Jdi na obsah Jdi na menu
 

Archiv komentářů ke kapitole 32

 

oh můj bože
32.Skrz tebe
ragnar
4. 2. 2011 10:14
nádhera, co víc říct? Snad jen, že Harryho ukázka jeho mysli byla opravdu úžasná........................
 
A v duši se mi rozprostřel mír...
32.Skrz tebe
Gigi...
4. 2. 2011 10:24
To bylo dokonalé... :) jiné označení snad ani není...
poslední část a věta mě dostaly... taky bych tak moc chtěla někoho, kdo se o mě nebude chtít dělit... :)
ohledně celé kapitoly... jsem v euforii... :D tolik lásky, tolik něhy, tolik odpuštění... nedokážu slovy popsat tu krásu a ani to, co se odehrává v mém nitru... :)
když jsem přečetla slovo "sýček", měla jsem hroznou chut praštit hlavou do stolu... :( a ochutnávka mě v tom pouze utvrdila... opět jsem vzlétla do nebeských výšin a následoval pád do nejčernějších hlubin... :( Merlin s tebou a ne s námi...
Každopádně jsem trochu přemýšlela... co když to nejsou věci budoucí, ale vzpomínky... když Severus zjistil, že má Iskariota, musel přeci pátrat ve vzpomínkách a bořit ty nedokonalosti, které označovaly upravená místa jako při rozhovoru s Albusem po útoku na Siriuse... vzpomněl si snad, co v době ovládnutí své mysli dělal a ukázal to Harrymu?
jak mám, u Merlina, přežít další týden? :(
už vím... budu si tuhle kapitolku číst neustále dokola, aby mě prostoupil pocit míru, že na světě existuje spravedlnost a hluboká všeobjímající láska... :)
moc ti děkuji... :D
 
Re: A v duši se mi rozprostřel mír...
32.Skrz tebe
Gigi...
4. 2. 2011 10:30
Nebo to snad byly vzpomínky z doby, kdy byl mladý a přidal se na stranu Temného pána?
 
uch...
32.Skrz tebe
Sharlaid
4. 2. 2011 10:31
musím si jít přečíst slovník, abych našla alespoň pár výrazů, které by se přiblížily k vyjádření mých pocitů z tohoto skvostu.
Já...ehm... udělala jsi ze mě koktajícího idiota!!! :-D
Tuhle povídku miluju a jak to tak vidím, milovat budu ještě hooodně dlouho.
(Až se mi obnoví normální mozková aktivita, napíšu něco, co se bude pochvalnému komentáři podobat víc :-) )
 
Eh?
32.Skrz tebe
Narn
4. 2. 2011 10:33
:-D máš smůlu Alice, na tuhle kapitolu mě nenapadá žádný smysluplný komentář (možná později) :-D snad jen... pokud čerpáš ze svých vlastních zážitků a pocitů... tak ti neskonale závidím :) a děkuji za přívítání v minulé kapitole ;)
 
úžasný...
32.Skrz tebe
Willy Wonka
4. 2. 2011 10:33
Severus je poslední viteál? Nebo kdo sakra? A čím podplatil Lily? A jaktože bude Severus znovu u Voldemorta,když už nemá Iskariota? Nemá ho,že ne? ...............................Zblázním se do příštího týdne. Spokojená? :D Ale tahle kapitola byla úžasná. Škoda,že to tak nemůže zůstat...
 
fíhá
32.Skrz tebe
Lena
4. 2. 2011 10:41
No, vážně uvažuji o tom, že už dál číst nebudu a budu předstírat, že tahle kapitola byla poslední, protože lepší už to prostě být nemůže a ochutnávky mě vyděsily. Je to neskutečná povídka.
 
eeeeeeee....
32.Skrz tebe
sevy
4. 2. 2011 10:48
ech... ehm... nooooo... aha! ufff... olalááá... ach!
chápeš, jo? nemám slov! krása! bojím se příští, ale nepřipouštím si to!!!
musím si zahrát na šíleně smutnou princeznu... mamka se ptá, proč se culím jak pitomec :-O prý vypadám jak tichý blázen, když se za tím počítačem z pro ní nepochopitelných důvodů usmívám... :-DDD
vážně krása! děkuji! :-)

mimochodem... severus si uvědomoval, že je v jeho sálu něco špatně a proto podvědomě oddaloval jejich skutečné poprvé?
 
nice!)
32.Skrz tebe
katamara
4. 2. 2011 10:49
Ahojík, jsem mooc ráda, že se Harry vrátil zpět k Severusovi! Už jsi to asi slyšela mockrát, ale máš fakt talent na psaní. Těšim se na další kapitolku, zdá se že bude dost napínavá...§)
 
...
32.Skrz tebe
nika
4. 2. 2011 11:08
páni, táto kapitola je skutočný skvost, nádherný začiatok piatkového rána
skutočne neuveriteľné ako uveriteľne dokážeš opísať pocity svojich postáv
naozaj ma vôbec nenapadlo premýšľať o Iskariotovi ako o Harryho radcovi, znamenitý nápad
Lilly ma v tejto kapitolky poriadne rozosmiala, no a pri Severusovom "Já se oběsím" som už fakt nemohla :D
predpokladám, že v nasledujúcej kapitole, ak som to správne pochopila podľa ochutnávok, sa môžeme tešiť na Severusove spomienky, pekne temné spomienky
dík Alice, už sa veľmi teším na ďalší piatok
 
Mimochodem..
32.Skrz tebe
Narn
4. 2. 2011 11:14
asi jsem masochista, ale na příští kapitolu se těším ;)
 
díky za povídku
32.Skrz tebe
yellow
4. 2. 2011 11:22
Ahoj, děkuji za povídku, doopravdy se mi líbí. A zároveň se omlouvám, že komentuji až teď - všechny předchozí kapitoly jsem četla hluboko v noci přes telefon a to je pak člověk děsně línej něco komentovat ;)
Musím říct, že se úplně děsím toho, co pro Severuse chystáš, doufám, že to nebude nic tak drastickýho jako kapitola 31, protože u tý mě málem několikrát ranila mrtvice :)
 
Ach...
32.Skrz tebe
Mája
4. 2. 2011 11:27
Tak tedy Iskariot... Harryho vlastní vnitřní Severus mu radil, jak na Severuse. Úžasný nápad hodný naší Alice... :-) Harry nám dospěl, úplně a zcela, ale v jeho věku se štěňátko tak rychle nevytratí... toho se vážně nebojím. Nádherná kapitola, ještě stále se rozplývám, roztékám a tiše žasnu.
Moc se těším na Prince - už jsem z nápovědy pochopila, jak se s ním my i Harry seznámíme. A v této souvislosti mě napadá ještě něco jiného - něco, co jsem pochopila už na konci předcházející kapitoly... Harry se naučil velice dobře znát Voldemorta. Chápe jeho jednání, zná jeho myšlenkové pochody. Dokonale poznal svého nepřítele. Princův příběh už mu jen může trochu pomoct doplnit tyto znalosti - a to je moc, moc důležité...
Alice... Žiju tvými postavami, myslím jako oni, prožívám to co oni a moc se mi to líbí. Nikdy ti za Elysejský klíč nepřestanu být vděčná...
 
