Jdi na obsah Jdi na menu
 

Komentáře k 10.kapitole - archiv

 

Jop
(Amia, 21. 1. 2011 23:35)
,, I když představa Snapea, jak zadumaně pročítá učebnici z prvních ročníků a mumlá si: Kruci, to jsem nevěděl… Ne, radši ne"
XD XD XD
Tak tahle kapitola je skuečně boží, a to nejsem fanoušek slashů XD
 
Ahojky, Amio :)))
(Alice, 22. 1. 2011 6:21)
Vítám tě :))
Díky, jsem moc ráda, že se ti příběh líbí :)) těší mě, pokud jsem tě mohla rozesmát - a doufám, že se ti Klíč bude líbit i nadále, až "úplně zeslashovatí" :D
Díky :))
 
immagie
(Martina, 29. 9. 2010 3:50)
:))) tak to tedy bylo ! Pamatuješ, jak jsem psala, že nechápu proč je Severus v minulé kapitole tak rozhozený ?
Jasně , už to chápu :) Mít v sobě Pottera , to by rozhodilo každýho :)
Výborně Alice, tak originální vyústění si zaslouží potlesk !

„To vždycky, když ztratíte zábrany, ukradnete někomu duši?“
- Klidně tu svou Severusovi dám, věřím, že bude v dobrých rukou !

:)))
Myslel jsem, že půjdeme ještě jednou dokola, tak jsem zahnul doprava. To vy jste změnil směr!“
- celá tahle pasáž, jak " z obyčejných věcí může být dechberoucí dobrodružství " je úžasně legrační !
BTW... což mi připomíná... mám chřipku jak trám, nechce mě na chvíli Severus taky odebrat z těla ??? :)))

Chudák Severus :(
Black mu tam vyhrožuje, nakonec na něho plivne a on ani nemůže nic udělat a navíc, což mě irituje :), se na Pottera ani zas tak nezlobí :)
Je vůbec něco za co, by se tenhle Snape na Pottera zlobil ?

Ha :) Severus nechce babu :)

Tak tohle : Umíte si představit Severuse Snapea, zmítaného vašimi emocemi?!“ je úplně to nej !!!

Tolik moudrých slov co padlo běhe jejich procházky v Severusově imaginárním světě. Nádhera !
Takový krásný Severusův Matrix :)

Jak tak koukám, tak kouzlo Fidentia zbavilo Severuse Snapea zcela zábran a ukázal Harrymu vzpomínky, které nejenže nebyly " nic výrazně zajímavého ", ale byly vším ! :)
A harry se hloupě ptal co prý to kouzlo udělalo se Snapem ? Takové poklady by mu nikdy jindy nevybra ! :)
Výborně vymyšleno !

Chudák Petůnie ? Mít červy ve vlasech bych taky nechtěla. Bohatě mi stačí se na ně dívat, když krmím hlodavce doma :)

Celý ten závěr poslední vzpomínky je tak moc nádherný a smutný ! Krásnější než v canonu !
*****
Ale neplakali ani jeden.
Harry brečel místo nich.
****
A já jsem brečela jak želva taky --- uááá :( chudák Sevie ...
 
Ahojky, Martino :)
(Alice, 29. 9. 2010 17:11)
Díky, jsem ráda, že tě vysvětlení Legilimens potěšilo :)) I jejich následné dobrodružství :)
Jestli je něco, proč by se na Harryho dokázal Severus zlobit? Jistě, že je ;-)
Severusův Matrix :D Neeee, Matrix neeee :DD
Ano, správně, byla to Petunie! :D
 
just WOW :)
(Martina ( Snape 007, 27. 9. 2010 7:53)
Alice, proč mi tohle " děláš " ?
Snape a Lily nebrečeli, brečel Harry a já taky :) Jak želva ...
To je tak krásný ... od nějakého třetího dílu věřím ( pevně a odhodlaně ) v dobrého Snapea a v jeho lásku k Harryho matce Lily . V diskusích jsem za to dost tvrdě " bojovala " a na hodně fórech jsem kvůli tomu byla za debila a pitomce, a že Snape přece nemůže... a kdesi cosi... jenže nakonec jsme my kdož věřili v jeho oddanou lásku k ní měli pravdu a já jsem tomu byla moc ráda ! Než vyšla sedmička , tak jsem se skoro modlila, aby to JKR fakt takhle pojala a ona ejhle : pojala ! Byť jeho ohavná a tragická vražda ( protože tohle nebyla smrt ) mě dostala. Samosebou jsem čekala, že Severus zahyne, ale prostě jinak... no nicméně tvá povídka je fakt výborná a to je ještě slabé slovo ! Místy se řehtám jak kůň, místy pláču jak želva a skoro všude jsi stejná, nebo málem i lepší než samotná guru Joanne :)
Moc ti děkuju prostě za to, že jsi do příběhu zakomponovala jeho vzpomínky na Lily. Možná ani netušíš jak moc to pro mě znamená.
 
Ahojky, Martino Snape 007 :))
(Alice, 27. 9. 2010 14:07)
Díky :))
Jsem nadšená, že Severus a Lily tu mají další zastánkyni :)) A Lily se tu ještě objeví - snad tě potěší :))
Já se přiznám bez mučení, jeho smrt jsem nečekala. A že to byla zbytečná věc, naprosto souhlasím. Možná proto se zvedla ta ohromná vlna FF, protože to my fanynky nemůže překousnout. Jako by nestačilo, jak děsivý osud mu JKR přiřkla, ještě umřít naprosto zbytečně na konci války... To není tragický epos, ale monumentální křivda :)) Žádající spravedlivou nápravu :D
Jsem moc ráda, že se ti Klíč tolik zalíbil, že tě umí rozplakat i rozesmát. Doufám, že ti ještě dokáže přinést pár příjemných chvilek :))
Díky! :))
 
nechci být protivná, ale
(sevy, 10. 9. 2010 0:20)
už je čas (za minutu zvoní, pane profesore :-D)... už je pátek! :-D
 
Re: nechci být protivná, ale
(Alice, 10. 9. 2010 12:47)
:D pravda...
 
...
(Katy, 9. 9. 2010 17:47)
Ještě jeden den... :) Já pořád říkám, že pátky jsou nejlepší dny na světě.
 
Ahojky, Katy :)
(Alice, 9. 9. 2010 19:05)
Viď :) Já mám pátky taky nejraději, v sobotu už je půlka víkendu pryč :)
 
Paráda...
(grid, 8. 9. 2010 13:34)
teda fatk, že ja sa tak strašne teším, že som tu a môžem čítať túto skvelú poviedku! Nejdem sa tu veľmi rozpisovať o tom, čo si o ktorej kapči myslím/sú suprové!/, ale chcela som len dať najavo, že čítam a som verná a spokojná čitaeľka.
 
Ahojky, grid :))
(Alice, 8. 9. 2010 17:25)
Děkuju, jsi moc milá :))
Díky! :)
 
nešlo by...?
(Kiki, 7. 9. 2010 8:44)
nešlo by tu další kapitolku posunout na 7. 9. 2010? :)...eh...dneska jdu totiž k rozřazovačkám z angličtiny tak jako takovou náplast na mou psychickou újmu až budu odcházet a budu zběsilá, že jsem to po...kazila :D si piš že při čtení další kapitoly bych na to hned zapomněla!...

a určitě tu nebudu takhle v září jediná kdo má stres ze školy která sotva začala... :/
 
Ahojky, Kiki :)
(Alice, 7. 9. 2010 11:24)
Promiň... Nějak nestíhám, potřebuju kapitolku ještě pořádně pročíst (největší ptákoviny většinou objevím těsně před zveřejněním - v horším případě těsně po...)
Ale určitě ti tady s Merlinem zuřivě držíme palce, ať při rozřazovačkách dopadneš dobře!
 
Re: Ahojky, Kiki :)
(Kiki, 7. 9. 2010 16:29)
hrozný...jsem tragéd...tak jako vyhodit mě nemohou...a poslat do nižší úrovně také ne...ale stejnak...já už byla tak vymydlená že jsem na už druhé straně musela větu číst 5x a stejně se mi do mozku nedostala... :D někde jsem ji cestou ztratila... a pak už jsem byla ve kluzu takže tipovačka...fuj...hrozný
 
:)
(Alice, 7. 9. 2010 19:36)
I to se někdy stane... Září je prostě těžké, než si člověk zvykne. Zase bude líp, Kiki :)
 
:)))
(Saskya, 6. 9. 2010 22:25)
ách, nemám slov....
krásna kapitola aj celá poviedka :))
 
Ahojky, Saskyo :))
(Alice, 7. 9. 2010 11:21)
Děkuji, to mě moc těší :))
 
