Jdi na obsah Jdi na menu
 

Archiv komentářů ke kapitole 27 1

 

Nechápu nic, pokračuji dále *;-)
27.Sáro 1.část
Elza
31. 12. 2010 09:29
pomněnky v očích zvadlé na troud - Ajajajaj, tahle Sára. A já marně přemýšlela, která! Tak to je tedy kapitální průšvih, pánové. Co proti němu ale mají?
Téměř křičel. Tak divně. Tiše.
Nám oběma berou nenahraditelné.
...Brumbál je... je... vše pro blaho světa... veškerou lidskost položíme na oltář... a budeme se cíti poctěni tím, že jsme to udělali... je normálně děsivý! Děsivý!!!! Děkuji, žes toto nepublikovala před týdnem.
Lily? Lily?!?!? Nedokázala by něco ona, když má vlastní magii? Nestačilo by odnést její... medailon či co ji to oživuje... do Severusovy blízkosti? Jo, jasně. Medailon na krk a hurá do boje.
Začínám chápat, proč se Brumbál nechce postavit Voldemortovi sám, proč čeká na Harry. Harry je mladý a Brumbál je stár už příliš mnoho let. Živost mládí moudrostí ani zkušenostmi nenahradíš.
prostor čpěl výsměchem a nenávistí - miluju tvá čichové a hmatové znázornění abstraktna
Zavlní se kolem něj jeho magie v tichém štěstí jako rozkvétající plátky leknínu? (viz výše)
Jasné známky předávkování Uklidňujícím lektvarem. - Miluju Severuse.
„A zkuste mě odmítnout.“ Vrhauuu!
„Miluju ho,“ vylétlo z Pottera. - Jezuskote, Harry na to potřebuje Veritasérum. Škoda, že si ho nevzal i Severus, to bychom se mohli dozvědět... *:DD To je tak nádherně smutně hořkosladké, že se musím smát.
…Ty pláčeš, štěňátko?
Lže…, pomyslel si Severus konsternovaně. - Jsem také konsternovaná
„Zastavili jsme se, začali hledat, kde je Voldemort… Já za to nemůžu!“ - *:DDDDD Harry! Harry! Skanduji nadšením, takto rozkládat soud zevnitř!
Sundali mu pouta. Vrátili hůlku. A pustili ho domů.
ÚŽASNÉ!!!
 
nemám slov
27.Sáro 1.část
emmm2010
31. 12. 2010 14:27
TOHLE-UŽ-MI-NIKDY-NEDĚLEJ!:D
Málem jsem dostala infarkt!!
ale bylo to úžasný!! Uronila sem i slzu! no tak trochu sem si myslela že to harry nemůže nechat jen tak:D ale bylo super to s tim zrcátkem.....ten harry je borec:D bylo jasný že bude moct lhát pod veritasérem páč dokázal vzdorovat impériu a to je podobný...
no nic jen tak dál a moc se těším na další kapču!!
 
...
27.Sáro 1.část
Profesor
31. 12. 2010 15:10
Šílená první část kapitoly. Takhle vytrhnout naše chlapce z relativního klidu - myslí tím kid od bojů s tupým ministerstvem.
Výslech pod Veritasérem byl dobrý. Jak dokáazal Harry lhát? Obdivuji jeho schopnost rychlých reakcí. Až na to vyznání. To mu ulétlo, to neuhlídal.
A tenhle konec by mi ani nevadil, protože byli vbezpečí, aspoň na chvíli. Aspoň chvíli neřešili co dál. Žádné výčitky od Brumbála a přátel...
 
Tak toto bolo krute.
27.Sáro 1.část
Haku
31. 12. 2010 19:10
Som mohla tusit,ze sa nieco pos...kazi......VIES AKY SOM MALA STRACH??????????...Toto bolo o kolaps...uz to nerob,alebo aspon varuj,boze..oblieva ma hruuuuza a spämätavam sa len pomaly...a drobna otazocka...to Lili vsak...to ona mu pomohla...a aj keby nietak som vdacna a bezim docitat.
 