Čokoláda málo
32.Skrz tebe
Elza
4. 2. 2011 12:03
„Zblázním se z vás obou,“ zanaříkala tlumeně. - Souhlas! *;-)
„Máte hodně práce?“ - Panebože, už mu zase vyká?!?!? Celou dobu předtím mu tykal! Celé dva týdny odloučení! Já z nich zmagořím! Ale... nedivím se. Harry teď vlastně znovu neví, na čem je... S člověkem Snapem. S krotkým člověkem Snapem...! To by vyděsilo i mě. *:D Ten mužský rozhodně potřebuje opravit.
Achich. Jakže to bývá? Žena si bere muže a doufá, že ho změní (a když se jí to konečně podaří, tak si stěžuje, že on už není tím, za něhož se provdala), kdežto muž si bere ženu s nadějí, že zůstane stále stejná. Severus nejprve změnil Harryho, pak se zamiloval. Harry to vzal obráceně. Snad i on bude schopen milovat svůj výtvor. *;-)
„To mi zní jako přijatelně… příšerné,“ utrousil škrobeně. - Sirius, Sirius, Sirius! Hurá!!!
Možná trochu je akceptovatelné. *:DDD
Jsi tak nádherný. Jsi tak… můj. - Karkulinka Severus zuřivě ryčí: "Můj! Nedám!"
Neskonale bělostné, neskonale… nahé. - Znovu bloudíme v kruzích: Jsi... - ...Tvůj - ...Nahý. *:-) Krása. To opakování v rondu se mi hrozně líbí! Výrazný klad Tvého románu, Alice.
Karkulinka Harry. *:DDD Moc se mi líbí představa pohanských dotyků a svátosti políbení. Země není Ráj a je to zatraceně dobré. Mňau. Jdu si dovařit ten perkelt. Na tohle je čokoláda krátká. To chce maso!
„Připadám si opilý.“ - Se nedivím... *:o))))
A potom – potom Severus otevřel svou nitrobránu. - Haúúúúúúúúúúúúúú! Mno, řekla bych, že se nám Severus uzdravil přímo zázračně... *;-)
Já mělo nyní dvě těla. Až se z toho noc rozbila a k ránu se odsýpala v drobných úlomcích.
Jen se táži... A co na to Albus?!?!? Chudák. Pokud si tu vzájemnou tenkou branku ze santalového dřeva oboustranně nezazdili, tak to musel mít v přímém přenosu. Aby to s ním nešvihlo. Nejni nejmladší (ta bolest z Lamiina útoku ho dooost sebrala). *:DDDDD Jsem zlotřilá a vím to. *;-)
„Budeme je objevovat spolu.“- HM, na poli dobrých věcí jsou oba poměrně nezkušení...
Dvoutýdenní práce na vlastním skladišti vzpomínek. Výsledek je úchvatný.
„Jdi za mnou a připomeň se,“ odvětí Iskariot stoicky. - Propojení zmijozela s nebelvírem je vážně... impozantní. Přiznám, že tento způsob mě napadl (kdo ještě věděl o Lily a znal Severuse a nebyl přitom ani Albusem ani Poppy), leč měla jsem i jiné podezření. *;-) Takže nemohu s čistým svědomím prohlásit, ano, věděla jsem. Nevěděla. Ale překvapená nejsem - byla to jedna z možností. Dobrá možnost!!! *;-)
Našel jsi svůj nitroklid - Harry se pro uvedení do klidu... zdroguje? No páni!
„A dal jsi přednost tomu mému.“ - Severus... diplomat.
Severus nehnul ani brvou. Stejně jako Harry v prvním momentu bezděčně vytáhl pokrývku téměř k bradě. *:DDDDDDD To je scéna, božemůj! Ti dva sedí vedle sebe v posteli a přikrývají se jako jeden muž - oni to snad trénovali či co! *:DDDD Celou noc, samozřejmě. *;)
Stáli tak dlouho. Docela dost dlouho. Tak dlouho, že první hodinu už prostě nemohli stihnout včas. - Já myslela, že famfrpál se hraje v sobotu a že mají ještě volnou neděli. Tak nic, no... *;-)
Chudák Albus, chudák Albus, chudák Albus!!! Exmanžel a profesor v jedné osobě se mu peleší s nezletilým žákem a on aby ještě sháněl náhradu! *:D Jsem zvědavá, jestli je v tom domku nepřekvapí (ve snaze je najít, samozřejmě).
Na Princův příběh se těším. Ty ukázky jsou nepěkně mrazivé.
 
ochutnávky
32.Skrz tebe
Marska
4. 2. 2011 12:17
ahoj Alice...kapitolka byla boží...ale co ty ochutnávky?
já asi nepřežiju další týden...
Bude se v ní odehrávat Sevova minulost, když se přidal ke Smrtijedům? - Doufám, že ano...je to nejpřijatelnější..
Jinak děkuju za kapitolku...;)
Těším se na příští pátek..:)
 
Po té, co
32.Skrz tebe
Rowene
4. 2. 2011 12:26
jsem se trochu vzpamatovala, mě napadá se zeptat: Je vůbec možné tohle psát s chladnou hlavou a bez pravopisných chyb?:-))))
 
jééj
32.Skrz tebe
Veja
4. 2. 2011 12:28
ty si na mňa nezabudla :) Ďakujem ti :)

výborná kapitola, veľmi sa teším na ďalšiu, už aby to bolo tu :)
 
...
32.Skrz tebe
Netfale
4. 2. 2011 12:40
parádní kapitolka (jak taky jinak :))
ted jsi nás hezky ukolébala, dala nám prožít absolutní štěstí, abychom se mohli vesele vrhnout v ústrety děsivému peklu.
a světe div se, já se těším!
děláš ze mě, Alice, masochistu :D opravdu se mi líbí jak necháváš své hrdiny krutě trpět a tápat v temnotě spolu s námi... no, každopádně jsem skutečně zvědavá, co sis na ně (a na nás) přichystala :)
P.S.: Lili od Rowlingové nemam ráda, ale tu tvou jsem si zamilovala, je úžasná :D
myslim, že v ní všichni tak trochu vidíme kousek sebe samé :)
 
Okouzlená
32.Skrz tebe
Yawie
4. 2. 2011 12:49
Konečně se po více než třech měsících čtení odhodlávám ke komentáři. Zásadně většinou nepíši komentáře, stačí mi jen číst.
Ale dnes... Každý pátek si myslím, že mě po tak dokonalé kapitole nedokáže nic překvapit. A každý další pátek mě dojme k slzám ještě více, než ten předchozí.
Ten dnešní je něčím jedinečný. Ještě nikdy jsem neměla tu čest číst povídku, která by vyjadřovala slova jako krása, úžas a nádhera tolika slovy a stále dokonale. I kdybych snad chtěla hledat nějakou jinou povídku, která by něco takového splňovala, asi bych neuspěla. Klíč je opravdu jedinečný a tahle kapitola byla nejnádhernější věc, kterou jsem kdy četla.

Ač jsem u některé z minulých kapitol četla, že bude už jen pár dalších kapitol a pak konec, přesto doufám, že Klíč bude nekonečný.
Abych se mohla navždy těšit na pátek.
Děkuji ti, že děláš prostřednictvím Klíče můj život tak krásným.
 
Jsi klenot
32.Skrz tebe
Sion
4. 2. 2011 13:14
Tak dnesek mi vynahradil ty utrapy, ktere byly v predchozich kapitolkach:) Jednoduse bomba. Umis nadherne barvite popisovat pocity, emoce a v neposledni rade - milovani. Nebyl to zadny sex, nebo dalsi nehezke vyrazy. Tohle bylo nadherne milovani, ktere cisti a povznasi dusi. Takhle vypada laska, tohle je laska. A s konecnou platnosti hlasim - ze tvoji povidku, az ji dokoncis, si skompletuju a bude stat na piedestalu moji knihovny, jako nejdrahsi poklad! Alice, hluboce smekam a tise te obdivuji.
 
Re: Čokoláda málo
32.Skrz tebe
Elza
4. 2. 2011 13:15
... ty dny (noci) mi opravdu nějak nesedí...
V pátek nad ránem se Harry vrátil do hadího hnizda - toho dne se učilo, páč se po lektvarech přenesli domů, noc strávili u Harryho opravou Severusova vnímání světa.
V sobotu famfrpál (i Ron říká - zmizel kufr a v noci jsi nebyl, tj. v noci z pá na so), po famfrpálu oprava vztahu (S. se ptá, zda H. není unaven po zápase) - a ráno není neděle?
 
Re: Re: Čokoláda málo
32.Skrz tebe
Elza
4. 2. 2011 13:19
...nebo se ten zápas výjimečně hrál ve všední den? To bývají jen tréninky, ne? 'Zlatonkový' zápas se Zmijozelem se hrál rozhodně v sobotu.
 
grrrrr
32.Skrz tebe
Beruska
4. 2. 2011 13:23
Zas mi to neulozilo komentar, takze uz jen dekuju za prekrasnou kapitolku plnou emoci. Nadherne zpracovani Harryho mysli. Nemohla jsem si precist ukazku na dlasi cast, protoze se bojim, ze kdyz se to tak krasane srovnalo ze se to zase po.... Jeste jednou dekuji
 
Extáze
32.Skrz tebe
Salazaret
4. 2. 2011 13:23
Ach, drahá Alice. Dneska bude můj komentík opravdu krátký.