Ups - nějak moc dlouhý komentář! :D
(Klaris, 5. 9. 2010 19:49)
Hned zkraje .... Mám chuť jen nahlásit, že jsem tu byla, četla, líbílo se mi to a šla pryč, protože jsem právě přelouskala všechny ty komentáře předemnou a nutno dodat, že jsem to dělat neměla. Teď mi totiž absolutně vypadlo, co inteligentního jsem sem chtěla napsat já:) ... No, nebudu nad tim nijak přemýšlet - co mi zrovna přijde na mysl to sem písnu :)
Takže hlavně chci napsat - úplně užasnýý dílek - Takový objasňující, oddechový a plný emocí.. Nádherná četba před spaním - četla sem to v pátek v noci a až teď mi došlo, že jsem sem nedala komentář - to se muselo hned napravit :D I když mám takový dojem, že tenhle díl byl něco jako klid před bouří, nebo se pletu? Chystáš na nás něco velkého v další kapitole? I když na nás vlastně ne - spíš na Harryho nebo Severuse :) Kdyžtak varuj, abych se na to psychicky připravila:D
Mimochodem úplně žasnu kolik tady těch komentářu už máš, teprve dva dny od přidání - a že pořád příbývají další...I když proč že se tomu vlastně divím? Vždyť takováhle skvělá povídka přímo k tomu komentáři vybízí, úplně vábí: "Pojď a napiš autorce alespoň malou zprávičku, aby věděla, jak moc se to líbí..." - taky nikdy neodolám něco napsat, i když asi často píšu nesmysly :D
No už zas kecám... Zpět k této kapitolce. Tak takovéto vysvětlení Legilimens sem neočekávala v žadným případě. Měla jsem teorií víc, než otázek v testu z matiky ale tohle řešení mě doopravdy nenapadlo (stejně jako většinu správných řešení do toho testu) :D Takže tleskám tvým skvělým nápadům a klaním se tvé velké fantazii :) Ale teda v tomhle celkem obdivuji Severuse... Mít někoho dobrovolně v hlavě... Já bych se brzo zbláznila :)
Neuvěřitelně jsem se také nasmála. Co mě dostalo tak to byla hláška: "Jasně dobrý nápad, zatrubte k ústupu" ... "Netroubit" :D:D - představila sem si, jak Severus doopravdy zatroubí a pak sem se nemohla a nemohla přestat smát :D nebo představa přejedeného Severuse mi vzala dech ... Ale kdybych měla vypsat vše co mě pobavilo, psala bych to do zítřka ... Takže humorné scény vynechávám (i když některé by se měly nechat zlatě vytesat) a zaměřím se na ty emociálnější a dojemnější scénky: Velmi se mi líbilo to s tím kontaktem mezi jejich imaginárními osobami - to bylo fakt nádherně popsané. A s čím jsi mi naprosto vyrazila dech, tak to byla immagie. To je úžasný nápad. A teď si strašně přeju, abych to taky uměla.. Představa, že bych někdy mohla utéct před reálným světem do tohohle je tak lákavá... Potom scénka s knoflíkami - no ta byla taky strašně miloučká :) A nakonec ty vzpomínky - o tom nemá ani cenu psát. Stačí, když řeknu, že sem u toho měla slzy na krajíčku a tvá Lily mě naprosto okouzlila? A na závěr mě složila věta: Já vás odejít nenechám. Nevím, jak to dokážeš udělat ale já ten příběh miluju čím dál tím víc. A čím dál tím víc jsem na něm závislá.
Ach proč je ten pátek tak strašně daleko? Já to těch 5 dní nevydržíím!! :D
Ups... no tak to s tou délkou komentáře moc nevyšlo, myslela jsem, že bych konečně mohla nepsat něco krátkého a ejhle - je z toho strašně dlouhý sloh... Tak se moc omlouvám ... (Mimochodem teď miluju slovo ups, samozřejmě - štěnátko a z tohoto dílku - nebezpečná půda :D a tyhle slova bych pořád používala)
Radši končím - mám takovou tendenci zmačknout Backspace a polovinu z toho vymazat ... Možná by to bylo lepší ale už to tak nechám :)
Takže ještě jednou - máš můj velký obdiv, tvá kapitola je úžasná a já se dalšího pátku snad nedočkám :D
 
Ahojky, Klaris :D
(Alice, 5. 9. 2010 20:46)
:DD Tak tohle znám, už jsem se naučila nikdy nečíst komentáře, dokud ho sama nevložím :D Ale vyrovnala ses s tím hrdinsky :))
Když nad tím tak přemýšlím, u mě je to VŽDYCKY klid před bouří :DD To víš, že ano, zase se něco valí... :) (Stačí to jako varování? :D)
Nad komentáři žasnu též :)) A budu od vás tak rozmazlená, že až tady budu mít jednou JEN 2-3 stránky komentářů, budu si říkat, tak děvče, tohle jsi po...kazila, lidi ti utíkají :DDD
Kdepak, žádné nesmysly se tu v komentech ještě nikdy neobjevily, ani u tebe, ani u jiných - co slovo, to pohlazení, co myšlenka, to perla ;-) Ale naprosto vážně - vaše vnímání Severuse a Harryho mi je ukazuje jinýma očima - a díky tomu jsem se třeba právě teď rozhodla k jedné docela razantní změně ve scénáři - a udělala jsem si v tom TAKOVÝ guláš... :DDD (No nic, já na to přijdu, jak to rozlousknout a pojedu dál B-) )
:)) Jsem moc ráda, že jsem tě Legilimens překvapila :)) Vypadá to, že jsem opravdu jediný šílenec, koho něco takového napadlo... :D
:D A díky, že tě rozesmálo Severusovo "zoufalství" :D taky jsem si ho představovala, jak troubí na ústup :DD Upřímně, pořád mě ta představa baví :DD
Viď? Ach, immagie.... :)) No, je sice pravda, že to ve své podstatě není můj nápad, spíš jsem jen pojmenovala, co používáme všichni, my snílci a pisálci :)) Ale kdyby mohly být naše představy tolik reálné, asi mě ve skutečném světě už neuvidí :DD
Děkuju, ohromně mě těší, že se ti líbily vzpomínky :)) A Lily! :))
Jsem moc ráda, že jsi Backspace nezmáčkla ;-) A nechala mi tu všechna tvoje milá slovíčka :)) Díky moc, za tvůj krásný komentář! :)) Měj se zatím hezky :))
 

 
Re: Ahojky, Klaris :D
(Klaris, 5. 9. 2010 23:08)
Ach, tak to jsem moc ráda, že ta délka komentáře nevadila. Kdyby jo - hned napiš... Fakt jsem si chvíli myslela, že mě za tu délku vyneseš v zubech :) Strašně se mi ulevilo, když se tak nestalo... Příště se budu snažit krotit... Slibuju :)
Že bych se s tim vyrovnala hrdinsky? Dík za kompiment - já bych spíš řekla, že jsem sem napsala to, co mě zrovna napadlo ... To nezní moc hrdinsky :D - ale aspoň sem se poučila - vždy nejdřív okomentuju já a pak si teprve přečtu ostatní - bude to tak jistější a aspoň nezapomenu, co že jsem to vlastně chtěla napsat :)
Och - dobře, jako varování to stačí :) Takže napříště se psychicky připravím... Ale to mi nezabrání v tom, abych se na další kapitolku netěšila jak blázen :)
JEN 2-3 stránky? Tady a u tebe? To se tu přeci ani nemůže stát... Myslím, že tu budeš mít stejně čím dál tím víc lidí... Takže o tohle bych se být tebou nebála... Mě tu máš natrvalo určitě :)
Jen strašně sobecky doufám, že tě ten guláš co sis v tom udělala nijak nezpomalí a my se budem brzy moci těšit na přidávání dvakrát týdně - tohle čekání mě totiž fakt brzy zabije :)
No jo - máš pravdu s tou immagií... Hmm tak už vím, co použít až mě zas chytne můj stav snění a někdo se mě bude ptát, kde zas lítám - řeknu mu, že jsem v Imaginativním světě a ať mě laskavě neruší :D:D
To já moc děkuju za krásnou odpověď a hlavně za to, že nám vůbec umožňuješ sdílet s tebou tento sen - je to nádhera, děkuji :)
 
Má milá Klaris :))
(Alice, 6. 9. 2010 12:34)
Nemůžu si pomoct, musím to říct - ty jsi taková čtenářská rarita :)) Víš, co je pro každého pisálka odměnou? Přeci komentář od jeho čtenáře ;-) To je jako kdybys mi přinesla nádherně zabalený dáreček a přitom se zuřivě omlouvala, že mě s ním obtěžuješ :)) Neobtěžuješ, opravdu ne :)) Jako správná ženská, já mám dárky MOC ráda :D Jsem vděčná za každé slovo, které mi tu necháte; prosím, už se neomlouvej, protože tvé komentáře mě vždy velmi těší. Děkuji ti za ně :)
Jsem ráda, že se těšíš i přes varování ;-) Ten "guláš" mě trochu zbrzdil, ale myslím, že se vyplatil :) Uvidíme...
Díky, Klaris :) Jsi vážně moc milá :)
 
Díky za skvělé čtení
(Šaren, 5. 9. 2010 20:58)
Nádhera. Narazila jsem na tyhle stránky a pak jsem jen četla a četla, dokud jsem nedočetla až do konce. Tvůj příběh je báječný, celý děj, nová kouzla, plno nových zajímavě znějících přísad a rostlinek do lektvarů(nejsi ty botanik?), nové vztahy, štěně, "nové" osoby(když je objevil 'Sirius' uvažovala jsem, jestli tomuhle nepředcházela nějaká jiná povídka, na kterou jsem nenarazila). A ta poslední kapitola s Harrym v Severusově hlavě, vzpomínky na Lilly... rozplývám se.
 
Ahojky, Šaren :))
(Alice, 5. 9. 2010 21:13)
Děkuji! Jsem velmi potěšena, že se ti Klíč zalíbil :)) Botanik bohužel nejsem, jen mě nesmírně fascinuje Severusův svět :))
Vím, že jsem Siriusův příchod příliš neobjasnila, ale nějak jsem si řekla, že už tak na vás chrlím příliš informací, tak to nebudu moc rozmazávat... :D
Díky moc, že se ti líbila Harryho "návštěva" u Severuse ;-) A děkuju i za Lily! :))
 
knoflíčky - moc dobrý :D
(cim, 5. 9. 2010 18:12)
Milá kapitola a Harryho představa bezpečí se mi líbila :D
 
Ahojky, cim :))
(Alice, 5. 9. 2010 20:23)
Děkuju, to jsem moc ráda :))
 
připadá mi to skoro jako
(sevy, 3. 9. 2010 13:07)
klišé... když řeknu, že to jsem nečekala! (lekla ses? :-D) vysvětlení mě ale opravdu dostalo! ale líbilo!
bylo zajimavé číst co se v jejich hlavě děje a jak k tomu oba přistupují!
hm, skoro bych uvítala obrázek harryho současného stavu, mohla by to být nová mýtická bytost :-D harrytaurus... nebo spíš harryhúl (http://nd01.jxs.cz/322/666/e842de98a3_3639355_o2.jpg) to by mohlo být nejpříhodnějši...
ke vzpomínkám, to bylo nádherné, ty mě fakt dojaly! :-)
pátek bych nejraději oddálila, po něm mě čeká začátek posledního semestru, ale... co tak dát kapitolu dřív, řekněme... hned? :-D
moc díky! :-)
 
jedna nesmělá otázka...
(sevy, 3. 9. 2010 13:29)
ta tabulka, kam vkládáš názvy kapitol s odkazy... to jich bude tolik? máš už pevně stanovený počet řádků rovnající se kapitolám??
 