Ježiši Kriste
27.Sáro 1.část
Jana
31. 12. 2010 20:06
Alice, co mi to děláš, já věděla, PROČ tenhle díl nečíst v práci, vážně ne, to bych snad ani domů nedošla. Takhle budu jen po zbytek Silvestra tupě zírat před sebe.... naštěstí mi to nevadí. DĚKUJU, DĚKUJU, že jsi na nás tak hodná, že jsi nejen na konec kapitolky dala happy end,a le ještě dala druhou část. Protože ta Agonie, jak to dopadlo u soudu a čekání na příští týden, to by nás dorazilo všechny, takže děkuju. Až se vzpamatuju, tak napíšu komentář. A nejsem si jistá, že chápu Albuse, příliš si zahrává s tím, že je nutné obětovat VŠE pro zabití Voldemorta, včetně toho, že budou umírat milovaní. Asi je to o osobním vnímání... a Harryho obhajova u soudu, jeho plamenná řeč o jediné zbrani, kterou Harry potřebuje a oni mu ji berou, to bylo fantastické, pravdivé, geniálně napsané. Sedm statečných, kteří přišli... to je taky LÁSKA... ty jsi mně zase úplně rozstřelila.
 
Ahojky, Elzo :))
27.Sáro 1.část
Alice
31. 12. 2010 22:27
Albusův přístup vysvětlím v příští kapitolce ;-) Je to starý pletichář... :))
Děkuju ti :)) Jsem moc ráda, že se ti líbí můj styl, metafory a personifikace jsou má malá posedlost :D
Ano, ano, konečně!!! jsem mohla nechat zazářit Harryho, aniž by mu někdo dělal záchranou síť :)) Díky, jsem ráda, že se ti to líbilo :))
 
Skvěle
27.Sáro 1.část
cim
31. 12. 2010 23:58
napínavá část :D a dopadla dobře - to mám nejradši. Díky a šťastný vstup do Nového roku ;)
 
Ahojky, emmm2010 :))
27.Sáro 1.část
Alice
1. 1. 2011 01:44
:D Obávám se, že to ti slíbit nemůžu... :DD
Děkuju za tu slzičku :)) Jsem moc ráda, že se ti tu Harry líbil, bylo na čase, aby bojoval sám, nakonec je to nebelvírský lev :))
A teď si dovolím úplně hloupou otázku - doufám, že jsi četla dál? :))) I druhou část kapitolky? :))
 
Ahojky, Profesore :))
27.Sáro 1.část
Alice
1. 1. 2011 01:49
Ano, "šílená" ji myslím vystihuje dost dobře :D
Rychlé reakce, ano, to zvládl. Ovšem onu jednu otázku nečekal :))
 
Haku :))
27.Sáro 1.část
Alice
1. 1. 2011 02:40
Bylo. Já vím. :)) Kruté a zlé - ale mělo to svůj důvod ;-)
Ovšem že bych už nikdy nic takového neudělala... ups :D
Máš pravdu, to Lily ;-)
 
Ahojky, Jano :))
27.Sáro 1.část
Alice
1. 1. 2011 02:53
Promiň :))) Ne, to bych nemohla udělat, useknout to někde uprostřed soudu, bývám s konci občas zlá, ale tahle situace byla opravdu hodně zoufalá - a vykročení do Nového roku by mělo být s radostí a vírou :))
Albus své chování vysvětlí příští kapitolku :))
Moc děkuju, že se ti líbila Harryho obhajoba :)) Bylo pro mě velmi příjemné, nechat ho bojovat :)) ...A zvítězit ;-) :))
 
Ahojky, cim :))
27.Sáro 1.část
Alice
1. 1. 2011 03:21
Děkuji, jsem ráda, že se ti líbila :))
I tobě přeji krásný vstup do Nového roku! :))
 
zrcátko ;-)
27.Sáro 1.část
Martina
1. 1. 2011 08:55
Začnu tím, že poprvý jsem u tvý povídky plakala. Opravdu ...
Ani ne kvůli tomu co všechno se hrozného stalo Severusovi a Albusovi a Harrymu a všem co se o Severuska báli , ale kvůli jednomu odstavci, který začíná takto ...
" Vyrvou vám z těla kus masa, přátelsky vás poplácají po zádech a řeknou: „Teď jdi a nauč se s tím žít.“
Jak? To už vám nikdo nepoví... "
Prostě jsem se na chvíli zase až moc zabrala do svých pocitů, které přesně mám ( a samozřejmě nejen já ! ) po úmrtí blízkého člověka. A maminka je opravdu moc blízkým člověkem... Je to teprve půl roku... sniff, sniff ...
Musím honem číst dál a k tomuhle se už raději nikdy nechci vracet, protože kdybych plánovala sebevraždu asi by mi v tom tenhle odstavec pomohl :( A to nechci !