Po tak nádherném zážitku se musím dostat z Extáze ve které se momentálně nacházím.

Ale řeknu ti, je to nádherný pocit. Tolik emocí v jedné chvíli snad ani člověk cítit nemůže, ale já to dokázala! A jsem ti za to tak moc vděčná :)

Děkuji Alice! Z celého srdce děkuji!

Tvá Salazaret
 
Velký usměv na tváři naplněná pocitem který je neuvěřitelný
32.Skrz tebe
kejt
4. 2. 2011 13:30
Ano!! konečně jsem se dočkala užasný díl neskonalí. Alice zase jsi mě nabyly jako batrku příval eletriki nemá to chybu děkuji ti na sto stisíckrát za tenhle nádhernej dílek a už se nemužu dočkat dalšího :D snd si jednou najdeš čas a já budu moct nadchnout tebe :D
 
Re: Čokoláda málo
32.Skrz tebe
Mája
4. 2. 2011 13:36
Elzo, taky mě napadlo, že mohl Severus poslat Albusovi alespoň krátkou zprávu po Iskariotovi: "Berem si dovolenou - odjíždíme na líbánky..." :-)))
Protože jestli ani jeden z nich nedorazí na vyučování, tak by mohla propuknout panika... :-)
Nicméně věřím, že to Alice na začátku příští kapitoly nějak vyřeší...
 
bože
32.Skrz tebe
emmm2010
4. 2. 2011 13:55
kapitolka.....prostě nááádherná......bylo to celé tak detailně popsané a přitom nijak vulgární nebo nepřiměřené.....jen hodně málo autorů tohle dokáže a vlastně....ještě jsem žádného takového nepotkala kromě tebe:)
velice silný okamžik je když severus otevře nitrobránu......když sem to četla představila sem si jak to muselo být emotivní když severus drží svou mysl stále v rtuti....
Nemám co vytknout a písnička byla snad sepsána pro tuhle povídku:D
ale ochutnávka na další kapitolu se mi vůůůbec nelíbí!!:)
co se pro boha stane??? proč jde sevie za voldym??
už aby byl pátek....no jako doufám že na konci nikdo neumře...to by ani nešlo vybrat kdo by měl umřít ,,spíš" nezbývá mi něž doufat že tak krutá nebudeš!!!!!!:)
jinak děkuji za projasnění dnešního dne.....
 
Děkuju
32.Skrz tebe
Katrin
4. 2. 2011 14:04
Budu stručná... perfektní! Děkuju moc za nádhernou kapitolu.
 
Alice,
32.Skrz tebe
Ian
4. 2. 2011 14:37
fakt už nemůžu. Vzala jsi mě, roztrhala na malé kousíčky a pak zase složila dohromady. Jednou to zvládnu. Po druhé to nějak vydýchám. Ale po sté?! A s neustále se stupňující intenzitou. Je to stále víc a víc.

Musíš spolupracovat s Bohem, protože ani Ďábel nemá takovou moc jako ty. Vždycky jsem šetřil superlativy, protože se mi zdálo, že ostatní tě zásobují jejich dostatkem, snažil jsem se tedy najít něco jiného.
Ale teď jsem skončil beze slov.
Hlava mi skončila někde zapomenutá.

Milá Alice, jsem ti hluboce vděčný za jednu věc. Nejde o to, že píšeš nádherně, že máš vybroušený styl a bezkonkurenční sílu. Ale ty nás všechny učíš skutečným emocím. Máme sklon zapomínat v šedivém smutku uplakaných dní, které nejsou ani moc hrozné ani moc hezké, na cit, který překračuje tělo, mysl i veškeré ostatní touhy. Ty ho v nás svými slovy rozehříváš, rozpaluješ. Vracíš nám vášeň, strach i bolest. A lásku. Vyvádíš nás z bezpečné jednotvárnosti.
Nutíš nás se odevzdat. A my to děláme dobrovolně.
Popravdě, trochu mě to děsí.
Ale za každou cenu v tom s tebou budu pokračovat. :-)
Děkuju ti.
 
pochútka
32.Skrz tebe
Zulík
4. 2. 2011 15:19
Ďalší brilantný kúsok.Ten konec bol neuveritelný.Neverila by som že Severus utečie z Herim.Som zvedavá ako to vysvetlí Minerve.
 
Re: Re: Čokoláda málo
32.Skrz tebe
Mája
4. 2. 2011 15:20
P.S. a taky mi tam chybí ta neděle. Dokud jsi to nepřipomenula tak mi to nějak nedošlo, ale pak mi tam opravdu začala chybět. Zasloužili si normálně dlouhý víkend, aby se z těch prožitků vzpamatovali...
 
Májo,
32.Skrz tebe
Elza
4. 2. 2011 15:23
třeba tam nechybí. Třeba byli tak zpitomělí láskou, že vyrazili do práce, aniž by museli... *;-D
 
Princův příběh.
32.Skrz tebe
Mája
4. 2. 2011 15:38
Vím jak se asi cítíš, Alice. Teď jsem právě asi tři týdny dávala dohromady svůj Princův příběh. Po kouskách, a při tom jsem se snažila o smíření Harryho se Severusem. U mě bude jejich vztah čistě přátelský (ani taťka, ani milenec), ale stejně to bylo moc těžké. Kapitola vyjde až za týden a je mi jasné, že ji do té doby ještě několikrát upravím a přepíšu. Byl to těžký porod, už aby byla na světě... (zveřejněná)
:-)))
 
Re: Májo,
32.Skrz tebe
Ian
4. 2. 2011 16:33
Tedy dámy, začínám se vás bát. :-))) Jak na tohle můžete přijít? Pro moje oči by to byla taková nepatrná drobnost, že je přehlídnu. I s novými brýlemi. :-D. Jak si toho, pro Merlina, můžete všimnout?!
Obdivuhodné. ;-)
Ale já teď začínám panikařit, na co všechno jsem zapomněl v Mostu. :-D

No, na druhou stranu, není přeci lepší dovolená než neplánovaná, ne? :-) Copak vy jste nikdy neutekly od povinností, zůstaly v postely, koukaly na seriály, jedly nezdravá jídla a úspěšně se svou nepřítomnost nesnažily utajit? :-)))
 
Iane,
32.Skrz tebe
Elza
4. 2. 2011 16:45
přiznávám bez mučení, že když se ke mně můj muž po cca 3 týdenní známosti nastěhoval, měla jsem zpočátku také problémy s pravidelnou docházkou do zaměstnání... *;-)
Pokud sis přečetl můj 'sál vědomí', musíš už tušit, že vnímání běhu času je mou základní životní konstantou; nemohu si prostě pomoci... *:D Časový nesoudal mě dráždí přímo podvědomě (jako barevné listy na stromech v půlce listopadu...). Omlouvám se, ale víc s tím nenadělám.
 
Tara ako zbraň!
32.Skrz tebe
Haku
4. 2. 2011 17:07
Moja úcta! K Tebe a Harrymu(rastie každou kapitolkou).Nepoznám slovo,ktoré by vystihlo to čo práve prežívam,tak sa proste len podakujem...dakujem,že si,dakujem,že píšeš,dakujem,že to Harry dokázal,dakujem,že sa Severus aspoň akceptuje,dakujem za nádherne milovanie,dakujem za sebecké správanie Zmijozelu...však si trošku šťastia zaslúžia. Zamilovala som si scénku ako sa Sevie uloží Harrymu na hrudi k spánku (konečne doma). A Lili je ako vždy úplne super...*aké to bolo?**....a Severusove ...*Já jse obesím*....Mááám záchvat(devil smile)...kde sme to už počuli,že?...len trošku obrátene. Ex-Albusmal asi rušnú noc,že?....a ten viteál?...Aličko,mám desivé podozrenie,ale snažím sa ho ignorovať,a taktiež sa úfam,že sa nepotvrdí. No,ale aj tak..hm? Ze by sme sa dozvedeli,čo sa stalo a prečo sa Sevie pridal k Voldimu?? Bude to dlhých,dlhých,dlhých,dlhých sedem dní,achjo.
 
