Jdi na obsah Jdi na menu
 

Archiv komentářů ke kapitole 28 1

 

Bídně uhynu... v rozkoši z písmen poskládaných do vět...
28.Poprvé 1.část
Elza
7. 1. 2011 11:00
usmály se pomněnkové lány - Ajajaj. Ne nadarmo se říká, že krásná dívka je hříčkou přírody, kdežto krásný stařec je umělecké dílo.
„Nechci tě ztratit.“ „Nikam neodcházím.“
...Nakonec, byl jsem to já, kdo se tě zpočátku snažil odradit... - ??? Něco mi asi uniklo.
„Jaké to bylo?“ zeptal se tlumeně. „Neskutečné,“ utrousil. „Oh. Harry se nezdá.“ „Myslel jsem tebe! Ty jsi neskutečný.“ - Tak tohle na jednu stranu loudí úsměv na rty a zas na druhou stranu to je... strašlivé. Kam až ve svém vztahu/nevztahu dospěli? Nebo byl od začátku takový... vlažný? Zdvořilý? Dočasný? Nouzový?!?
Albus si moc dobře uvědomuje, že štěstí a smích Severusovi nedokáže dát. Má k němu vlastně poměrně otcovský vztah, zdá se mi. Parterské soužití si rozhodně představuju jinak. Ale to jejich 'rozvázání' či 'rozvod' bylo krásné.
Obsidiánový nůž a půlměsíčkové brýle? Alice, Ty mě zabiješ! Totototo... ach.
Vzpomínka, jež způsobuje, že je SS 'nehodný'? Počkám si.
Volný Karkarov... *:DDDD Albus je starý provokatér.
Já si tě najdu. Nááádherná ilustrace.
Přestat čekat na někoho, kdo stejně nikdy nepřijde, bývá velice osvobozující. Vlívá to novou krev do žil, životní sílu do oddané strnulosti... Znám to.
„Tak tohle řešení jsem teda nečekal.“ *:DDDDD Proboha!!!! Šak jsem říkala, že by si měli dávat radne mimo Lilyin dosah... *:DDD
„Já se oběsím.“ Severus měl kupodivu stejný nápad. *:D
...při tom výhledu se mu předoucí kočička mazlivě otírala o vnitřní stranu hrudníku. „Myslím, že mi došla patra,“ - Harry, ty snílku, a kde myslíš, že je Severus?!?!?
nejspíš se některý z jeho hadů zakousl omylem do vlastního ocasu - Kam na to chodíš? *;-D
Zdá se, že spojení nebelvírské odvahy se zmijozelskou logikou je extrémně nebezpečné. - Také jsem si říkala, že vzhledem, k tomu, že Lily je extrahovaná část Severuse Snapea, byť lehce mixlá Potterem, tak se vlastně osvobodil sám. *;-)
„Vyprovokoval jste mě? Vy jste chtěl, abych vás neposlechl?“ „Doufal jsem v to, ano.“ - Ach jo...
Asi jsem vám při tom rozbil brýle. - Jaj. Lily ví. Musí vědět. Takže té to právě došlo. Harry, Harry... blažení, kteří nevědí, co činí...
Černý pohled získal příchuť apokalypsy
„A tamto bych rád dořešil.“ „Jsem ti kdykoliv k službám.“ Souboj o Severuse Snapea?!? (Minimálně slovní.) To je mi tedy bitka o princeznu! *:DDD
Hermiona na něj pohlédla s nepokrytou pýchou matky vlčice - asi to taky čekal... *:DDD
To si Sírius vážně nemohl vybrat lepší místo. Zajistili si alespoň soukromí, proboha?!?!?
„Jsi jiný! Chováš se jinak, myslíš jinak, máš úplně zmatený hodnoty, on ti něco dal!“ - Ne, Siriusi. Harry dospěl. Jen ty sis toho nevšiml. Chceš, aby zůstal dítětem, které tě potřebuje. Kup si psa a nech ho jít!
Harry mstitel. Klepu se hrůzou jen z toho popisu. Už jsem na něho téměř zapomněla! Děsivé. Prostě děsivé.
Doufám, že Sirius pochopí, že tohohle Harry už sám nemůže zvládnout - ani kdyby oba chtěli. Jsou příliš rozdílní, nechápou se. Zcela se nechápou. Bohužel. I tak končívají rodinné vztahy. Strašná škoda!
 