Zajímalo by mě , jestli by se Harry tak rozhodl bez rázné otázky Lily ? Nebo ho tím " Co s tím uděláš H.J. Pottere ? " vyprovokovala ?

Vzít Severusovi vzpomínky proto, aby se rozhodl pro Harryho je hodně drsné !
Čekala jsem hodně ošklivé věci , ale tohle je předčilo. Jak psaly holky na FB ... Severus má jen málo šťastných vzpomínek a zrovna jemu je brát ...
takže si vůbec nebude pamatovat jak Harryho léčil a to všechno okolo... zjizvenou tvář si pamatoval, ale to asi moc šťastná vzpomínka není ;-) spíš bolestná.
Nicméně to, že Harry ho tehdy na Taře nezradil, to byla určitě šťastná vzpomínka. Ta mu třebas zůstala ? Protože to vědomí a úcta k Harrymu byl vlastně jejich " počátek ".

Bylo hrozný si Severuse představit připoutaného v tom křesle... ztýraného Mozkomory a ve zmazaném, potrhaném oděvu.
Což mi nedá se nezeptat ;-)
Co má vůbec takový odsouzený na sobě ? Měl Severus své vlastní oblečení ( i ten hábit ) , nebo dostávají nějaké " mundůry " ? Chtěla bych mít jasnější představu o vizi , která by mě měla při představě chudáka Severuse doprovázet ... jeho, zrovna jeho, vzor síly a odvahy... vidět zlomeného je nepředstavitelné !

Bylo to Severusovo " neměj strach, Harry " volání o pomoc ?

A ta Harryho řeč byla... no nemám slova, které by to dostatečně vyjádřilo ! A myslím, že ani Severus by pro onu zanícenost a odvahu a lásku nenašel ve slovech díky ;-)
To o té " zbrani, kterou mu berou z rukou " - nádhera ! Obdivuju jaká nádherná slovní spojení tě napadají ! Někdy jedna věta obsahuje nekonečno vesmíru !

Ten závěr o zrcadlení obrazu a vymyšleném zrcátku je prostě dokonalý !! D-O-K-O-N-A-L-Ý !

Děkuji.
 
Re: Nechápu nic, pokračuji dále *;-) - drobná poznámka
27.Sáro 1.část
azaret001
1. 1. 2011 21:40
pokud Potter potřebuje na vyznání veritasérum, tak si nechci představovat co bude potřebovat ten lektvarovej netopýr......
 
Re: jistě!
27.Sáro 1.část
emmm2010
2. 1. 2011 16:57
samozřejmě že sem četla dál!! ještě že jsi sem další kapču dala!jinak bych to nepřežila!:D no další kapča byla zajímavá.....to že severus nějak pozapomněl na své ,,přecevzetí" že si s harrym nic nezačne...no řekněme že poněkud pokulhává:D ale řekla byc hže to bylo hlavně kvůli tomu že byl tak trochu vykolejenej z azkabanu....
a můžu se zase já zeptat:D proč si to chtěla vědět?:D
 