Re: jedna nesmělá otázka...
(Alice, 3. 9. 2010 15:44)
Tabulka je hrubý odhad :) Jelikož ještě stále píšu, nemůžu s jistotou říct, kolik kapitol bude - občas mě zničehonic posedne múza a je z toho pár kapitol navíc :D Ale na 100% jich bude víc než 30, na 90% víc než 40. Uvidíme... :)
 
Re: Re: jedna nesmělá otázka...
(Kiki, 3. 9. 2010 16:20)
jo a kolik jich máš v předzásobě? :D
 
Re: Re: Re: jedna nesmělá otázka...
(Alice, 3. 9. 2010 16:37)
Včera jsem dopsala 27 ;-)
 
Re: Re: Re: Re: jedna nesmělá otázka...
(Kiki, 3. 9. 2010 19:53)
cožeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee? to sem snad ještě jednu můžeš dát ne? to by neublížilo....chmmmm sím sím sím...pak budu hodná...tak do zítřka slibuji (představuj si postavu z MASH 4077 Hawkeyo jak tohle slibuje sestřičce :D ) a pak budu dělat komentáře taky kompletní :D jinak je sem budu dávat po slovech (není to vydírání, jen poctivý nátlak :D )
 
Re: Re: Re: Re: Re: jedna nesmělá otázka...
(Alice, 3. 9. 2010 23:51)
Ha :D Hawkeymu nevěřím ani nos mezi očima :DD (i když nejsem sestřička :D)
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: jedna nesmělá otázka...
(Kiki, 4. 9. 2010 11:29)
proč? dyť je docela roztomilý...? na doktora... taky má bizarní smysl pro humor :D
 
Ahojky, sevy :))
(Alice, 3. 9. 2010 15:42)
Ano, lekla jsem se :D Ale uf, díky... :DD Ale vážně - zrovna tady jsem si klišé neodpustila, třeba to brouzdání v moři... :D Jenže já osobně to strašně miluju :DDD Tak jsem si zajela k moři aspoň s Harrym :))
Jsem moc ráda, že se ti to líbilo a že jsem překvapila (já překvapuju strašně ráda ;-) :D)
Ovšem - tvůj Harryhúl je úžasný! :DDDD Ano, tak nějak bych si ho představovala :D Chudáka.. :))
Díky, že se ti líbily vzpomínky :)
Poslední semestr? Držím palce, ať je snadnější, než čekáš :)
Díky za tvůj komentík! :))
 
Re: Ahojky, sevy :))
(sevy, 4. 9. 2010 22:59)
díky za odpověď ohledně počtu kapitol... máme se na co těšit a při pravidelné dávce emocí vždy každý pátek, nás budeš mít na krku docela dlouho... počítala jsem, že min toho půl roku... nechceš se nás zbavit třeba dříve? pondělí, úterý, středa, čtvrtek, pátek, sobota, neděle- ať nežeru klid, jsou taky hezké dny na přidávaní kapitol... co? ne? hm.. myslím, že i bez odpovědi vím, že tohle u tebe neprojde... :-DDD
jo a brouzdání se v moři ruku v ruce se sevčou.. no jaké klišé?! to neberu, to se nikdy neokouká! :-D
jak když viděla ten obrázek- hned jsem si říkala, no to je přesně moje představa... představa harryhohúla... takže jsem ráda, že je to opravdu ten tvůj, kouzly "zmrvený" harry... :-))
a díky za palce, snad to nebude ještě horší než mé představy o- hrůzném posledním semestru, v těch vypadám na závěr jako- právě harryhúl... :-DDD
jo a ještě mě napadlo, že bys mohla občas v závěru některých kapitol napsat takovou malou statistiku, kolik že máme za sebou stran a tak... když vidím ty tvé neskutečné délky, docela mě to zajímá.. ;-)
 
Re: Re: Ahojky, sevy :))
(Alice, 5. 9. 2010 17:43)
:D Půlrok vypadá opravdu děsivě, tak dlouho vás napínat, to je skoro týrání... Budu se snažit, aby to mělo aspoň ke konci rychlejší tempo :)
Jsem fakt ráda, že i tobě se brouzdání se Severusem líbilo! :D Eh, šla bych hned... :))
A jestli vážně na konci semestru budeš vypadat jako harryhúl, moc ti přeju, aby se ve tvém okolí našel někdo přijatelný, kdo se tě ujme a ubydlí u sebe ;-) :D
Statistiky? :) Číslama vás asi nudit nebudu, ve škole a v práci jich má určitě každý až až :) Ale pro tvou informaci, právě jste dočetli na stranu 115 :)) Tomu říkám odhodlání :D
 
Hohohoo!:D
(Sisa, 3. 9. 2010 19:56)
Už som spomínala aká si skvelá a že ťa zbožňujem?:D Celá kapitola jeden veľký rozhovor Severusa a Harryho? DOKONALÉ! Sakra ten týždeň čakania stál zato!:D Absolútne úžasná kapitola!:D A zase originálne a geniálne rozlúsknutie problému. Teraz myslím ten Legilimens. Ohoo vieš ako strašne debilne som sa tvárila, keď som zistila, že si ho nasťahoval do hlavy?:D Keby ma v danú chvíľu niekto videl, ani nepotrebuje aby som otvorila ústa, aby mu bolo jasné aký veľký magor som:D A také záchvaty smiechu aké som ja tu chytala, to sa len tak nevidí:D Sakra, ale najväčší prišiel rozhodne pri "babe" xD Vraj nevie čo to je, ale celkom isto to nechce *ešte teraz sa pochechtáva*
Ale skáčem, ešte som nepochválila začiatok. Veta o tom, ako ho môže sklamať a stále ho bude volať šteniatko, sakra tak tá bola nádherná! Viet tu bolo krásnych viac, ale nebudem všetky vypisovať, táto vedie:3
Absolútne zbožňujem ako sa držali za ruky, objímali a všetkoo*-* To bolo tak skvelé a úžasné! Snáď sa to objaví aj v ďalších kapitolkách ešte.
A to by som nebola ja, aby som nepochválila scénu:D Takže- tá s gombíkmi(chcem byť Češka! knoflíčky znie miliónkrát lepšie!- mimochodom, ďalšie super slovo:D). Proste, keď im to došlo, ako sa Harry červenal a Severus zízal, kyaa:3 To je krásna predstava. Tiež totálne zbožňujem scénu kde Severus oznamuje Albusovi, že je prejedený xD A potom ako Harry bol naštvaný a Sev si pomyslel "Albusi. Vrať se." xD To sa tak super predstavuje! *strašne sa baví na tej predstave*
Do hája!T.< Ja normálne neviem čo skôr pochváliť a potom sa pletiem a trepem hovadiny! T.T Oh, gomene, tak ja sa už zdržím chválenia..ehm..ale ešte koniec! Ten ešte proste musím! Bol dokonalý! Úplne! Ako Harrymu došlo prečo mu to ukázal, ach! (a ako pekne to zamietol, že ho nenechá odísť *zasnený pohľad*)Od Severusa bolo strašne pekné, že mu ukázal jeho mamu:)
Jednoducho, aby som to skrátila(to skoro, čo? xD) bola celá kapitolka, každá jedna bodka, čiarka, dĺžeň, fakt všetko, geniálne, a ja to naprosto a oddane zbožňujem!:D
Čo ja budem robiť ďalší týždeň..TÝŽDEŇ!!!.. to netuším. Fakt:D
A díky za radu, ja si radšej nebudem mumlať pod fúzy, pretože ona má uši a oči, že počuje aj keď sa hýbe prach..ale budem si to veľmi intenzívne myslieť!:D
 
Ahojky, Siso :D
(Alice, 4. 9. 2010 0:01)
:DD Ne, to jsi myslím ještě neříkala... :DDDD
Ano, tohle byl asi nejdelší rozhovor, jaký jsem kdy napsala... :DD
Díky, to je vážně nádhera, bylo mi velkým potěšením tě rozesmát i dojmout :)) Ano, ano, "tekutá krása" se ještě objeví, když už jsem si něco takového vymyslela, nenechám to jen tak vyšumět ;-))
Knoflíčky? A vidíš, mně se zase líbí "gombík" :DD Tolik slovenských slov mi přijde úžasných, je to krásná řeč plná mazlivých slovíček :))
Díky , díky moc za tu chválu :) A těší mě, že se ti líbila Lily, ona je dost spojuje, ještě se objeví ;-) (ale pšt :D)
Budeš si to velmi intenzivně myslet?! :DDDDDDD Ano, to by Harryho nadchlo! :DD
Díky, Siso, jako obvykle jsi mne velmi potěšila :)) Děkuju
 
Re: Ahojky, Siso :D
(Sisa, 4. 9. 2010 17:16)
Najdlhší? Takže neni nádej, že sa tu ešte taký objaví?:D Či hej, len bude trošiiičku trošilililiinku kratší? *nevinný pohľad*:D
Hohohoo! Objaví! Objaví! Objaví! *nadšene skanduje a skáče ako na pružinke* To je skvelé, strašne ma to teší, pretože som si to velice obľúbila:D
Pekné slovenské slová?:D Páni, mňa teda napadá len jedno- pazucha:D To je úplne skvelé slovo! U mňa skôr bodujú české:D
Ešte bude? Nuhuhuu, to je super! A jasné, mlčím:D (mám chuť napísať, že ako myšička:DD)
Už aby bol piatok!:D Myslím, že objavím nejaký spôsob počítania dní tak, aby bol každý deň piatok:D
To vieš, snažím sa ho potešiť:DD Aj keď u mňa to nebude slizolinské, ja si len budem chrániť život(resp. psychické zdravie):D
P.S.: Tvoja poviedka ma všade prenasleduje:D Kamoška mi poslala jeden obrázok..a dievčina na ňom mala pri nohách kvet, ktorý na prvý pohľad vyzeral ako "hořepníček"(slovenský názov fakt neviem:D)!! Neni to on, ale v prvej chvíli som úplne ostala v šoku:D
 