...
32.Skrz tebe
Profesor
4. 2. 2011 18:21
Tak už je to definitivní. Harry a Severus jsou pár se vším všudy. Jen škoda, že to nestihli k posteli...
Líbí se mi podoba Harryho nitroklidu.
 
Re: Elzo,
32.Skrz tebe
Ian
4. 2. 2011 18:54
to je věc, kterou chápu víc než dobře. :-)) Sál jsem si samozřejmě přečetl, velmi mě zaujal. Je to totiž přesný opak toho mého. Jsem totálně prostorově i časově dezorientovaný. Někdy si dokonce nejsem jistý, kdy je víkend a kdy ne. :-D Vážně. Myslím, že já se pro většinu ostatních lidí dívám na svět jako na rozmazanou skvrnu. Vnímám barvy, pocity, ale žádné detaily. Díky Bohu, že je všude tolik dobrých lidí, kteří mi pomáhají. :-D Ne, vážně, mám ten talent. mám nějaký čich na altruisty. :-D
 
Merlin žehnej Zmijozelu...a Alici :-)
32.Skrz tebe
marci
4. 2. 2011 19:39
Nepotřebovala jsem čokoládu. Spíš jsem potřebovala, aby mi někdo říkal: dýchej, netlem se jako pitomeček, dýchej, tak je to správně :-)
Náádhera. Opravdu.
Chtěla bych se zeptat - rituál sjednocení (je to přesný název? teď nevím), který měl Severus s Albusem - lišil se nějak významně od splynutí "duší, těl a kostí", které jsme prožili v téhle kapitole?? Nějak si nedovedu představit nic intenzivnějšího a magičtějšího...
Okouzlila mě Lily, jak si dlabala jahody se šlehačkou (poťouchlá potvůrka) :-)
Škoda, že potom Severus zhmotnil monolit. Teď už přece nepotřebuje ochranu před Harryho nevítaným vpádem do vědomí - nemohl by stvořit jenom malý monolitek? Nebo tenkou fólii? Nebo aspoň obyčejné dveře, jako má s Albusem? :-) Prostě nechat "pootevřeno" ? Ale no jo, já vím, musí žít v reálném světě, ale takhle rychle?? Huu - skoro jsem tu samotu cítila s nimi.

Víš, až skončí Klíč a pátky budou pusté a prázdné, bude to taky jako bys vztyčila monolit.....
Ale zatím "pootevřeno", takže vychutnávám plnými doušky a děkuji.
M
 
Ztrácím slova ...
32.Skrz tebe
Nade
4. 2. 2011 19:41
tam, kde z tebe doslova tryskají. Nedokážu vyjádřit, co všechno se ve mně hnulo... Vždyť jenom uctívání Severusovy nahoty mi úplně vzalo dech. Nádhera!
A ten zbytek? Oh, Merline ... opravdu nenacházím slova, kterými bych vyjádřila své dojmy.
Tak jenom prosté "děkuji".
 
Bonpari
32.Skrz tebe
El
4. 2. 2011 19:44
Ahoj :). Kvůli čtení tvé povídky si nejspíš budu muset pořídit slovník, protože nikdy nebudu schopná použít tolik lichotícím slov bez toho, abych se opakovala :D.
Kapitola byla krásná, fakt.
Severus na mě působil takovým něžnějším dojmem(:D), nevím, jestli to byl účel, ale působení to bylo hezké.
,Harry zakopl jen třikrát, zůstal stát ve dveřích jeho ložnice., - hrozně mě to rozesmálo, pak mi došlo, jak strašně to je roztomilé.
,– dotknout se absolutna? Co tohle udělá s vaší duší?, - nevím, jak to popsat, ale strašně se mi líbí, jakým způsobem prokládáš text... jak bych to řekla... až filozofickými otázkami, přitom se to do toho textu hodí a krásně tam sedí. Vznikne z toho něco úžasně úžasného (aneb úžasně nadruhou xD). Líbí se mi, že střídáš dobré se zlým, řekla bych, že to tak je u všeho, víkend bychom si bez práce v týdnu taky tolik neužili (Harry tohle někde zmiňuje, nemůžu to najít :)). Asi je to oživení toho děje, když se to střídá, ale zlé už zlým prostě zůstane.
Děkuji za kapitolu :), hezký víkend.
Ještě jsem zapomněla - ten samotný nitroklid u Harryho mě překvapil, Tara, po zamyšlení, už tolik ne, ale představa té přírody, popř. modrých kytiček, mě úplně dostala. Když si to představím, vypadá to nádherně. Jen jsem se chtěla zmínit xD.
El.
 
Nejmilejší Alice:-)
32.Skrz tebe
Misule
4. 2. 2011 20:54
tuhle kapitolu jsme všichni potřebovali jako sůl, hotový balzám na duši:-) děkuji:-)
Přemýšlela jsem nad tím, jak se vlastně oba zachránili navzájem. Nejdřív opravíme Harryho a pak Severuse a stvoříme dokonalý pár. Není možné jim nezávidět. Taky jsem přemýšlela nad tím, že iskariot je sice zrádce, ale taky jim občas neuvěřitelně ulehčuje....vyslovit se je mnohdy velmi těžké a zdaleka ne vždy se to povede.
Cítím se neuvěřitelně lehká, jakoby ze mě taky padalo Severusovo břemeno. Jsem ráda, že dostal novou šanci na to žít život a užívat si ho. Oni do sebe opravdu zapadají jako kousky puzzle, svým způsobem jsou si hodně podobní. Hodně se s jejich postavami ztotožňuji, tak jsem neskutečně šťastná, že jsou tu pro sebe:-)
Milostná scéna, fíha....miluju jí...a miluju ty tvoje "propletené ruce". A nápad se střípky, fascinující.
Iskariot....ne že by mě napadl:-) dobrá trefa, kdo jiný by Harrymu poradil lépe. A to že to věděl znamená, že to Severus někde ve své hlavě tušil:-)

Tak jsme načerpali sílu a vzhůru do temných časů:-)
krásný týden;-)
 
děkuju za to blaho :)
32.Skrz tebe
Maggie
4. 2. 2011 20:56
je to úžasné, je to vzrušující, dojemné a rrr :-* - každou kapitolkou je ten pocit silnější a díky hudbě už ten pocit přetýká - někdo si zamiluje obraz, někdo krásný film - ale tahle povídka musela zachytit každého za srdce jen při nahlédnutí a utopit ho/ji v blahu :) eště jsem nepoznala povídku, kde by vztah Severuse a Harryho byl tak přirozeně rozvinutý a tak krásně popsaný - cítím se trochu vyžvejknutě po přečtení kapitoly :D
k tomu videu s dívkou autor udělal dobře, když nic víc k tomu, neřekl - ten obraz s hudbou vytváří úžasný příběh, který by na papíře už takovou hodnotu neměl :)
děkuju za kapitolku a za nádhernou hudbu :)
PS: Souhlásím s Harrym - Merlin žehnej Zmijozelu.. :D
 
:))
32.Skrz tebe
Saskya
4. 2. 2011 22:20
ach, strácam slová...
naprosto, dokonale úžasné !!! ;-)
perfektná kapitola na zakončenie dobrého dňa :)
vďaka za ňu.
Harry a Severus sú úžasní :D a Lily tiež :P
 
co říct...
32.Skrz tebe
Katherine
4. 2. 2011 23:02
...jak sdělit to, co člověk cítí, když slova nestačí?? Saaafryš, fakt nevím :-) Díky Ti, Alice!!
Jen prosím ber v úvahu, že jestli tenhle příběh neskončí šťastně pro Severuse a Harryho, bude následovat psychický kolaps tipuju tak minimálně každého druhého čtenáře ;-)

Pokouším se situaci zlehčit, ale to nic nemění na tom, že kapitolkou jsem naprosto bezmezně neuvěřitelně absolutně nekonečně moc uchvácená a trošku (trošku víc) se děsím té příští...

...a to se mám teď jít učit...??? :-D
 
...
32.Skrz tebe
Jana
4. 2. 2011 23:40
Alice, až se vzpamatuju, napíšu. Vysvětlení je v komentáři u předchozí kapitoly... ale děkuju, že jsem si aspoň trochu odpočinula od strachu, který se okolo mne poslední díly plíží... a z ukázek je jasné, že hrůza už zase natahuje chapadla. Mno, nejhůř zase počkám až se trochu vyčasí.... smekám před všemi hrdiny.
 