Ahojky, Martino :))
27.Sáro 1.část
Alice
2. 1. 2011 18:30
Dokonce ani slzy smutku nebývají na škodu. Někdy umí ulevit. A dokud můžeš plakat, jsi to ty, kdo vyhrává, ne tvůj smutek :)
Harry by se k tomu určitě rozhodl i sám. Jen díky Lily neztratil čas s tím pomalým dozráváním k pocitu, že bez Severuse jít dál prostě nechce :)
Ano, vzít mu vzpomínky bylo zlé. Ale tak, jak vnímám jeho vztah k Albusovi, by ho opustit nedokázal; aspoň ne, dokud je Albus živý :) Harryho léčení si pamatuje. Myslím, že odebírání vzpomínek funguje na principu - nejdřív vezmeme ty nejkrásnější a potom ty méně hezké...až vezmou poslední, která minimálně není zlá. Ale tak daleko se za jedinou noc nedostali :)) A Severus se bránil. Ztratil jen ty nejcennější. Záchrana na Taře? Svým způsobem by asi měla patřit meti ty šťastné, to máš pravdu. Ale to jen díky dalšímu vývoji - když tam šel, věděl, že Albus umírá bez naděje na záchranu, že on zemře a že nejlepší možný výsledek jeho obětování bude Harryho rychlá smrt. Takže v té chvíli to určitě šťastná myšlenka nebyla. Fakt, že ho Harry nezradil, v něm vyvolávalo úctu k němu, ale ne štěstí, to ne.
Ohledně oděvu odsouzených :D Zřejmě nějakou uniformu v Azkabanu mají, ale myslím, že s tím se u Severuse nezdržovali, vidím to tak, že měl na sobě stále to, v čem ho v Bradavicích zatkli.
Sevrusova poslední slova Harrymu - díky, že se ptáš :)) Nad nimi jsem přemýšlela strašně moc. Co by mu Severus chtěl říct, kdyby věděl, že to budou poslední slova? Ne, volání o pomoc to nebylo naprosto rozhodně. Došla jsem k závěru, že to nejdůležitější, co by si Severus přál, bylo Harryho utěšit. Neměj strach - tohle je v pořádku, já se na tebe nezlobím, jednou zase bude dobře. Asi tak... :)
Díky, že se ti líbila Harryho řeč :))
No, s tím zrcátkem jsem byla trochu na rozpacích, to je trochu omšelé, ale budiž :D Svou úlohu to splnilo :))
Díky! :))
 
Ahojky, azaret001 :))
27.Sáro 1.část
Alice
2. 1. 2011 20:03
Mám pocit, že tvůj nick jsem tu ještě nezahlédla - pokud ano, omluv mou sklerozu :D Ale pro případ, že se nemýlím - vítám tě tu :))
Harrymu Veritasérum pomohlo, protože pod jeho vlivem člověk říká pravdu - i tu netušenou :)) Co k tomu bude potřebovat Severus? To se necháme překvapit ;-)
Díky :))
 
Re: Re: jistě!
27.Sáro 1.část
Alice
2. 1. 2011 20:38
Tak trochu vykolejenej z Azkabanu to vystihuje docela dobře :DDDD
Ptala jsem se jen proto, že mne vždycky straší, když musím kapitolu dělit na dvě části, zda to neunikne pozornosti a nezůstanou čtenáři jen u té první :)) To je vše :)) Takže jsem ráda, že se tak nestalo, díky :))
 
Re: Re: Re: jistě!
27.Sáro 1.část
emmm2010
3. 1. 2011 15:53
:D ok:D to bych si nikdy nenechala ujít!!:D každej den sem chodim...ani nevim proč když vím že další kapča bude až v pátek...:D někdy oživim starší kapitoly jindy čtu komenty....zkrátka sem ráda že sem na tenhle blog narazila píšeš úchvatně!! a ještě je super že tady máš data dalších kapitol! u jiných povídek vždycky nevim kdy ta další bude a je to dost nepříjemný ale tady prostě vim že když přídu z otravný školy na mě bude čekat super kapitola:D
dík moc
 
Re: Re: Re: Re: jistě!
27.Sáro 1.část
Alice
4. 1. 2011 11:32
:)) To já děkuji :)) Ano, ten datum další kapitoly je takový příjemný, tomu rozumím :))
 
Hans Zimmer
27.Sáro 1.část
Jana
5. 1. 2011 21:54
Milá Alice, ještě ti dlužím díky za ukázku Hanse Zimmera. Jo, jo, už jsem si Time stáhla a poslouchám jak kolovrátek. Váhala jsem, jestli na film jít do kina nebo nejít, soundrack mně nahlodal, asi vyrazím:-) K obědu jsem si dnes šlehla druhou část Sáro a je mi líp. A taky je už středa večeř= pátek je tu za chvíli:-)))
 
Jano :))
27.Sáro 1.část
Alice
6. 1. 2011 12:21
Tak to mě těší, že se ti Time tak zalíbil :)) H. Zimmer toho stvořil spoustu, ne vše mě oslovilo, ale některé jeho skladby přímo miluju :))
Co se filmu týče, mně se líbil. Byl dobrý. Trochu předvídatelný, ale opět - některé nápady tam byly skvělé a nové (to vždy oceňuji :)) ) A mělo to pár velkých momentů :)) Pokud se k němu rozhodneš, přeju, ať tě potěší :))