 
Re: Re: Ahojky, Siso :D
(Alice, 4. 9. 2010 21:40)
:D No dobře, není nejdelší... nebo aspoň není jediný tak děsně dlouhý... :D (Asi mi nikdo nebude věřit, že v reálu toho moc nenamluím, že? Myslela jsem si to... :D)
Pazucha?! :D Pazucha je krásný slovo! A co to je? :DDD
Tak tak, Lily bude... Jééé, na to se TAK těším :D Kdybys jen věděla, jak moc... :D A jak ukrutně jsem zvědavá, co mi na to povíte... :D (Jako myšička, VELMI správně :DDD Severus má myšičky rád :DD)
:D Páni, i tohle by jistě Harryho potěšilo, on by viděl hořepníček i v lánu červených máků :D (A taky netuším, jak je to slovensky, slovník to prý nezná... Asi u vás neroste nebo mám zmatený slovník :DD)
 
Re: Re: Re: Ahojky, Siso :D
(Sisa, 4. 9. 2010 22:02)
Supeeer:D Budú ďalšie!:D
Inak, to s tím, že v reálu toľko nenakecáš verím, mňa majú tiež za tiché zlaté..a tu jaké dlhé komenty vypotím:DD
Pazucha?:D Pazucha je česky myslím "podpazuší":D ale istá si niesom:DD
Lilyy teeda:D Normálne som napnutá teraz, že čo s ňou máš v pláne, keď sa tak tešíš:D
Mám čo robiť do piatkuu! Juhuuu!:D Do budúceho piatku proste ZISTÍM ako sa to povie po slovensky nech sa deje čokoľvek!:D
 
Re: Re: Re: Re: Ahojky, Siso :D
(Alice, 4. 9. 2010 22:08)
Však tady jsi taky "tiché, zlaté... :D", jen u toho ještě stíháš krásně komentovat. Tiše. Zlatě. :DDD
Podpaždí? Že by? :D Podpazuší je ještě lepší! :DDD
Jo jo jo, kulišárnu chystám :D ;-))
Skvělé, zjisti! Mě to teď totiž vrtá hlavou, jak to, že mi to nenašlo slovenský výraz :))) Přitom to docela určitě u vás taky roste :D
 
Re: Re: Re: Re: Re: Ahojky, Siso :D
(Sisa, 4. 9. 2010 22:18)
Sakra tak to mi nevyšlo:DDD Podpaží to je ono xD Ako ma napadlo podpazuší?! xD Aha už viem, zo slovenského podpazušia:D
To bude tým, že tie slovníky proste nemajú radi názvy rastlín, zvierat a čohokoľvek, čo môžeš strašne súrne potrebovať!:D Proste hrôza:D Ale ja to nájdem!:D
Inak..tak ma napadlo, že či si nechceš Klíč uložiť na CD, USB alebo nejak tak, aby sa mu nič nestalo keby náhodou počítač mal problémy? Ja len tak, som si totiž spomenula, že nedávno niekoľko mojich obľúbených autoriek takto prišlo o prácu^^ Oni sú tie počítače desné potvory:D
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahojky, Siso :D
(Alice, 4. 9. 2010 22:40)
Tušila jsem to ;-) Ale stejně se mi podpazuší moc líbí... a teď se budu hlídat, abych to nenarvala do Klíče... :DDD
Viď?! Slovníky jsou všechny stejný! NIKDY tam není to, co potřebuješ :D
Neboj, mám Klíč asi na 3 místech, včetně flashky... já na něm totiž pracuju všude, kam chodím ;-) :D Murphyho zákony platí neoblomně, ale na mě si nepřijde ;-) :D
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahojky, Siso :D
(Sisa, 4. 9. 2010 23:34)
Hahaha:D to je strašne pekná predstava, žeby si tam to slovo "narvala" ako hovoríš XD Ale pravda, nerob to:D Drž sa, ty to dokážeš!:DDD
Tak toto si presne vystihla!:D Tie slovníky proste vždy vedia, čo hľadám a rýchlo to skryjú!:D
Uff, to som si vydýchla!:D Je skvelé vedieť, že o to neprídeš:D (a ani my:DD)
 
:D
(Alice, 5. 9. 2010 17:36)
Ok, budu se držet, dokážu to! :DDDDDDDDDDDD Krásné, jak mi věříš :DD
 
Drahá, talentovaná Alice-sama :)
(Iva, 4. 9. 2010 20:05)
Prečo sa mi to slovo -štěňátko tak páči? :D dofrasa! Hľadám slovo na pomenovanie tejto kapitoly, v nádeji, že ju zase nebudem musieť celú rozobrať (všetko bolo povedané, ts, nestihla som napísať skôr, to je zlé, ale môžem si za to sama :)) Vlastne, súhrn všetkých komentárov, sečteno a podtrženo : dychberúciroztomilýnečakanýskvelýpríbehktorýupútalmojupozornosťažnatoľkožeoňomsnívam - dúfam, že sa to dalo prečítať :] Snape a Harry v tvojom podaní sa mi strašne páčia a toľko nových aj staráých vecí, ktoré dokážeš použiť tak prirodzene, úžas, poklona, nedočkavosť :]
Už aby tu bol ďalší diel :/ :[ :] :)
Komentár spáchalo malé omeškané pískle. :)
PS: Prepáč, že som ťa nechala čakať na tú Atlantídu :[
 
Re: Drahá, talentovaná Alice-sama :)
(Alice, 4. 9. 2010 21:52)
:DD Ano, dalo se to přečíst :D Ovšem to ...slovo??? :D bylo tak dlouhé, že jsem ho musela doluštit v administrátorské sekci, sem se prostě na řádek nevešlo :DD Opravdu se ti o štěňátku zdá??? Jééé... ty se máš... :D Za mnou chodí jen v těch "bdělých" snech... :)
Jsem ráda, že tě kapitolka potěšila :)
A chápu správně, že u tebe čeká další kousek Části?????? Skvělé! :D
 
^_^
(Sax, 4. 9. 2010 8:53)
Další kapitolka a další mé dilema, co napsat do komentáře rozumného… O.o a tak se snad nebudeš zlobit, když sem prostě napíšu, co mě napadne… O.o
Takže tentokrát je na návštěvě Harry u Snapea – super, jen škoda, že stihl „uklidit“ – jistě bychom se dozvěděli mnohem zajímavější věci… Já prostě tyhle rozhovory v mysli miluju – obzvlášť ve tvém podání. Nádherná kapitola. Severus se opravdu nezdá… a jak se prali o jeho tělo, to by mě nenapadlo. Moc pěkné vysvětlení. Vždycky čekám, čím mě ten nadpis překvapí… ani tentokrát nezklamal ^_^ Stejně – představa, že mám v mysli někoho jiného… no brr… Snape má kuráž. Nadpis taky opět nezklamal :) - vždycky čekám, co bude znamenat, a tohle nemělo chybu - chudák Harry, ale Snape se zdál být spokojený...
A nabídnout mu takhle nenápadně, že můžou zůstat přáteli, aniž by o tom museli nutně všichni vědět… krásně vymyšlené… nakonec se přeci můžou navštěvovat jinak, než fyzicky... a to je obrovská výhoda, to by se mi někdy hodilo... Doufám, že Harryho předsevzetí nebude těžké splnit. Zdá se, že štěňátko a páníček začínají pociťovat, jak jim je vzájemná blízkost příjemná… dokonce i na dotek v nehmotném stavu… opravdu jsem si tenhle klidný dílek vychutnala. Jen se bojím, co nás v příštím bude čekat za bouři… O.o – Na to, co se vlastně dělo s Harryho tělem, byl až moc pohodový – díky Severusovi. Nebo to byl jeho úmysl?
Co víc dodat – jedno překvapení za druhým… Snape je samé překvapení a ty s ním... jsi opravdu mistr fantazie…
Tak múze a psaní zdar!
PS: on je Snape barvoslepý, nebo to byl záměr?
PPS: pokud už se to někde v předchozích komentářích řešilo, pak se omlouvám... přiznávám, byla jsem líná si je přečíst... O.o Ale snad to nevadí... ^_^
 
Re: ^_^ Ups...
(sax, 4. 9. 2010 8:57)
Chybička se vloudila, něco tam mám dvakrát - hm... na překlep to asi nesvedu... asi jsem měla "dejavu" - nebo jsem psala rychleji, než myslela... eh... no, už se stalo XD... chjo...
 
Ahojky, má milá Sax :))
(Alice, 4. 9. 2010 20:54)
Právě naopak, jsem velmi potěšená, když mi napíšeš, co tě napadá :) A ty to víš :))
Přemýšlela jsem, jestli v Severusovu sálu vědomí "něco" nechat ;-) Ale nakonec jsem si řekla, že na to ani jeden ještě není připravený :) Však my se k jeho tajemstvím dostaneme jinudy :D
Děkuju, že se ti kapitolka líbila :) Včetně knoflíčků :D Kdyby ti dva mohli, asi mě proklejí, že je neustále dávám do takových děsivých situací - protože mít někoho v hlavě je FAKT děsivá představa :D
Ale je to dobrý fígl, jak přátelství utajit - přesně! :) Když se mohou "navštěvovat" takhle ;-) (Možná na ně nejsem zas tak zlá.... :D)
...Tvé obavy jsou oprávněné.... pšššt :)
P.S. - Cože?! :D Jistěže není Severus barvoslepý :D Co jsem kde zvojtila?? :DD
Děkuju za tvůj komentář i návštěvu :))
 
Re: Ahojky, má milá Alice :))
(Sax, 4. 9. 2010 21:18)
Heh... nemyslím, že bys něco někde zvojtila... určitě to má nějaký význam, jen jsem nepřišla na to, jaký O.o - asi si to budu muset přečíst znovu O.o
Když vešel Harry do sálu s Brumbálem, měl tyrkysový hábit a když byl v Snapeově hlavě, tak se divil, že má hábit žlutý...
Možná jsem to jen zvojtila já :D Tak to ber s rezervou, jednou na to přijdu :)
 
Re: Re: Ahojky, má milá Alice :))
(Alice, 4. 9. 2010 21:43)
Aha! :D Já se lekla :DD
Tak to je prosím Albusova reakce na Fidentia ;-)))) Tak nějak ztratil zábrany, co se barev jeho hábitu týče... :DDDD To jsem si prostě NEMOHLA odpustit :D
 