Erupcia
32.Skrz tebe
Mononoke
4. 2. 2011 23:43
úľavy, nadšenia, radosti z opätovného spoločného bývania a dúhového spojenia, na ktoré sme všetci čakali.
Dostala som sa až dnes k dvom kapitolám naraz a bolo to excelentné. Znova.

Mám otázku. Vysoko postavená latka sa dá preskočiť, máme skok do výšky, dokonca aj skok o žrdi. Ale Alice nám nastavila latku do exosféry, rovno na hranici s medziplanetárnym priestorom. Aké cvičenie mám robiť, aby som pri komentároch hýrila aspoň 1 promile nápadov ako ona pri svojom písaní kapitol a aby mi nedochádzali slová. Pravidelne hľadím na monitor s pocitom, že som sa duševne vrátila do obdobia, kedy sa predkovia Homo sapiens sapiens ešte nevedeli dorozumievať slovami a mňa napadajú iba frázy typu:
óóóóóó, ach, jééé, och, eh?

Ďakujem Alice za čitateľský pôžitok, ktorý majú na svedomí Tvoje kapitoly tejto úchvatnej poviedky.
 
Fantastické
32.Skrz tebe
cim
5. 2. 2011 01:29
krotký Severus neuvěřitelné :) Minulou kapitolu jsi jim báječně vynahradila ;) snad jim vynahradíš i tu příští ;)
Moc, moc, moooooc hezký! Díky
♥♥♥
 
Úžasné!
32.Skrz tebe
Bábovka
5. 2. 2011 08:55
Naprostá nádhera, naprostá krása, naprostá dokonalost. Děkuju
 
a-sisi.wgz.cz
32.Skrz tebe
assez
5. 2. 2011 10:46
Já… mám strach.
Děkuji za… poslední nejsvětlejší paprsek před propadem do temnot…? Asi tak.
 
Dokonalé...
32.Skrz tebe
Jean
5. 2. 2011 13:43
Nezbývá mi nic jiného, než Ti opět moc a moc poděkovat, Alice. Kapitola byla úžasná, dechberoucí, vychutnala jsem si ji až do samého konce a několikrát jsem se i vracela.

S tou Lily jsi měla pravdu. Její role v příběhu je opravdu jedinečná a naprosto nezastoupitelná. :)

Vypadá to, že Harry už ví, jak se dostat ke svým skrytým schopnostem. I když musím říct, že situace, v kterých se k nim dostává, nejsou zrovna pohodové a vždy jsou na hraně... Jsem zvědavá, jestli bude Harry se svými schopnostmi v příběhu dál pracovat a rozvíjet je, aby je měl pod plnou kontrolou a dokázal je použít kdykoliv ne jenom v život ohrožujících situacích...

A další kroky v jejich vztahu se samozřejmě taky těším, ale kdo by se netěšil... I když denšní kapitola byla, co se vztahů týče, naprosto vyčerpávající a zřejmá... :) Musím říct, že jsem nečekala, že Harry tohle Severusovo "vyléčení" tak moc pečlivě plánoval...

A ta Tara je taky velice zajímavá... hlavně se mi ale líbí hořepníček jako Harryho nitroklid... Jde vidět, že Harry se opravdu vyvíjí a dospívá...

Jsi skvělá spisovatelka a já se moc těším, co dalšího našim hrdinům připravíš :)
 
Hopky, hopiky, hop...
32.Skrz tebe
Popoles
6. 2. 2011 00:59
Já se vznáším, já si létám... maliličkatý odraz a letíííím, ten obláček je tááák nadýchaný, růžový... hmm, jako cukrotvá vata, další odraz a hopky na duhu...
....ehm co? Na zem? Jako že se mám vrátit spátky na zem? Proč? Co na tom, že se tvářím jako jedinec po kompletní lobotomii? Že se mě lidi lekají? A co? To je jejich problém, mě je tu krásně, tak lehoučce a bezstarostně... jen mi je divný, že na mě všichni tak civí... Cože? Já slintám?

No, milá Alice, to je jen malá ukázka mého stavu po přečtení jisté půlkapitolové romance. Návrat do reality byl krutý a pád velmi strmý. Ale za ten úžasný pocit, který jsi mi touhle kapitolou způsobila to rozhodně stálo.
Tentokrát budu stručná, protože prostě neznám taková slova, která by dokázala vystihnout, jak úžasně jsi jejich poprvé napsala.
Takže se vyžvejknu k tomu ostatnímu - začátek a Harryho návrat domů - ten spěch se kterým dávali zpět jeho věci, jako by všichni potřebovali okamžitě smazat vzpomínku na prázdnotu pokoje - krása.
A Lily s jahodami... :DDD usmívala jsem se jako idiot. Miluju jahody se šlehačkou a když mám chuť na romantický film a tuhle pochoutku poruce, je to perfektní kombinace - a Lily mi v téhle scéně připadala jako divák sledující romantický příběh se sladkým mlsem... ještě jí chyběl ovladač, aby si mohla nejhezčí scény přehrát znovu :-DDD.

Opravdu zničili Voldyho Iskariota? Celého? Bojim, bojim, aby někde kus nezůstal...
Severus a tichá pokora - až mi z toho zatrnulo. Ze dna se odráží špatně, zvlášť, když zatím nevěříš vlastním smyslům. Jeho položení hlavy na nahý Harryho hrudník mi pěkně stáhlo krk.

No, pak následoval úsek, který mám poněkud zamlžený, neboť jsem ho strávila ve stavu bez tíže hopkáním po růžových obláčcích....
Dolu mne stáhla zemská tíže až se střípky, a ty se jako projektily zaryly rovou do srdce.

Harryho sál vědomí - dokonalé, Alice. Ta metafora zrození v mukách tu platí pro oba. Oba si prošli utrpením a vyšli z něj silnější a hlavně spolu.
A pak jsi mne dokonale dostala Harryho nitroklidem. Na začátku jsem se tě ptala, jestli ho někdy bude mít i Harry. Neodpověděla jsi přímo, jen naznačila, že by to Harryho změnilo. A taky že ano, našel svůj nitroklid a dospěl. Konečně jsem pochopila tu lhostejnost, kterou ukazoval minulé kapitoly, utopil své pocity v hořepníčku, bravo Alice.

Ráno... :DDDD Lily je prostě neuvěřitelná a Sevovo "Já se oběsím" mě totálně odrovnalo, hýkala jsem jako ta mula. Tahle scéna byla jako raní káva - probrala mne z obluzení a přitom zanechla strašně příjemný pocit.
Teď už jen mohu doufat, že mi síly z téhle kapitoly vystačí na to, co nás nepochybně čeká.
Ukázky z Princovy minulosti jsou jasné a už teď vím, že budu potřebovat krabici kapesníčků a Nutelu.

Děkuji Alice!
 
Májo,
32.Skrz tebe
Elza
6. 2. 2011 08:47
asi jsme se mýlily - 'zlatonkový' zápas nebyl o víkendu. Kluci po něm strávili jakýsi neurčený čas na ošetřovně, zatímco Severus učil. Až v pátek byl Harry převeden do věže, následovala magická bolest, přespání u McGanagallky, sobotní stěhování do podzemí a nedělní večerní návštěva Dolohova.
Takže to vypadá, že zápasy se odehrávají ve středu nebo ve čtvrtek po běžném vyučování. (U JKR byly vždy v sobotu, proto to mám tak zafixované.)
Pokud ve čtvrtek, tak se naši kluci ulejí z pátku a budou mít v domku ještě celý víkend... *;-)
To jsem zvědavá, co se zatím v Bradavicích pokazí...
 
děkuju moooc za kapču
32.Skrz tebe
Clowers.K
6. 2. 2011 10:20
Tak jsem jaksi zvědavá, co na to Albus, že oba zmizeli, nikde se nedostavili... Treba se zas zeptá jaké to bylo :D
 
Elzo
32.Skrz tebe
Mája
6. 2. 2011 11:00
Já už jen napjatě čekám, co nám k tomu našemu fantazírování řekne Alice :-)))
Každopádně scénka, kterou jsem vymyslela na tvojí poznámku: *Třeba byli tak zpitomělí láskou, že vyrazili do práce, aniž by museli...* mě rozesmává už dva dny:
Severus otevře nitrobránu: "Albusi, bereme si den volna, dnes učit nebudu a Harry zůstává se mnou..."
"Dnes je neděle, Severusi..."
"Aha... Tak tedy nebudeme dnes v Bradavicích. A zítra možná také ne..."
:-))))
 
Re: Elzo
32.Skrz tebe
Elza
6. 2. 2011 11:57
Májo, víš že jsem měla podobnou vizi? Akorát ne s nitrobránou - interní povídání z domku nefunguje, ne - ale s patronem. Představ si ospalé nedělní ráno ve Velké síni, většina profesorů se snaží probudit kávou a jídlem, dovnitř a ven se trousí studenti... a do toho vběhne Severusova laň, zastaví před Brumbálem a oznámí, že je mu to moc líto, ale na dnešní vyučování nedorazí. "Jaké vyučování?" zarazí se McGonagallová. "Půjdu to zjistit," odtuší Brumbál a vyrazí na inspekci... *:DD
(A Draca Malfoye švihne.)
 
