky uronila krvavou slzu (hanba ti, Slimčo! :DD)
 
Re: Re: Ahojky, sevy :D
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 15:51
Sevy - to je dokonalá volba! Ano, přesně, Connery je úžasně krásný chlapík se svými šedinami :)))
(Což nic nemění na tom, že MNĚ se Albus líbí taky :D)
Díky, i tobě co nejklidnější předvánoční týden :))
 
Re: Jóóó, Slimčo - vedeš!!! :DDD
25.Téměř
Slimča
19. 12. 2010 15:55
:-DDDD Nu, jsem ráda, že ti to ulevilo. :-D Ale slavnostně přísahám, že už žádná další přiznání nebudou! :-D (radši) Seve - ostuda, já vím! To dnes... Mně vždycky všechno trvalo déle! :-D
 
Milá marci :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 16:04
Děkuju ti :)) Jsem moc ráda, že jsi mi tohle napsala. Těší mě, když se mnou čtenáři mohou prožívat alespoň částečně tenhle sen - ale samozřejmě je mnohem lepší, když je pro ně přijatelný v každém směru. A já Albusův a Severusův vztah prožívám poměrně dost intenzivně, svým způsobem je to základní kámen Klíče. A tak, jak ho vidím, se mi zdá nádherný - stejně jako ty, díky mé vlastní zkušenosti :)
Protože ano, stárnout s milovaným člověkem, být svědkem každé jeho nové vrásky, je dar. A bohužel není dán každému :) Jsem moc ráda, že tobě dán byl. Tvůj manžel je štastný člověk, když to umíš vidět a ocenit. Přeju ti, aby vašich krásných společných let bylo co nejvíc.
 
Re: Re: ...
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 16:08
Přesně, Profesore. Láska se prostě objeví, nikdy neprobíhá logický výběr ideálního partnera - pokud ano, těžko bych to definovala pojmem láska. A ta správná by měla být asi bez podmínek a škatulkování :))
 
Ahojky, Martino :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 16:24
Předvánoční nedostatek času naprosto chápu :)) Ale neboj, dílky tu budou vždycky, takže až ti vyjde čas, najdeš je tu :))
Ano, to chápeš správně - teď by Severus dal přednost Albusovi. Ale k tomu se vyjádří sám v příští kapitole, takže nebudu prozrazovat víc ;-)
Díky :)) Jsem ráda, že jsi "vyzdvihla" to, jak Severus na sebe vzal vinu za Karkarova - a to i přesto, jak nečekaně moc ho Albus potrestal :))
Skvělé, těší mě, že se ti polibek líbil :))) Ano, dala jsem Severusovi dostatečně pevnou vůli, aby se to nezvrhlo ;-) Kdepak, TOHLE poprvé musí být perfektní ;-) Žádné lži a předstírání, nic nedobrovolného :))) Doufám, že se ti to opravdu bude líbit :))
Severus žádný plán na sebeobětování nemá :D Netuším, jak by to všechno chtěl svou smrtí slavně vyřešit :)) Ale samozřejmě, kdyby se taková možnost vyskytla, určitě by ji využil ;-)
Děkuju. "Citový nářez" je skvělé shrnutí :)) Jsem moc ráda, že jsi to tak vnímala :))
Ó ano, Severus má v sobě teď pořádný zmatek :D
A tohle je taky správně, ty geny na házení polštářů má Harry vážně po Lily - s Jamesem si Severus moc nehrál :DD
V příští kapitolce bude "hrdinů" hned několik ;-) Snad potěší každý z nich :))
Díky, Martino :))
 
Ahojky, cim :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 16:26
Ano, Lily je pěkné číslo :D
Díky :)) Jsem moc ráda, že se ti kapitolka líbila :))
 
Spynutí
25.Téměř
Slimča
19. 12. 2010 16:27
Děkuji ti, Alice! Takové zdůvodnění provedení rituálu z Albusovy strany je pro mě nejen přijatelné, ale dokonce velmi potěšující. Doufala jsem, že nám nakonec sdělíš něco přesně takového. Albusovi se tímto omlouvám a opět oprašuji jeho piedestal... Na Severusově trápení to sice nic nemění, ale vzhledem k podmínkám... Ano, ano, ano!
 