Alice, tebe baví
(Slimča, 4. 9. 2010 21:22)
povídat si s námi? :D A nezabere to víc času než vlastní psaní??? Když vidím, jak tady máš narváno! ;-) Jenomže ono to tvé skvělé dílo přímo nabádá k nějakému komentáři. :-) A když ještě tak krásně odpovíš... Asi se nás nezbavíš! :-P :-D
 
Re: Alice, tebe baví
(Alice, 4. 9. 2010 21:30)
No jasně, že baví! A jak! :D
Ale máš taky naprostou pravdu, já se tu s vámi vykecávám a nepíšu :D
Takže jsem si sama sobě "naordinovala" návštěvní hodiny... :D Jinak bych tu seděla furt a povídala a povídala... a ejhle, došly by kapitolky... :D
 
Re: Re: Alice, tebe baví
(Slimča, 4. 9. 2010 21:37)
Návštěvní hodiny? :-D To je hezké a inspirativní! Asi si taky něco takového položím k počítači... :-) Tak hezký večer! ;-)
 
Re: Re: Re: Alice, tebe baví
(Alice, 4. 9. 2010 21:41)
Díky :) I tobě! :))
 
Otázka vychází
(Slimča, 4. 9. 2010 21:24)
z mého nakukování na komentář Katy, kdyby ses divila, jak jsem na něco takového přišla :-)
 
Re: Otázka vychází
(Alice, 4. 9. 2010 21:31)
Pochopila jsem ;-) :D
 

 
Mila Alice,
(Alex, 4. 9. 2010 16:25)
dekuji. Po tretim precteni mam dalsi dil „pod kuzi“ a muzu si ho uzivat cely dalsi tyden. At chces, nebo ne, stala jsi se takovym mym psychoterapeutem. Kdyz chci relaxovat, prectu si kus Tve povidky, ktera vyplavi do me krve jakesi zahadne euforigeny, a i kdyz se realny svet kolem me nezmeni, nejak to zmeni mne a pomaha mi to proplouvat dnem s necekanou a vitanou lehkosti.
Kdyz jsem se nemohla dockat dalsiho pokracovani Klice, precetla jsem si tri Tvoje povidky na sax-say. Jsou skvele! Jinak nez Klic, ale zase skvele! Jestli jsi nekde jinde zverejnila neco dalsiho, prosim o odkazy. Diky!
 
Ahoj, milá Alex :)
(Alice, 4. 9. 2010 21:27)
Děkuji. Velmi :) To, co jsi napsala, je pro mně velký dárek. Nesmírný :) Vážím si toho. Děkuji :)
Jsem šťastná, když tenhle sen může přinést radost i někomu dalšímu, protože mně už pomáhá dlouho :)
Jsem ráda, že se ti líbily i povídky, zveřejněné u mé báječné Sax - jen díky ní a tomu zveřejnění jsem našla nakonec odvahu založit tyhle stránky a vybafnout na svět s Klíčem :)
Nic jiného jsem zatím nespáchala :)
Děkuji moc, Alex. :)
 
...
(Katy, 3. 9. 2010 17:11)
Přiznám se zcela dobrovolně- na konci předchozí kapitoly jsem musela myslet pouze na to, proč jen Severus odchází, když je jeho štěňátko v ohrožení? Nechápala jsem to. Četla jsem si tu kapitolu někdy uprostřed noci, pořádně zabalená do spacáku, ať nevzbudím své spolunocležníky a snažila jsem se zadržet ten příval emocí. Je těžké usnout, po takové "nakládačce." :D Už nikdy nebudu číst tenhle příběh s vědomím, že mě může někdo slyšet se smát nebo i brečet. (Tlumila jsem to, jak se dalo) V hlavě jsem si ten moment přehrávala celý zbytek svého pobytu - a musím říct, že bylo zatraceně obtížné soustředit se i na něco dalšího. Severus mi zaplnil každičký kout v hlavě. Takže jsem byla nesmírně šťastná, když se vše vyjasnilo. Dobře, nejdřív jsem byla nesmírně zmatená. :) Protože jsem si musela uvědomit, komuže jsem se to do té hlavy vlastně dostala... Nerozuměla jsem, kdo to na mě začal ze začátku mluvit - ale vše se na konec vyjasnilo a já tleskám a culím se jako idiot.
Hary mě poslední dobou připadá hrozně roztomilý. Když nepočítám to utrpení, tak mu ty chvíle se Severusem jednoznačně prospívají :D ...
"Vy jste ten, kdo se umí zlobit a já hodný idiot." - netuším, co ti mám k tomuhle napsat. Sama musíš moc dobře vědět, jak vtipně píšeš. Některé věty by si zasloužily zapsat a nezapomenout! Chtěla bych potkat člověka s tvým charakterem. Alespoň tím, který propůjčuješ svým povídkám. Myslím, že bych si ho zamilovala hned. A ani bych nevěděla jak.
Pochopila jsem dobře, že nás čekají čtyři dny (teď už jen tři) v hlavě S.S. ? Oh, to budou úžasné kapitoly. Už teď se nehorázně těším.
A ten jejich " myšlenkový dotek" - až ve mně hrklo. Netušila jsem, jak může něco vymyšleného, vyvolat tak silné pocity - dokonalé. Neměla jsem slova.
Tekoucí krása...
" Babu? Netuším, co to je, ale docela jistě to nechci." - Jak říkám, jsou okamžiky, kdy mám vážně chuť založit speciální sešit pro takové osobité hlášky. Znělo to, jakoby mluvil o nějaké nakažlivé, velice nechutné a zhoubné nemoci...:D Od shora dolů - jedinečné. Samá skvelá myšlenka, doplněná naprosto vystihujícími větami. Zbožňuju tenhle svět mnohem víc, než těch sedm papírových tlustých bichlí. Je mnohem intenzivnější, lidštější a plastičtější než ten knižní.
Tak mě napadlo, že stále jen píšu samé klady. A ani jeden zápor. V kritice by se měly objevit i zápory- aby byla objektivní... možná, kdybych se snažila, tak něco najdu. Kdybych se moc a moc soustředila. (Všimla sis? Zase to dělám) Už vím! Máš hrozně krátkou poznámku pod čarou. To je neodustitelná chyba! :)
Měj se krásně.
 
Ahojky, Katy :))
(Alice, 3. 9. 2010 23:23)
Já si to říkala, že tě nejspíš nepotěší, když ta 9. kapitola končí, jak končila :)) A že stejně budeš muset čekat týden na vysvětlení... Ano, ta minulá byla "nakládačka", já vím, občas se neudržím a narvu tam toho tolik... :)) No, jsem ráda, že jsi mi to odpustila :)
A prvotní zmatek naprosto chápu :D Vrátit se v ději bez varování o pár minut zpátky je nečestné a nesportovní :DD
Měla jsi Severuse plnou hlavu? Vítej v klubu! :DD Já takhle chodím po chodníku, přehrávám si děj, nejednou se musím tvářit děsivě... Občas sama sebe rozesměju, jindy je mi do pláče, jsem chodící reklama na Bohnice :))
Já bych si takového človíčka taky hned zamilovala... Ale myslím, že v každém je kousek z těch dvou :) A vysněné postavy mají tu nefér výhodu, že se nám nakonec líbí i jejich záporné chování :D Což by v reálu asi nehrozilo.
Jsem vážně moc ráda, že se mi povedlo tě i rozesmát :)) Harry je roztomilý, ano, chvilkama až moc, ale omlouvám si to sama sobě, že jde většinou o niterní rozhovory a člověk je ve svém vědomí prostě upřímnější, než by byl ve skutečném hovoru :) Jednoduše nedokážu v sobě utlumit, jak moc ho mám ráda :D Prostě ho vidím jako štěňátko.
A díky za ten zápor! :D Protože jsem nad ním přemýšlela... a napadlo mě... dávat vám do poznámky pod čarou "ochutnávku" na další kapitolku :D Co ty na to? :))
Děkuju, Katy :) Jsem moc, moc potěšená, díky za tvoje milá slovíčka :)
 
Re: Ahojky, Katy :))
(Katy, 4. 9. 2010 15:54)
Pořád mi vrtá hlavou, že by tohle stálo za vydání- škoda jen, že existuje ta knižní verze. :) Propagátoři té oficiální by asi nebyli příliš nadšeni , kdyby jim masy fanoušků najednou utíkaly k jiné autorce... No, v mém případě si to někdy alespoň vytisknu. Co když budu mít autonehodu, ztratím paměť a smaže se i sekce *oblíbené* ? Jen se nejdřív přemluvit ke koupi inkoustu do tiskárny :D
Co já na to? Myslím, že je to perfektní nápad! Už teď se vidím, jak budu zuřit, že nevím, jak to bude pokračovat... jaký má zrovna tahle konkrétní věta konec. Uááá moc se těším :D
Tohle je tak krásná závislost. Dokonce i komentáře ti píšu moc ráda :D
 
:))
(Alice, 4. 9. 2010 21:16)
Jsi moc milá, děkuju :) Ale naštěstí pro nás všechny, knižní verze existují - o čem bychom snili? :)
Jejda, další toner do tiskárny? :D Nemám začít uvažovat o zkrácené verzi Klíče??? Tonery jsou drahý a já jsem strašně ukecaná :D
Skvělé! Jsem ráda, že tě nápad potěšil -i já se na to už těším. A to jen díky tobě :) Jinak by mě to vůbec nenapadlo. Ano, tušíš správně, budu úryvek vybírat velmi pečlivě, abych vás zmátla co nejvíc :DDD
Děkuju :) Mě zase ukrutně baví si s vámi takhle povídat :) Díky moc!
 