Elzo
32.Skrz tebe
Mája
6. 2. 2011 13:23
A z nás dvou švihne Alici, až bude ty komentáře kopírovat a stěhovat... :-)))
Tvoje vize je ještě dokonalejší.
 
vážne neviem, čo napísať. skutočne.
32.Skrz tebe
miona
6. 2. 2011 16:07
kapitola sa mi páčila. VEĽMI. napriek tomu, že nemusím slash ani erotické scény, pretože to zaváňa buď červenou knižnicou alebo pornom. tvoj popis bol...povedzme, že aj keď som verila tvojim spisovateľským zručnostiam, pulkapitolovej romance som sa mierne obávala. ale opäť si ma príjemne prekvapila. a ja znova skláňam klobúk.
už mám mierne obavy, že z mojich komentárov kvapká cukor, ale čo. komplimentov nie je nikdy dosť :)
 
XXX
32.Skrz tebe
Hajmi
7. 2. 2011 00:27
Alice, ty mě ničíš. Už teď nesmím číst tvou povídku, když mám v plánu dělat něco , nač se musím byť jen trochu soustředit. Po přečtení nové kapitoly bych to nedokázala. Hlavu mám plnou představ, tvá slova mi v ní poletují a vrací mé myšlenky k různým okamžikům děje a nutí mě je znovu a znovu si přehrávat, rozebírat, přemýšlet nad nimi a porovnávat nejen s mými vlastními pocity a reakcemi, ale i těch kolem. Nebudu psát, co všechno mě upoutalo, musela bych opsat téměř celou kapitolu. Jsi neskutečná, tvá povídka je tak lidská, nádherná.
Ano, jednání Harryho a Severuse je tak přirozené - protože ty nejintenzivnější pocity, jsou li pravé se vždycky prožívají trochu v tichu. Duše a srdce je jimi tak vrchovatě naplněné, že nezbývá kousek místa na bláznivé projevy radosti. Bezvýhradné odevzdání z lásky člověka změní, zklidní - všechno je jiné jasnější, zmizí masky za kterými se všechno skrývalo - zůstane jen - to jsem já, takový jsem, tady mě máš, patřím ti, jsem tvůj. Miluji tě.
To všechno je v téhle kapitole, ale jak se ti to tam vždycky povede dostat... nechápu. A nejen tohle! Sřípky? Celá kapitola - celá povídka - je z nich složená. Jsou to tady věta, jinde jen spojení slov, popsaný výkřik. To všechno tak neuvěřitelně pravdivé a skutečné. Jsi pro mě záhada, fantastický empat s talentem obléknout pocity do slov. Bože, tahle povídka (a vlastně hlavně ty) se mnou vždycky dokáže zacloumat. Ty čarodějko - DÍKY.
 
Aličko,
32.Skrz tebe
Slimča
7. 2. 2011 09:11
dneska to "okecat" nedokážu. To by byl hřích! :-D Takže jedním slovem: nádhera! A moc děkuji! :-)
 
Něco mimo...
32.Skrz tebe
Michangela
7. 2. 2011 11:13
Nedokážu reagovat jak bych chtěla. Pokaždé jsem přemožena, unesena zážitkem a končím zasněna. Ať jsou to emoce dobré či zlé,nenechám se přemoci a dokážu doufat. A děkuji.
Tady mi v jednu chvíli napadaly myšlenky na rtuť. Až jsem si musela vyhledat informace na internetu, protože mne uchvátila představa toho nebezpečného jedovatého tekutého kovu, jak se odpařuje a mizí. A kontrast k Harryho omámení Hořepníčkem byl dokonalý. Díky, že mohu být s nimi.
 
počkat či nepočkat?
32.Skrz tebe
Willy Wonka
7. 2. 2011 17:39
tak přemýšlím,jestli u všech svých oblíbených povídek tak na měsíc nebo dva nepřerušit čtení,abych pak nemusela čekat a mohla toho číst víc najednou. takže kdyby se tu příští týden neobjevil můj koment,tak jsem to dodržela. ale je mi skoro jasný,že to nevydržím :D
 
......
32.Skrz tebe
samba
7. 2. 2011 18:13
Jsm zpět a pěkně si to dávám ,jen do mě když jsem srab a nedokážu jako ostatní průběžně číst.Začala jsem s manévry jak se zbavit rodiny( protože já opravdu nemám zapotřebí aby se okolo mě pohybovali když ronim krokodýlí slzy) nalila si skleničku a k ruce dala kapesníky a gelové slzy v tubě.A že jsem to všechno sakra potřebovala.Víno vypito,kapesníky fuč a oči mi skoro vrzaly jak jsem si je vybrečela,takže zlaté gelové kapky.Tři tak intenzivní kapitoly číst za sebou ,je emoční sopka.Takhle srazit Severuse,toho hrdého hada až dolu je děsný číst.Asi nejvíc mě zasáhlo když si vzal klíč a šel za Harrym prosit,to bolelo.A podruhé když ho Harry nechtěl, On ne.Krvácelo mi srdce pro ten jeho pocit zbytečnosti.Tak tvrdohlavý.Když si Severus pokládá hlavu na Harryho srdce,tak pokorně a s láskou, zoufala jsem si s Harrym.Vysvětlení celé té velké bolesti mě opravdu překvapilo,Harry dokázal že je opravdu velký,,koukat se na milovanou bytost jak trpí a to utrpení mu zpusobovat neustále a přitom zachovat absolutní lhostejnost s výrazem nenávisti,tak taková léčba zničí i léčitele.Jak říká Harry , neví jesli si to sám odpustí.Jejich milování mě rozpustilo do rosolu tou krásou a uvolnění nitrobrány,jak tohle se dá vůbec uněst.Je toho hodně co mě dostalo, ať to byla hláška od Seva na Siriusovu nefungující hulku,nebo mamča Ron ,Dracovo prohlášení, že teď už by mu jednu vrazit mohl.Mam strach, že poslední viteál je Severus,byl by to důvod proč ho Voldemort nezabil.Ale máš moji plnou důvěru ,že ty to vyřešíš se svojí neuvěřitelnou fantasií k něčemu,jako žili štastně až do smrti a to prosím pěkně nemam na mysli ty ostatní po úmrtí hlavních hrdinů při likvidaci hlavního zláka Voldy.Uf dlouhý,ukecaný a v případě chybějících čárek omluva,nesnášim čárky nepíšu čárky někdy dodatečně.
 
Ahoj vám všem :)
32.Skrz tebe
Alice
7. 2. 2011 20:44
Před realitou se nedá utíkat věčně - ale to myslím každý z vás dobře zná. Je mi to velmi líto, ale v současné době nezbývá dostatek síly ani na vaše laskavé, krásné komentáře.
Takže - v první řadě bych ráda přivítala nové nicky.
Vítej, katamaro, yellow, Yawie a Maggie :)) Moc ráda se s vámi "setkávám" a je mi potěšením, že vám Klíč může přinést trochu radosti :)
Za druhé - velmi děkuji vám všem. Jsem opravdu a upřímně ráda, že se vám kapitolka líbila, taková, jaká byla, že jste si mohli prožít jejich potěšení spolu s nimi, díky za uznání Harryho dospění, jsem moc ráda, že jste porozuměli jeho Taře :)) Díky!