Ahojky, grid :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 16:35
Děkuji ti :)) Těší mě, že se ti polibek líbil :)) A stejně tak jsem moc ráda, že se ti líbily emocionální pochody :))
Vztah Severuse a Albuse - je pravda, že po čistě partnerské stránce se Albus angažuje jen velmi málo. Ale samozřejmě i tam něco probíhá, jen o tom nemluvím :) Ale jinak je tam pro Severuse kdykoliv a v jakémkoliv směru, oporou, pomocí i záchranou. A to není sice ideální, ale může to stačit. Navíc při způsobu Severusova života špiona se nový partner a vůbec příležitost hledá těžko. Takže byl vděčný a spokojený s tím, co měl. A zvyk... to je taky těžké. mnohokrát zůstáváme v nevyhovujících vztazích prostě proto, že už je známe, víme přesně, co můžeme a nemůžeme čekat - nový vztah je velká neznámá a ne vždy a každý má na něj odvahu :))
Ano, v Lily získal Harry velikou podporu, ale nakonec i Albus je s ním zajedno - svým způsobem všichni postrkují Severuse k Harrymu :D
Díky, grid :))
 
Re: Spynutí
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 16:38
Díky :))) Tak to jsem moc ráda, že tohle vysvětlení je dobré :)) Albus je sice "intrikář", ale Severuse má skutečně rád :))
 
Ahojky, assez :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 16:40
No, provedla jsem toho hodně :)) Snad to bude pro tebe aspoň částečně "skousnutelné" :))
 
Ahojky, Katherine :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 16:44
To já děkuji mnohokrát tobě :)) Těší mě, že se ti příběh líbí takový, jaký je, a může ti přinášet až červenající se pocity ;-) :D
Díky :))
 
Re: :-*
25.Téměř
anonymka9
19. 12. 2010 16:48
Katherine tohle je žárlivost dávej na to bacha já taky žárlím ale zatím se mi to líbí :-D
 
Ahojky, kakine :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 16:54
Moc děkuju :)) Opravdu mě nesmírně těší, když sis ten polibek mohl s nimi tak prožít - díky ! :))
Draco zuřil kvůli té "zradě" spáchané na Severusovi - ne, on nežárlí v partnerském smyslu. Samozřejmě se mu líbí být pro Severuse jedinečný :)) Ale zamilovaný do něj není, to ne :)) V příští kapitole k tomu povede takový mírný monolog :D
S viteály pracuji, jen je zatím nechávám likvidovat Albusem a Dracem :)) V tomhle směru se držím JKR.
S Klíčem a rituálem Splynutí to je zajímavý nápad. Ten mě ale nenapadl :D Ne, Severusovo odmítání je skutečně stále jen kvůli jeho pocitu, že si tak snadnou smrt nezaslouží. :)
Mezi Severusem a Lily je hodně těsný vztah, to ano. Říká jí věci, které by zřejmě nikomu jinému nepřiznal. Ale ne, máš pravdu, neříká jí úplně všechno, a rozhodně jí nesvěřuje intimní detaily :D
Eh... tak tím jsi mě zaskočil :D Ne, Harry si nemyslí, že mezi Dracem a Severusem je cokoliv erotického. Pokud jsem tam takovou myšlenku vsunula, pak se omlouvám, tak jsem to nemyslela :)))
Díky :))
 
=0)
25.Téměř
Teressa
19. 12. 2010 17:00
prekrasny diel=) to s albusom ma naozaj prekvapilo....celucicky diel bol uzasny=) uz sa neviem dockat pokracovania=) uz aby tu bolo=)
 