Chceš to slyšet ještě jednou?
(Slimča, 4. 9. 2010 14:48)
Tak jo, řeknu to! Tohle jsem VÁŽNĚ ale úplně vážně nečekala. Pořád jsem přemýšlela, proč Severus použil nitrozpyt a čím ho mohl Harry tak šokovat... No, dostala jsi mě! :-D V šoku nebyl Seve, ale já. A taky trochu Harry. ;-) Nedivím se, že ses tak těšila, co povíme na tvé vysvětlení.
Miluju rozhovory Severus x Harry a tady jsem si jich užila dost a dost. Další bod pro tebe! :-) Jsem upřímně zvědavá, jak zvládneš Harryho dospívání, protože v této chvíli bravurně balancuješ na hraně dětství a rané dospělosti. Neumím si představit, že by si Severus s Harrym něco začal už teď. Nějaký cit - ano, vztah - ano, ale rozhodně ne partnerský. Moc se na to těším, ale zároveň si užívám současný stav, takže - žádný spěch! :-D Každopádně jsem se ti za posledních 10 kapitol naučila bezmezně důvěřovat, takže jsem si jistá, že to bude lahůdka. A mohu se vyjádřit i k Siriovi? ... Ááááááááááááááááááááááááááááá!!! Dobrý, je mi líp :-D. Jako kontrast k vysoce logickému a kontrolovanému Sevovi je super! Navíc bez informací, takže se chová logicky. Líbí. Děkuji za kapitolu a spouštím mantru: ať je pátek, ať je pátek, ať je pátek, ať je pátek,...
 
Ahojky, Slimčo :)))
(Alice, 4. 9. 2010 21:09)
:D Díky, jsem vážně nadšená - ano, ano, přesně proto jsem se tak hrozně těšila :D Víš jak bylo těžké se neprozradit?? :D
Naprosto souhlasím, v současném stavu by erotický vztah byl nemyslitelný - nebo možná myslitelný, ale velmi nevhodný. A to by neodpovídalo Severusovu charakteru :) Ani Harryho rozpoložení. Jak to jeho dospívání zvládnu? Uvidíme, co na to řeknete :) Doufám, že vás nezklamu. A pokud ano, snad si odnesete aspoň příjemné pocity ze začátku :))
:D Tvůj komentář k Siriusovi je prostě SKVĚLÝ :DDD Myslím, že jsem to pochopila :D
Ano, on chudák "vyfasoval" tuhle roli (taky mě nemá moc rád :)) Ale řekla jsi přesně, že on nemá ty informace, takže co jiného má dělat? :)
Mantra je úžasná!! :D Díky moc :))
 
zase doják...
(Kiki, 3. 9. 2010 13:17)
ach jo...tedy ty vzpomínky, to jsem měla na krajíčku...ale naštěstí se mi povedlo to zadržet...vážně nemusím bulet u každé kapitoly ne? :D Severus je ve tvé povídce jednoznačně - myslím že by šílel vzteky kdyby to četl ale asi by tomu stejně nezabránil - sladký! chtěla bych ho domů :D sááákryš..celá kapitolka je prostě úžasná a já jsem tak plná dojmů a citů že to ani nemohu popsat - protože do té doby bych umřela hlady :D a stále si myslí že bys měla aspoň zkusit dopsat kámen, protože tvůj Severus je značně podobný Severusovi z kamene... ale asi bych byla na vážkách kdybys musela dělit svůj čas mezi dvě povídky :D už takhle prostě mám co dělat abych ustála čekání na kapitolky - je to nemoc...zkrátka se sem chodím dívat třebas i pětkrát denně i když vím datum následující kapitoly... :D stále doufám že se někdy předběhneš...

ten začátek byl takový hodně vtipný - vlastně Severus je vtipný furt, hlavně když mu člověk vidí do palice... fakt suprově jsi popsala co to pro ně znamená - tohle spojení nebo co to je...umím si udělat představu když si ještě sama pro sebe dodám, že někdy prostě stačí cítit a ne si všechn ov hlavě říkat - oni spolu nejspíše komunikují daleko rychleji, protože - taky někdy máš en pocit, že ti myslí proběhne děsně složitý pocit, který bys vysvětlovala třebas půl hodiny ale ty jsi mu v tom okamžiku najednou porozuměla zcela bez problémů v jediné mikrosekundě? asi nějak tak...
ale...trochu pozor na to mysl/duše - nemyslím si že by tam byl Harry celou svou existencí jako duše, to by asi nešlo... nebo kdybys to lépe popsala a dodala k tomu něco tak ano...aktivní mysl a duši prostě ale chápu tak jako jinak - odděleně... jakože mohou znamenat hodně stejného ale samy o sobě jsou jiné... no ty to tam nejspíše ještě uvedeš do pořádku tomuhle nepořádku :D uff...
a breptala bych asi dál ale nebavilo by tě to číst...musím se najít nebo umřu hlady :D hehehe jniak - Harry mu dává ohledně jídla fakt zabrat což... se mi líbilo co na to řekl Brumby ;)
 
Ahojky, Kiki :))
(Alice, 3. 9. 2010 15:35)
Uričtě nemusíš :D Ale nějakou slzičku si pro mě ještě schováš, viď? ;-) :))
Jsem moc potěšená, že se ti Severusovy vzpomínky tak líbily. Sama jsem je dost prožívala :D Kdepak, na Kámen mě nepřemluvíš, zkazila bych ho :D A to by byla věčná škoda.
Ano ano, jistě, rozumím, jak to myslíš, a máš pravdu :) Proto je tahle kapitola taková děsně upovídaná :)) Protože co jiného mají dělat, když jsou v jedné hlavě? :D
Co se duše týče - ne, přiznávám se předem, tohle vysvětlovat nikdy nebudu. Myslím, že co člověk, to názor a především, tohle je pohádka pro potěchu :) Do teologických úvah se pouštět nebudu :) Já soukromě mám duši spojenou s uvědoměním si sebe, tedy s vědomím, pokud ty to vidíš jinak, naprosto souhlasím, aby ve tvé verzi byla u Severuse jen Harryho "aktivní mysl" a duše zůstala tam, kde je vždycky :) Jestli ti to tedy nebude moc vadit, nechám to tak a každý ať si dosadí, co je mu blízké :) Pokud bych chtěla do Klíče vplést nějakou "hlubokou" úvahu, pak to bude zřejmě to, že všechno zlé je pro něco dobré (nebo že nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůř...? :DD)
Jsem ráda, že tě Severus rozesmál :) A vlastně i Albus :D Díky, Kiki!
 
Re: Ahojky, Kiki :))
(Kiki, 3. 9. 2010 16:19)
oni mě rozesmívají stále... mají takový...no nevím, Brumbál je takový rejpálek a Severus vždy na rejpnutíčko rád odpoví - viz hovory s Harrym... :D
neboj...jsem si jsitá že slzu ukápnu ještě mockrát... teď to bylo poprvé kdy jsem ji udržela...ale snažila jsem se hodně :D
no mě se nejvíc líbí Harryho snaha se od Severuse něčemu naučit - třebas ty knoflíčky byly fakt hustý...a jak to raději ani nekomentovali :Dto bylo tím že se nedokázal soustředit na nic jiného nebo chtěl udělat Severuse aby ho tam měl dvakrát? (hehe zajíamvá myšlenky) já si tedy myslím že mu ujela mysl (však to známe, každýmu ujíždějí myšlenky... já bych nemohla mít mozek jako Severus - ten má úplný internet...má tam chatroomy a stahuje informace z jiných mozků :D děsný...vlastně na to jak si hlídá své soukromí tam skoro žádný nemá...taková centrála... to já bych se bála že mi vždy uklouzne nějaká myšlenka podobně jako Harrymu..a většinou bych měla tu smůlu že by to byla dost kontroverzní myšlenka...) a jo líbí se mi jak se Harry urazil při pohledu na ty dveře :D
 
Re: Re: Ahojky, Kiki :))
(Alice, 3. 9. 2010 16:47)
:DDD Moc hezky řečeno: Brumbál je takový rejpálek a Severus vždy na rejpnutíčko rád odpoví. Souhlas :DD
Ano, přesně, Harry začíná přijímat Severuse za svůj vzor, takže se snaží od něj něco naučit. Dřív měl takhle Brumbála, ale ten se vždycky držel zpátky...
A ty knoflíčky? Harry si měl představit něco, kde se cítí dobře ;-) No a kde mu bylo líp, než u Severuse v náručí?
Mít Severuse dvakrát? :D Tolik štěstí by asi málokdo udejchal :DDD
Chatroomy. Stahuje informace z jiných mozků. :DDDDD To by se JKR i Severus divili... :DDDD
Ale on se Severus taky bál, proto všechno svoje soukromí schoval :)) No, já bych nikoho ve svý hlavě tedy nechtěla... ten by utíkal :D
 
Re: Re: Re: Ahojky, Kiki :))
(Kiki, 3. 9. 2010 19:55)
pokud bych mohla mít ve své palici podobně tolerantního Severuse jako má Harry...tak by mi nevadilo kdybych ho měla v hlavě..ale asi by se červenal on a ne já :D hehehehe
 
Re: Re: Re: Re: Ahojky, Kiki :))
(Alice, 3. 9. 2010 23:52)
A na co bys asi tak mohla myslet...? :DDD
 
Re: Re: Re: Re: Re: Ahojky, Kiki :))
(Kiki, 4. 9. 2010 11:30)
tak to by bylo jen mezi mnou a Sevíkem... *červený smajlík*
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahojky, Kiki :))
(Alice, 4. 9. 2010 20:58)
:D Ok, nějakou zvláštní, mlhavou představu mám.... :D
 
děkuji
(Beruška, 4. 9. 2010 10:58)
tahle povídka je naprosto boží. Nečekala jsem, že Sevík dá Harrymu vzpomínky na matku, to bylo opravdu dojemné, zvláště poslední vzpomínka a to jak Harry jednou nemyslel jako štěňátko.