A nyní k vašim otázkám - sevy: ne, Severus neoddaloval jejich poprvé proto, že by něco tušil - jen se na to necítil připravený. A ani jejich vztah.
Marci - Rituál splynutí byl především magický rituál. Ano, mohlo by se zdát, že nic intenzivnějšího není, souhlasím - ale on ten rituál nebyl o intenzitě, jako spíš o propojení, přijmutí... A svým způsobem trochu chladnokrevný, protože se v něm postupuje krok za krokem podle předem daných pravidel. A Severus s Albusem nikdy nezašli ve své "intimitě" tak daleko, aby během milování propojili sály...
Elzo, Májo a další - k Albusově nitrobráně. Ne, on s nimi onu "bezvýznamnou listopadovou noc" neprožil. Třebaže jeho nitrobrána je z tenkého santalového dřeva, nepropouští nic, pokud je zavřená. Kdyby to tak nebylo, docela jistě by poznal, že je něco v nepořádku ve chvílích, kdy Severus v podvědomí bojoval s Iskariotem. Útok Lamie na Severuse prožil tak ostře z prostého důvodu - po celou dobu, kdy byl Severus v Harryho "nemilosti", měl o Severuse Albus strach a nechával svou nitrobránu pootevřenou. Neptali jste se, tudíž jsem to nijak blíž nevysvětlovala. Od Harryho návratu byla opět neprodyšně uzavřená.
"Chybějící neděle" - ne, neděle nechyběla. jak jsem někdy v minulosti psala, ona latinská větička je časový předěl, čili blíže neurčený počet dní mezi jednotlivým dějem. V tomto konkrétním bodu představovala sobotu. V pátek se Harry vrátil domů, nezmíněnou sobotu strávili spolu se Severusem - ani muž silný jako Severus by se nedokázal dostatečně "sebrat" po pár hodinách spánku, dala jsem mu celý další den. Takže famfrpálový zápas se odehrál v neděli - stejně jako JKR respektuji určení zápasů na víkendy. A na tom zápase se Harry tedy poprvé setkal s Ronem a Siriusem (jelikož sobotu strávil doma) - z jejich rozhovoru to polopatisticky nevyplývá, že mluví o dvou dnech, ale ani se mi to nejeví jako chybné, dávám přednost přirozenosti v přímé řeči. Jsem si vědoma, že nejsem členem menzy, ovšem i můj selský rozum přijal fakt, že po pátku přichází sobota a neděle není pracovní den. Posloupnost dní si hlídám.
Svůj odchod z Bradavic Albusovi Severus samozřejmě oznámil. Je to ředitel koleje, je to profesor a je to nesmírně zdopovědný člověk. Pokládala jsem to za samozřejmost. Když sepisuji firemní směrnice, postupuji bod za bodem, v praktických krocích. Když se pokouším stvořit emotivně laděnou část příběhu, záměrně ji "netříštím" strohými fakty.
A poslední dotaz - ano, Princův příběh jsou jen a pouze vzpomínky. Takže ať se tam odehraje cokoliv, je více než jisté, že to naši hlavní hrdinové přežijí, tudíž není důvod k obavám :)
Ještě jednou děkuji vám všem, za vaše slova, za vaši přítomnost :))
Přeji krásný, klidný týden.
 
Díky
32.Skrz tebe
Nex
7. 2. 2011 22:41
za úžasný dárek k narozeninám, nejlepší, jaký jsem za poslední roky dostala. Dostala jsem se k přečtení až teď, ale poprvé za dlouhou dobu jsem se cítila několik dní šťastná, protože jsem pro sebe znovu objevila důležitou věc...já se totiž strašně těšila! :)))))

P.S. Tvůj výběr scénické hudby je skvělý. Neuvažuješ o soundtracku ke Klíči, stránce s hudbou z kapitol?
 
Re: Ahoj vám všem :)
32.Skrz tebe
Mája
8. 2. 2011 00:49
Omlouvám se za to fantazírování o chybějící neděli, které bylo zaviněno čistě jen tím, že v canonu se famrpálové zápasy odehrávaly v sobotu. Děkuji za vysvětlení a uznávám, že jsme tu sobotu měly Severusovi dát na vzpamatování. To naše vtipkování bylo zaviněno euforií, kterou v nás tato kapitola vyvolala. Doufám, že se na nás za to nezlobíš...
 
Re: Re: Ahoj vám všem :)
32.Skrz tebe
Elza
8. 2. 2011 07:54
*:DDD
Zdravím, Alice. Doufám, že brzy načerpeš znovu sil a bude lépe.
Přiznávám, trochu mě zmátly ty zápasové soboty/neděle a také to, že mi po 'zlatonce' přišlo zvláštní, že by Harry jen kvůli vyčerpané magii zůstal týden na ošetřovně... *;-) Nu, proč né.
Něco na Tebe chystám, snad mě nezabiješ, až to uvidíš.
Ať se daří!
 
Ahoj, Nex :)
32.Skrz tebe
Alice
8. 2. 2011 10:14
Vše nejlepší k tvým narozeninám :)) Těšit se na něco je skvělý pocit a život bez něj je dost šedivý - přeji ti, aby jsi každý večer našla něco, na co je možné se těšit na druhý den :))
A děkuji, že se ti kapitolka líbila.
P.S. Ne, promiň, o ničem takovém jsem nepřemýšlela... :) Je to jen výběr mých oblíbených trailerových kousků... :)
 
Milá Májo :)
32.Skrz tebe
Alice
8. 2. 2011 10:22
Určitě se na vás nezlobím :)
To jen svět nerespektuje pravidlo, že "Každý může dát jen tolik, kolik má", takže tak trochu na všech frontách ztrácím dech :)
A zapomněla jsem - přeji úspěch s tvým Princovým příběhem! :))
 
Elzo :)
32.Skrz tebe
Alice
8. 2. 2011 10:23
Opravdu moc ráda jsem tě potěšila :))
 
ahoj Alice,
32.Skrz tebe
alman
8. 2. 2011 16:40
tohle bylo teda něco, naprosto úžasné, slibovaná kapitolová romance zcela předčila má očekávání.:) Bylo to nejkrášnější poprvé jaké si mohli Severus a Harry přát.

Uplatit Lily? To asi nebylo jen tak, ale Severus není ředitelem zmijozelu pro nic za nic.:D

Harryho sál vědomí mě překvapil, naprostá paráda, kdo by to byl do něj řekl? Opravdu už nám chlapec dospěl.

Na princův příběh se těším, co mě znervózňuje je skutečnost, že jsou spolu v domku... chci říct je to tam pořád ještě bezpečné? Tedy mám na mysli, že když vezmeme v úvahu Iskariota, nemůže se tam Voldemort dostat? Bojím, bojím...

Každopádně všechna čest, tohle kapitola se opravdu vydařila (ne, že by to někdy bylo jinak:D), byla prostě...wau! Díky moc a přeju hodně síly při střetu s realitou:)
 
Ďakujem
32.Skrz tebe
grid
9. 2. 2011 13:38
Tak Ali, naozaj neviem nájsť nič vhodnejšie ako toto slovíčko, ktoré vyjadruje všetko, čo chcem povedať k tejto krásnej kapči. Si úžasná, kapča je úžasná. Takže ďakujem, zlatko.
 