Ach:-)
25.Téměř
Jana
19. 12. 2010 17:04
Alice, děkuju, je to nádherný, prostě dokonalý jak píšeš. Do 23 dílu jsem to zhltla za víkend a teď vyhlížím další pátek jako ostatní...netrpělivě, nedočkavě a zoufale. Každý díl mne pokaždé tak rozstřelí, že jsem se zařekla, číst ho až doma a v klidu...protože pak nejsem schopna pokračovat v práci. Soustředit se na to co dělám a to by mohl být průser.......Stačí, když mi jedna dobrá duše (že POpo napíše, aaaaaaaaaaaa je tam další... ) a mně se zrychlí dech, rozostří mysl a já plavu na vlně dalšího pokračování. Z posledních sil se ovládnu, sprdnu ji, že mi napsala a makám dál. Doma si dopřeju ten požitek číst v klidu a hltat. Takže milá Alice, děkuju za krásný příběh a milá Popo, děkuju, že si mně dala odkaz, ale nepiš mi, že je další díl nebo tě uškrtím......(až mně vyrazí z práce:-(
 
Ahojky, Alex :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 17:06
Moc ti děkuju :))
Ano, Severusovo pouto k Albusovi je hodně silné. Musela jsem vymyslet poměrně drastický způsob, jak to rozhodování Severusovi ulehčit :) Doufám, že nejen překvapí, ale ve výsledku snad i dokáže potěšit :))
Máš pravdu, byly to doznívající účinky lektvaru, proč Severus ztratil u Albuse svou obvyklou sebekontrolu.
Ale ten "matný stín" - to byla lítost. Soucit? Pochopení, jak moc ho má Harry rád a strach, že mu ublíží... asi stejně, jako on se trápí kvůli Albusovi.
Moc ti děkuju, Alex - to jsi napsala opravdu nádherně. Jak jsi vystihla jejich hlavní rysy, jsem moc ráda, že je takové můžeš vnímat. Opravdu - děkuji :))
A moc mě těší, že tahle téměř "mnohočetná osobnost" Lily se ti líbí :)) Dospělá žena zastávající roli matky by mi tam vůbec neseděla, takhle by jejich "rodina" asi fungovat nedokázala... nebo aspoň já si to neumím představit :D
Děkuju, Alex :))
 
Ahojky, Jacomo :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 17:12
Děkuji ti :)) Vždyť ono "rozvíření" pocitů je samo o sobě pro mě pochvala :)) Děkuji ti, že to s nimi můžeš prožívat :))
To ano, zamotávám :)) Ale už pomalu začnu i rozmotávat ;-)
Moc děkuju :))
 
Ahojky, Teresso :))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 17:18
Děkuji ti :)) Moc mě těší, že se ti dílek líbil :)) Jsem ráda, že překvapení s Albusem nebylo zlé ;-) :))
Díky! :))
 
Ahojky, Jano :)))
25.Téměř
Alice
19. 12. 2010 17:23
Vítám tě tu :)) A moc děkuji :)) (A děkuji i Popoles ;-) :D Tak ona je takový pokušitel? :D) Pevně věřím, že si obě práci udržíte! :D
Jsem ráda, že se ti Klíč líbí a děkuji, že mi dovoluješ tě kapitolkami "rozstřelit" :)) Pročítat je doma v klidu je určitě dobrý nápad :))
Budu doufat, že tě ani pokračováním nezklamu :))
Díky! :))
 
Re: Re: :-*
25.Téměř
Katherine
19. 12. 2010 18:51
Žárlivost je mrcha, ale když Severus je má láska:-D
 
Re: Re: Re: :-*
25.Téměř
anonymka9
19. 12. 2010 18:59
ano ano i má láska moje příspěvky k tomu dosvědčují :-( ano já si s ním představuji jak s ním spím no prostě nádhera