Ahojky, Beruško :))
(Alice, 4. 9. 2010 20:57)
To já děkuji :) Jsem moc ráda, že se ti příběh líbí. A to jsi vystihla parádně - že Harry jednou nemyslel jako štěňátko :) Ano, ano :)
Díky! :)
 
Objatie.
(Haku, 3. 9. 2010 23:59)
Velke.hrejive a bezpecne.Tak sa momentalne citi moja nedockava dusicka..... .Je to ako skocit a vediet,ze Ta niekto zachyti,roztiahnut dlho skryvane kridla a vychutnat si pocit slobody...toto si predstavujem,ze muselo citit šteniatko vo vnutri profesorovho tela.Ta istota,ze je tam,s nim...a pri jeho skromnosti mu to uplne stacilo.Ked je Severus nablizku Harry vie,ze sa nemusi bat...na jednej strane je to tak nebezpecne nevinna oddanost,ale na druhej strane je to najvetsia slabost,ktoru Harry ma... .Strasne sa mi pacia tie nevyslovene naznaky nehy a milujucej (z oboch stran) osoby ktore Ty vkladas medzi riadky*o to,to pôsobi neznejsie*a predsa vsetko viac vynikne.Dakujem,dakujem,dakujem...vdaka Tebe mam napraveny cely pokazeny den. Uz mi pomaly dochadzaju napady ako si kratit cas medzi kapitolovkami. Po piatkoch ma vsetci obchadzaju(cim to bude),normalne sa nechce nik obetovat ako *zabavka pre vekovo pokrocilich delikventov* ,,,ja za to nemôzem...tu pubertu som posielala dalej,ze ju sice milujem,ale uz by sa mohla aj osamostatnit. ...A ,a nic!!! Ze ja sa mam rad...ale Teba viac*bo uchvacujuco pises*
 
Ahojky, má milá Haku :))
(Alice, 4. 9. 2010 0:24)
Pátek by nebyl kompletní bez tvých laskavých slovíček, děkuju :))
Ano, pocit bezpečí... :) Musí to být krásné, takhle skočit a věřit :) A máš naprostou pravdu, mít v někoho takovou víru je síla i slabost zároveň, protože být na někom tolik závislý je vždycky naše zranitelné místo - které nám zase zpětně dává sílu takového človíčka chránit za každou cenu... A když je to oboustranné, je to takové emocionální perpetuum mobile :)
Děkuju, že se ti líbí ony náznaky :) Někdy je krásné vidět, slyšet, cítit to ostře a někdy mám pocit, že jen to naznačit je mnohem víc :) Je mi líto, že jsi měla špatný den a současně jsem ráda, že aspoň tentokrát vyšla klidná kapitolka, snad ti ho aspoň maličko vylepšila :)
Eh, puberta se lepí stále :D To znám... :DDD Přeji ti hezký týden, ať tě nikdo nezlobí a vždy je po ruce nějaká ta "zábava" :)) Děkuju ti, měj se co nejlépe :))
 

 
Re: Ahojky, má milá Haku :))
(Haku, 4. 9. 2010 8:20)
To prianie v pekny tyzden Ti prajem tiez,bo nie vzdy vsetko vyda tak ako si jeden planuje(to bol môj pripad). A Tvoj pribeh je jeden velky krasny sen na ktory sa vzdy tesim.Ved aky by to bol vykend,ked by som si semo tamo nemohla ozivit den Harryho nevinnou a predsa odhodlanou naivitou vsetkym pomahat a pritom k uzufaniu privadzat svojho nekdajsieho nenavideneho profesora,ktory je z neo zavse na prasky..a tie jeho poznamky,a hlavne predstava,kde Severusovi *šklbe kutikmi*-tak tie by som nedala za nic.Neskutocne si tento pribeh uzivam,dakujem. Vsak keby som mala nechavat komenty za kazde znovuprecitanie tak ma odtialto vyrazis,nech nezaberam miesto.
 
Re: Re: Ahojky, má milá Haku :))
(Alice, 4. 9. 2010 20:41)
Plány mají ten nepříjemný zlozvyk většinou nevycházet... Přeju ti, ať vyjdou aspoň ty na příští týden :)
A moc mě těší, že i tobě Klíč přináší stejnou radost jako mně, taky si s ním často "vylepšuji" den. Severusovo "škubání koutků" si ještě užiješ, Harry mu připraví nejedno překvapení :D
A vyhánět tě?! Nikdy! (Merlin zuřivě přitakává) :)
 
Kapitolka překonala i ta největší očekávání..
(SidKetchum, 4. 9. 2010 0:35)
Krása, tahle kapitolka byla prostě úžasná! Jak to, že ještě nikoho nenapadlo napsat toho víc o přátelství Lily a Severuse ? Severusovy vzpomínky byly prostě nádherné a laskavost, s jakou je ukázal Harrymu dojemná.
 
Ahojky, SidKetchum :)
(Alice, 4. 9. 2010 0:42)
Děkuju moc :) Jsem opravdu potěšená, že se ti to líbilo :)
Je pravda, že o Lily a Severusovi toho moc napsáno není, já osobně našla jedinou povídku, kde se vždy v retrospektivě ukázal kousek jejich společného života - a ten příběh byl nádherný. Jmenoval se Lily´s charm :) Ale jejich dětství a společné dospívání, to jsem neobjevila. Říkala jsem si, že by to stálo za myšlenku :) Jsem ráda, opravdu moc, že se to líbilo. Děkuji :))
 
*odstúpila si z kábla*
(Sisa, 3. 9. 2010 22:05)
Sakra, teraz som si všimla..no dobre, som skorá, ale..tá spomienka s Lilly- tá kde ochutnávali prísady do lektvarov(boli to prísady,že?:D Nedomýšľam si sprostosti snáď), to bol nejaký odkaz na to, keď sa ho Harry pýtal, pred XY kapitolami, či ich niekedy ochutnával?:D *dúfa, že netresla absolútnu hovadinu*
 
Re: *odstúpila si z kábla*
(Alice, 4. 9. 2010 0:13)
:DD Ano, ano, přesně - byly to přísady do lektvarů ze zásob Eileen a ano, byla to reakce na tu otázku :D Ale to bylo jen tak mimochodem, protože Harry nad tím nikdy přemýšlet nebude... Spíš mě to tak napadlo, kdy jindy - a hlavně s kým :D - by to Severus asi ochutnával? :D
 
!!!!
(denice, 3. 9. 2010 21:42)
Další brilantní kapitola, těšila jsem se celý týden. Tvůj Severus je opravdu dokonalý, ale Harry se mu začíná vyrovnávat, jak začíná chápat a přemýšlet o Snapeovi. Poslední věta je krásný vrchol celé kapitoly. Zase jdu číst ještě jednou...
 
Ahojky, denice :))
(Alice, 4. 9. 2010 0:10)
Děkuji :)) Jsem moc ráda, že se ti to líbilo :) Ano, Harry začíná pomalu chápat a přemýšlet. Díky, že ten jeho "růst" vnímáš :)
 
:-))
(lady corten, 3. 9. 2010 20:48)
výborný díl, nemohu se dočkat pokračování :)
 
Ahojky, lady corten :))
(Alice, 4. 9. 2010 0:06)
Děkuji moc, bylo mi velkým potěšením :))
 
Legilimens - no jo!
(Nade, 3. 9. 2010 19:21)
Potěšilo, to víš, že potěšilo. Přemýšlela jsem, co Snape chtěl vidět v Harryho hlavě v tuto děsivou chvíli. Třeba poskytnout duchovní podporu?
Ale že vtáhne celé Harryho vědomí do sebe, aby ho ochránil před bolestivými vjemy, tak to by mě nenapadlo! Geniální!
Motorické problémy byly sice k zasmání, ale ta jejich vnitřní komunikace byla okouzlující. Další důležitý krůček k prohloubení přátelství. A že to JE přátelství si uvědomil i Harry. Od Snapa bylo milé, že Harrymu poskytl vzpomínku na svou dávnou přítelkyni a Harryho matku. Sdílela jsem je s ním od úsměvu až po pláč.
Děkuji, bylo to úžasné. Tak zase za týden.
 
Ahojky, Nade :))
(Alice, 3. 9. 2010 23:48)
Skvělý, to jsem ráda! :D Děkuju, jsem moc ráda, že se ti ten další posun v jejich vztahu líbil a prožila jsi ho s nimi, děkuju :)
Měj se krásně, ahoj za týden ;-) :D
 
Nadpis? Fakt nevím! Třeba nejkrásnější povídka na světě? :D
(Lisa, 3. 9. 2010 18:30)
Tohle bylo tak nádherný! Ó MY GOT! Harry byl v jeho hlavě! Tak to opravdu předčilo všechny mé představy, ale to, že jsem tohle řešení neočekávala ještě neznamená, že není to nejlepší, co jsem si mohla přát :-) , a taky že je! :D Božínku, kdyby se mě dneska ve škole nějaký učitel na něco zeptal, myslím, že bych v lepším případě zůstala zticha, následkem toho, že jsem nevěděla co se probírá, a nebo by moje věta obsahovala slovo štěňátko :D, protože, dneska jsem se rozhodně soustředit nemohla, jen jsem pořád přemýšlela a dumala jak to jen Harry zase zvládne a hypnotizovala jsem vteřinovou ručičku pohledem a potichu jí naváděla, aby se hýbala rychleji :D Ještě, že dneska jsme neprobírali nic nového :-) No a když jsem konečně přišla a zapnula počítač, mamka mi laskavě oznámila, že si musím jít koupit sešity, takže dnešek byl pro mě jedna velká noční můra, který jsem se zbavila až tím, že jsem si přečetla tuhle absolutně perfektní kapitolku! No a teď mě ještě ke všemu palí oči, jak jsem si četla tu pasáž se vzpomínkami a snažila se zahnat slzy ( Bohužel neúspěšně) :D No myslím, že tento komentář už velice přesahuje všechny moje meze :-), takže už jen dodám, že se mi to opravdu hrozněěě mooooc líbilo a nemůžu se dočkat další úžsné kapčy :D
 
Ahojky, Liso :D
(Alice, 3. 9. 2010 23:43)
Díky moc! :D
To mi zní, že dnes jsi prošla hotová Tantalova muka :)) Jsem moc ráda, že jsi je přežila bez větších škod :))
Děkuju, jsem nadšená, že se vzpomínky líbily! :) A děkuju mnohokrát za ten nádherný, nadšený komentář, díky díky moc :)
 