Tekutá krása
28.Poprvé 1.část
Cory
7. 1. 2011 16:19
Opět se mi nedostává slov... vždy se na pátky nebetyčně těším a vždy se po nich cítím jako kdybych uběhla maraton nebo prorazila skálu holýma rukama. Tahle povídka... je dokonalá.
Mám docela rozhárané pocity z toho zlomení slibu s Albusem, ale nejspíš jsem ráda. Je to složité, ale... Harry si to zaslouží víc, řekla bych. Severus je jako mezi mlýnskými kameny, ale myslím, že se rozhodl správně.
Pak ta líbačka na posteli... celou dobu jsem si říkala "a co Lily?", chichi a nakonec to došlo i Severusovi... pěkné, nasmála jsem se.
„Já o nich vím,“ prohodil. „Máte ty nejnudnější koníčky na světě, jako je čtení novin a psaní dopisů kurátorce. Máte otřesný smysl pro humor, protože bez ohledu na vaši inteligenci vás nejvíc pobaví infantilní stupidnosti. Máte děsivý vkus v oblékání, od zatvrzelé barvosleposti po sterilní upjatost. Ale nejhorší ze všeho je, že nemáte rád jahody se slaninou.“
Jak mám chválit, když je všechno úžasné? Musela bych do toho komentáře zkopírovat všechen text, abych sem dala jen to, co se mi líbilo nejvíc... úchvatné.
A pak ta scéna u Brumbála... Lily to určitě věděla, zajímalo by mě, jestli se to dozví někdy i Harry. A ta hádka... no, Severus byl nejlepší. A Harry: „Já vám klidně nějaký půjčím,“ prohodil Harry, „co třeba: Souhlasím s Harrym?“ No prostě nádhera.
A teď ten konec! Siriuse doopravdy nesnáším, čím dál víc, ale teď to teda katastrofálně přehnal. Zanevřela jsem na něj na zbytek svého života a svých dalších reinkarnací. Ale je dobře, že Severus Harryho uklidnil, jinak si radši nepředstavuju, co by se stalo, a jaké by z toho měl Harry potíže.
Zatím vše, jdu se vrhnout na druhou polovinu (a doufám, že to přežiju... =D).
 
Prostě super
28.Poprvé 1.část
emmm2010
7. 1. 2011 17:01
že lilly upustila ten šálek páč viděla ty zneviditelněný brýle brumbála!!!?? Určitě věděla co se stalo!!! Je to jasný..
JInak moc hezká kapitolka a honem du na další!!
 
rychle jdu číst dál :)
28.Poprvé 1.část
Jean
7. 1. 2011 19:09
Alice moc Ti děkuji za další skvělou část kapitoly. :-)

Vážně by mě zajímalo, co za vzpomínku, tak tíží Severuse. :-(

To mrazivé kouzlo nemělo chybu, chudák Harry a ta Lily ta to opět skvěle doplnila :D:D

Snape se k nim měl připojit, něco ho zdrželo, nejspíš se některý z jeho hadů zakousl omylem do vlastního ocasu... Metafory mám docela ráda, ale tahle je dokonalá :D

Lily tedy ví o těch jejich "dárcích" ... zajímavé...

no a ten konec 1. části... rychle jdu číst dál, z Harryho jde opravdu strach
 
Hmm
28.Poprvé 1.část
cim
8. 1. 2011 00:23
Zdá se, že Sirius v téhle chvíli měl fakt na mále.
Moc pěkný :)
 
Ahojky, Elzo :))
28.Poprvé 1.část
Alice
10. 1. 2011 20:22
Páni, tohle jsem neslyšela - ale je to nádhera! "Krásný stařec je umělecké dílo" - Moc pěkné!!!
S tím odrazováním (které tak hledáš, promiň) měl Albus na mysli moment, kdy Severus domlouval přestěhování Harryho k sobě, v Bradavicích :)) Ale nevzpomenu si přesně, o jekou kapitolu šlo...
Jejich vztah (Severus a Albuse) bych asi neklasifikovala jako vlažný ani zdvořilý. Jen "jiný", než na jaký jsme asi běžně zvyklí. Albus k Severusovi cítí velmi hluboké emoce a zcela upřímné a opravdové, jen postrádají erotickou touhu (samozřejmě), potřebu s ním být neustále... a tak. V Princově příběhu to poodhalím víc :))
Jsem ráda, že jejich "rozvod" ti přišel hezký :)) Nechtělo se mi z toho dělat velkou magii ani kdovíjaká kouzla, aby nezaniklo to pěkné :)) Ano, obsidiánový nuž a půlměsíčkové brýle :)) Zcela záměrně něco, co oba používali každý den ;-)
Díky! Za tu ilustraci :)) Byla jsem hrozně nešťastná, protože jsem stále nemohla dát nějakou dohromady, která by mi vyhovovala... :)) Jsem ráda, že se mi to nakonec povedlo .))
:D Lily mixlá Severusem - osvobodil se de facto sám - krása! :DDD
Ano, Lily to s "brýlemi" pochopila ;-)
Bitka o princeznu :D Ano, neodolala jsem... :D
Moc hezky jsi to vyjádřila se Siriusem, ano, Harry jednoduše dospěl :))
Děkuju ti :))
 