Nadpozemské
32.Skrz tebe
Achája Eressiel
9. 2. 2011 20:10
Asi po čtyřech dnech intenzivního čtení jsem konečně tu, pěkně od začátku až do konce. A skoro nemám slov. Něco takového, jako jejich byl výjev jejich noci, jsem v životě nečetla. Kdo mohl tušit, že to jde popsat tak...:)
Zalévá mě dokonalá blaženost z té jejich. A také lehká úleva, že můžu konečně vydechnout a těšit se každý pátek:)
Né že bych se bránila, ale každá kapitola cloumala mými emocemi jako vrba mlátička. Toho smíchu a nepříčetného culení a potoků slz. Proč polovina probrečeného času patřila šťastným okamžikům? Asi samým dojetím nad tou krásou:) Výber hudby je perfektní, do děje vtáhne skoro bolestně.
A nebylo zbytí, musela jsem vypátrat hořepníček:) Jen mě zklamalo, že není v mých knihách s léčivými bylinami. Že by Severusovo sladké tajemství?:)
 
Ahojky, alman :))
32.Skrz tebe
Alice
9. 2. 2011 20:13
Děkuji ti :)) Moc mě těší, že se ti jejich skutečné "poprvé" líbilo :))
A děkuji za uznání Harrymu za jeho sál vědomí! :))
Ano, domek je bezpečný. Iskariot přes Fidelia neprojde, a třebaže ho Voldemort mohl vidět v Severusových vzpomínkách (a já jsem dříve prozradila, že aby někdo mohl skrz Severusovo Fidelium projít, musí mu to tam ukázat)... přesto, byla to jen vzpomínka na kus skály uprostřed ničeho... ano, přemýšlela jsem o tom, zda Severuse připravit i o tenhle poslední úkryt - ale ne, rozhodla jsem se, že to přes Iskariotovo svědectví nestačí a domek je i nadále chráněný :)) Přeci jen, vymýšlet si svá pravidla pro magii má svá pozitiva ;-) A oba "chlapci" nyní potřebují dostatek času a klidu na... vyřešení minulosti :)
Děkuji ti, alman :))
 
Ahojky, grid :))
32.Skrz tebe
Alice
9. 2. 2011 20:14
To já velmi děkuji tobě :)) Opravdu mne těší, smět potěšit vás :))
Díky! :)
 
Ahojky, Achájo Eressiel :))
32.Skrz tebe
Alice
9. 2. 2011 20:23
Jsi skvělá... :)) Musel to být docela záběr, přečíst to na jeden zátah :))
Moc děkuji, že se ti jejich společná noc líbila. Milostných, erotických scén jsem zatím napsala jen málo, ale pokaždé se snažím zcela propadnout do konkrétního příběhu, jeho "esence", jejich vztahu - a tady je pohádkově posvátný... tudíž jejich noc byla taková, jaká byla :))
Děkuju, že se ti líbí hudební doprovod, na příště mám opět další dvě skladby, které mě v současné době provází při psaní :)) Snad se budou líbit :))
Hořepníček možná není lečivý, to je výhoda těch "magických" vlastností, které nám mudlům zůstávají skryté ;-) :)) Ale když jsem hledala, který kvítek by to měl být, uchvátil mě na první pohled. A pokud jsi ho nenašla vůbec, je na jednom z obrázků v kapitolách, případně ho snadno dohledáš na googlu jako Calathiana nivalis :))
Moc ti děkuju, za tvé nadšení, i za tvé sdílení mého snu. A budu s nadějí doufat, že tvé těšení na budoucí pátky nezastíní fakt, že vstupujeme na "temné území"... :))
Díky! :))
 
Re: Ahojky, alman :))
32.Skrz tebe
alman
9. 2. 2011 21:12
Uff... tak to jsem si oddechla:)
Souhlas, občas se nesmírně hodí přizpůsobit si pravidlaii a mě se hodí, že se ti to hodí.:))
 
Ahojky Alice :-)
32.Skrz tebe
Bara
9. 2. 2011 22:47
Tak si říkám, že pokud by neměli Lily, tak by u těch dveří stáli asi do soudního dne. :-D
Nejprve pomůže a vzápětí zničí tak krásný okamžik vyškrabáváním misky. :-D No hrůza. :-D
Když si Severus položil hlavu na Harrryho hrudník, bylo mi zase do breku. V tu chvíli sem ho hrozně litovala. Byl tak hrozně rozbitej, až mně to zas bolelo. :-(
V šatně před zápasem to nemělo chybu. Nejprve Ron, pak Sirius. Už sem se bála, že po sobě zase budou štěkat jak 2 psy a ve finále sem se musela smát. :-D Divím se, že se Remus udržel, já bych na jeho místě řvala smíchy. :-D
Sem hrozně ráda, že si Severus konečně začíná sám sebe vážit. Chyby v životě dělá každý, někdo větší, někdo menší, ale důležité je je odčinit, a myslím, že Severus to udělal už mnoha dobrými skutky. :-)
Ten malý striptýz byl hezký, ale když padlo pozvání na společně strávenou noc, jásala sem. Oba 2 si to zaslouží, po tom všem, čím museli projít. :-)
A jak sem zjistila, není pravda, že umíš líp popsat ty hrozné a smutné situace. Protože tato scéna byla nádherná, a stejně, jak sem měla minulý týden hroznou depku, tak se tento týden rozplývám, přiblble se usmívám a k tomu ještě slintám. :-DDD Měla sem pocit, že je vidím. A to spojení myslí... prostě nádhera. (palec nahoru) :-D
Sem ráda, že si pak popovídali, a Harry všechno vysvětlil jak Severusovi, tak nám. Teď už můžu říct, že chudáka Severuse netrápil zbytečně. Jak se říká, všechno zlé je na něco dobré. :-)
To probuzení ale stálo za to. Kdyby mně po takové noci vzbudila 11-letá holka se slovama: Jaké to bylo? Asi bych padla. :-D Ani se jim chudákům nedivím, že nevěděli co říct. :-D Hold Lily je prostě Lily. :-DDD
Ten „únos“ do domku na konci byl „akční“. Severus musí být totálně poblázněný, když kašle na vyučování. :-D
Díky za krásnou kapitolu, zahladila mi ty rány z minulé. :-D
 
Ahojky, Baro :))
32.Skrz tebe
Alice
10. 2. 2011 16:31
Moc děkuju :)) Jsem ráda, že sis mohla kapitolku vychutnat v každém jejím odstínu. Prošla jsi se Severusem jeho uzdravování, se Siriusem první ustoupení a s oběma našimi chlapci první "poprvé" :D Děkuju, že se ti jejich noc líbila :))
Prima - jsem moc ráda, že ti Harryho vysvětlení stačilo, máš pravdu, všechno zlé je k něčemu dobré - nebo se tím aspoň lidi naučili utěšovat...? :))
Lily je ďáblík ;-) Měli by to bez ní příliš snadné :))
"Únos"... :)))) Myslím, že Severus je prostě jen poprvé šťastný :))
Děkuju ti, Baro :)) Jsem ráda, že se mi podařilo uzdravit, co jsem posledně spáchala :))
 
Hlásím se k fanouškům
32.Skrz tebe
Symphony
11. 2. 2011 00:56
Nerada komentuji v průběhu souvislého čtení, ale hlásím se. Dočetla jsem a jsem ohromená, nadšená a lačná pokračování. Protože Elysejský klíč je vtipný, elektrizující, strhující, podbízivý a návykový, perfektně napsaný a hlavně ještě neskončil! Taky proto, jak precizně je vylíčeno všechno, co mě přitahuje a baví, zmijozelská pravidla, nebelvírská odvaha a natvrdlost a, samozřejmě, Severus. Děkuju, děkuju, děkuju za sled probdělých nocí s vařícím se laptopem na kolenou, děkuju za celou tuhle neuvěřitelně perfektní věc! Víc nic. Slova mi nestačí.
 
Ahoj, Symphony :)
32.Skrz tebe
Alice
16. 2. 2011 16:16
Vítám tě :) A moc děkuji, jsem nadšená, že se ti Klíč líbí a že v něm můžeš najít toho tolik, co máš ráda :))
Snad tě ani zbytek nezklame :)
Děkuju ti :)
 
moja smrt...
32.Skrz tebe
Ninnie
24. 7. 2011 23:44
mna zabije ze vidim ze musim ist spat a zajtra co bude. a nakoniec este chvilku a do konca a zase nemozem, musim citat dalej, az je 5 hodin rano a uz sa mi proste neoplati ist spat. a cely den v robote som mrtva, chodim, sedim, ani nekricim po ludoch, len myslim, ze sakra naco mi budu peniaze ked zomriem od nedockavosti vediet pokracovanie.
uz chcem byt na konci, cele to precitat, vediet zaver, ale cim dalej citam, tym viac som smutna lebo ze to skonci a co potom, nad cim budem rozmyslat cele dni a citat cele noci.
vylieclo to aj zlomene srdiecko, uz ani neviem, ako sa ten chlapec volal. naco by mi bol, ked nikdy by nebol ako severus alebo harry. citat o takom niecom, to ja uz nechcem nejaky kompromis, nieco, co neviem, ci ma lubi. kaslat ho.
dakujem, ze si pisala.
xoxoxox
n.