Re: Ahojky, Elzo :))
28.Poprvé 1.část
Elza
10. 1. 2011 21:19
Alice, díky za tip, zatím jsem se při 'hledání' dostala do 10. kapitoly a pláču smíchy (už zase), tak alespoň vím, kam napřít svou pozornost. O notný kus dál, řekla bych... *;-)
 
Ahojky, Cory :))
28.Poprvé 1.část
Alice
10. 1. 2011 22:06
Děkuji :)) Víš, že já mám obas naprosto stejné pocity po dopsání některých kapitol? :)))
Jsem ráda za ty smíšené pocity z jejich rozchodu. Děkuju, že můžeš vnímat, jak hluboký a silný jejich vztah byl, třebaže se tak navenek vůbec nejevil. Možná to nebylo ani o rozhodování, kdo je lepší volba... Možná to byl jen přechod do další fáze. Všechny ty roky předtím byl Albus dokonalým (téměř ;-) ) partnerem, teď jen přišla Harryho chvíle :)) A Albus to tak cítil, jeho láska k Severusovi byla velmi čistá a nesobecká, uvolnil místo tomu, kdo dokáže dát Severusovi víc, než by kdy Albus dokázal :)
Takže ani ty jsi na Lily v posteli nezapomněla? :DDDD No ano, evidentně není Harry jediný, kdo se tu a tam potýká se splašenými hormony :DD
Děkuji ti :)) Jsem moc ráda, že se ti ony pasáže líbily :)) Ano, správně, Lily změnou brýlí pochopila, že došlo k rozchodu. I Harry se to dozví. Jednou ;-)
Teď jsi mě rozesmála - zanevřela jsi na Siriuse do konce svho života a dalších reinkarnací :DDDDD krása :DD
Díky :))
 
Ahojky, emmm2010 :))
28.Poprvé 1.část
Alice
10. 1. 2011 22:39
Lily pustila šálek, protože pochopila, proč má Albus staré brýle :)) Což je v podstatě totéž, co jsi myslela - ano, ví velmi dobře, co se stalo :))
Díky :))
 
Ahojky, Jean :))
28.Poprvé 1.část
Alice
10. 1. 2011 23:31
Díky moc :)) Jsem ráda, že se ti část líbila a mohla tě i rozesmát :))
Severusovu nejhorší vzpomínku poznáme již brzy...
Mrazivé kouzlo a Lily :D No ano, někdy jsou "děti" tak sladké a tak "navíc"... :DDDD
Lily ví o celém rituálu Splynutí ;-) nejen o "dárcích" :))
 
Re: Re: Ahojky, Elzo :))
28.Poprvé 1.část
Alice
11. 1. 2011 01:29
Není zač :)) Trochu mě mrzí, že jsem tě nechala pátrat tak dlouho, ale snad tě i druhé čtení pobavilo :))
 
slova
28.Poprvé 1.část
Martina
21. 1. 2011 04:55
Co měl přesně znamenat ten Obsidiánový nůž a Albusovy půlměsíčkové brýle ? Ono si ty věci vyměnili po " slibu "? Aby každý vlastnil něco od toho druhého ?
Chlapci se " zapomněli " před Lily :) To bylo pěkné ...
To byla svatá pravda ! Sytí se mohou dělit ...
Jak se Severus krásně nechal zlechtat od Lily :) Moc fascinující ;-)

Takže... když Harry rozbil Albusovi brýle, tak to vlastně bylo ještě před tím, než je Albus vrátil Severusovi ... mám pravdu ?

No ještě , že tam Severus na závěr byl " spolu " s Harrym... Teď zachránil Siriusovi i Harrymu život.
Ta přirovnání slov a vět byla nádherná. Měla jsem zase slzičky v oku ( zajímavé, že mi povětšinou brečí jen pravé oko :) )

Díky ti, krásná kapitolka
 
Ahojky, Martino :))
28.Poprvé 1.část
Alice
21. 1. 2011 23:55
Nůž a brýle byly součástí rituálu Splynutí, klidně to chápej jako zástavu slibu nebo "snubní prstýnky" :)) Ale bylo v tom i něco magického, takže jejich vlastněním spojení přetrvávalo.
Harry Albusovi brýle nerozbil. Jen si to myslel - nevěděl nic o slibu, o významu brýlí, o jejich vrácení Severusovi - kdežto Lily to v té chvíli pochopila :))
Díky, jsem ráda, že se ti kapitolka líbila :))