...
(A-SISI, 3. 9. 2010 10:44)
Originální a nečekané, to tedy ano. :-) Takovéhle řešení mě samozřejmě nenapadlo a myslím, že pro autora je dost osvobozující nebát se větších změn kánonu. Kapitola mi vyhovovala svým klidem i délkou. :-) Zajímalo by mě, jak dlouho jsi jí psala? Pokud to není autorské tajemství, samozřejmě. Přiznám se, že jsem taky mírně zmatená stejnou větou jako Misule, ale jinak jsi tam Lily vložila krásně. Děkuji za příjemné dopoledne a moc se těším na další. :-)
 
Ahojky, A-SISI :)
(Alice, 3. 9. 2010 15:09)
Díky :)) Musím přiznat, kdybych si to v počátcích nepsala "do šuplíku", asi nebudu tak "odvážná" :D Ale nějak jsem nepředpokládala, že to přečte víc lidí než ti nejbližší kolem mě... tak jsem si s tím hlavu nelámala a nesmírně si vychutnávala právě tu svobodu fantazie a fanfikce, a kánon brala jen jako odrazovou čáru.
Jak dlouho jsem ji psala? To je různé. Prvních šest kapitol jsem napsala za tři dny :D Pravda je, že mi pak málem upadla ruka... Ale to bylo zřejmě tím, že už ze mně ten příběh chtěl strašně moc ven :) Teď už to zdaleka tak snadné není, i času je míň (začala jsem o vánočních svátcích), ale většinou, při dobré konstelaci hvězd, kapitolu v rukopise stihnu za víkend (a pak ji přes týden cvakám do PC a dolaďuji detaily), jindy zase za dva týdny sesmolím horko těžko pár stránek. Prostě je to různé :)
K té větičce, že se prosím podíváš do mé odpovědi Musuli? Dík :)
Děkuji, že se ti Lily líbila :) A díky za tvůj milý komentář ! :)
 
Re: Ahojky, A-SISI :)
(A-SISI, 3. 9. 2010 18:13)
Děkuju za odpověď. :-) Melrine, šest kapitol této délky za tři dny?! K tomu těžko něco říct, že? Snad jen že to obdivuju. Věta už je mi jasná, taktéž díky. Doufám, že ti múza a chuť ještě dlouho vydrží. Klidný víkend.
 
Re: Re: Ahojky, A-SISI :)
(Alice, 3. 9. 2010 23:38)
Jela jsem jak drak :D Ale opravdu je to tím, že jsem prostě byla toho příběhu plná :) Musel ven, to je vše :)
Děkuji za přání, i tobě přeji hodně inspirace a především radosti ze samotného psaní :)
 
Vynikajúci príbeh,
(Mononoke, 3. 9. 2010 17:53)
každú časť zhltnem ako jahodu so šľahačkou.
Snape ako ochranca nesklamal a tvrdohlavý Harry tiež nie. A nechystá sa svojho ochrancu opustiť ako jeho mama. Tak to si vyžiada veľkú odvahu po tých prekliatiach od spolužiakov. Ale tá Harrymu nikdy nechýbala. Som zvedavá na ďalšiu časť.
 
Ahojky, Mononoke :))
(Alice, 3. 9. 2010 23:32)
Děkuju, to jsem moc ráda :)) Jsem potěšená, že Severus nezklamal, i z toho, že přes všechno, co jsem Harrymu provedla, dokážeš v něm vidět jeho odvahu :) Díky! :)
 

 
:))))
(Leesil, 3. 9. 2010 17:30)
Teda:) Mít v palici Pottera je hrozná představa:DD
Pěkně jsem se nasmála:)
 
Ahojky, Leesil! :))
(Alice, 3. 9. 2010 23:28)
No jo, když nad tím tak přemýšlím, jediný, kdo by mohl být ještě míň nadšený, než Severus, je asi Draco :D
Díky, ráda jsem tě rozesmála ;-) :D
 
... Přece jen jsem něco zapomněla.
(Katy, 3. 9. 2010 17:21)
Jak může jen vzpomínka, dojmout k slzám?
To je ale fantazie - rozplývám se nad každou větou.
Je těžké popsat jaký vztah jsem si momentálně utvořila k oběma hrdinům. Naprosto se od sebe liší a zárověň doplňují vše podstatné.
Severus - v první kapitole bych nic podobného nečekala. Nemám slov...
 
Re: ... Přece jen jsem něco zapomněla.
(Alice, 3. 9. 2010 23:27)
Děkuju :) Severusovy vzpomínky jsem vybírala pečlivě, jsem moc ráda, že se líbily :)
"Naprosto se od sebe liší a zárověň doplňují vše podstatné." - to je moc pěkné, díky :) Myslím, že tohle jsem si přála vytvořit :) Děkuju :)
 
:)
(Adél, 3. 9. 2010 14:50)
Já tuhle povídku zbožňuju! Je jedinečná a tak nádherné popsaná a vyprávěná, že nemám slov.
 
Ahojky, Adél :))
(Alice, 3. 9. 2010 15:46)
Děkuju :)) Jsem opravdu moc ráda, že se ti příběh líbí :)) Díky moc!
 
...
(tess, 3. 9. 2010 10:57)
já tuhle povídku prostě miluju u té části kde harrymu severus ukázal svoje vzpomínky mě naprosto odrovnala. měla sem slzy v očích. těšim se na další kapitolu i když počkat do pátku bude asi trochu utrpení. moc děkuju za úžasnej zážitek :-D
 
Ahojky, tess :))
(Alice, 3. 9. 2010 15:17)
Děkuju, jsi moc milá :) A moc mě těší, že se ti Severusovy vzpomínky líbily, ještě jich mám pár v zásobě a porůznu se objeví ;-) Ale možná nebudou všechny tak idylické... znáš mě :)
Díky za tvůj krásný komentář! :)
 
.
(nika, 3. 9. 2010 10:48)
paráda, som zvedavá či im to celkom harmonické súžitie vydrží, zaujímalo by s akým zámerom Harrymu tie spomienky ukázal...teším sa na pokračovanie
 
Ahojky, niko :)
(Alice, 3. 9. 2010 15:12)
Děkuju :) Ano, "celkem harmonické" to myslím hezky vystihuje :D I když by možná Severus až tak úplně nesouhlasil... A to mu to ještě trochu osladím ;-))
Díky, že jsi četla, jsem ráda, že se ti to líbilo :) A děkuju za tvůj komentík :)
 
pokračování
(Misule, 3. 9. 2010 10:20)
No a samozřejmě jsem ještě zapomněla napsat, že do dalšího pátku je sakra daleko a jak my to přežijeme..... těžce ale přežijeme.... nooo:-(
Sobecky se zeptám, myslíš, že někdy budeš přidávat dvě kapitoly týdně? ;-) ;-)
 
Re: pokračování
(Alice, 3. 9. 2010 14:56)
Já bych opravdu moc ráda. A mám to tak v plánu. Ale jak jsem si to minulý týden vyzkoušela, moc času mi pak na samotné psaní nezbývalo :)) Takže zatím ještě ne, promiň :) Ale opravdu slibuju, jakmile začnu dopisovat poslední kapitolku, začnu zveřejňovat dvakrát týdně, těch sedm dní je na mě taky dlouhých - já se taky na uveřejnění vždycky těším :))
 
nádhera
(Bacil, 3. 9. 2010 10:09)
Teda tahle kapitola mně dostala. Musela jsem si ji přečíst dvakrát. To jak si ti dva povídají je prostě úžasné. A ty vzpomínky co mu Severus nabídl neměli chybu. Krásná kapča a už se moc těším jak ti dva budou pokračovat dál
 
Ahojky, Bacil :))
(Alice, 3. 9. 2010 14:51)
Děkuju :)) Prima, jsem moc ráda, že se ti to líbilo :) A děkuju, že si ti líbily Severusovy vzpomínky! :)) Docela jsem se vyřádila, než jsem se rozhodla, jaké použiju, protože jsem si jich vymyslela FAKT hodně... :DD
 
....já vás odejít nenechám...
(Misule, 3. 9. 2010 10:08)
Nádherné zakončení :-)
Díky Alice, že jsi kapitolu přidala dřív a já si ji mohla v klidu přečíst:-) Opravdu byla tahle část "klidná" a zároveň milá a něžná. Takhle na mě působila. O tom jak perfektně dokážeš vystihnout jejich rozhovory, tu už byla řeč a takhle kapitola to jen potvrdila. Samo že musím napsat, že takové vysvětlení leglimens určitě nikoho z nás nenapadlo, originální a super! V téhle části zatím nejvíc cítím, jak je Severus pro Harryho středobod světa, bez něj by se Harry rozpadl na tisíc kousků. A Severus ho nezradí, on ho drží při sobě a dělá to moc dobře.
A prosím tě, můžeš mi vysvětlit, jak přesně jsi myslela tohle:
"Nabídl mu tím totéž. To samé, co udělal pro jeho matku, uchránit ho před nevolí ostatních, zatajit přátelství, míjet se beze slova."
To se mi na komentářích líbí, rovnou se zeptat autora, co že tím chtěl básník říci:-)
Myslíš tím to, že tu pro něj Severus bude někde i když přímo ne s ním.... nebo že se jejich cesty pak rozdělí.
Díky za odpověď a díky za nádhernou kapitolu! :-)
Jo a vlastně už od začátku tě chci moc pochválit za délku kapitol! ;-)
 
Ahojky, Misule :)
(Alice, 3. 9. 2010 14:48)
Není zač, jsem ráda, že to aspoň tentokrát vyšlo :) Budu se snažit dávat to co nejdříve, ale raději neslibuju :)
Jsem ráda, že vysvětlení nezklamalo :)) No, je pravda, že tahle kapitola byla především z rozhovorů :D Varovala jsem někdy z počátku, že si s nimi strašně ráda povídám ;-) Ale neboj, já vás takhle ukolébám a potom zase vybafnu :D
Tak, k té větičce: v podstatě sis na to odpověděla sama :)) Má vize Severuse a Lily je taková, že třebaže v Klíči je nepojí láska, ale přátelství, je to pouto opravdu silné. A když se Lily kvůli tomu neustále ocitala v těžké situaci (předpokládám, že Severuse před Poberty bránila), našel Severus takovéhle řešení. Oni oba ví, že jsou přátelé, že jsou jeden pro druhého nezbytní, ale na veřejnosti to tají. Nemluví spolu, neschází se, neposílají si dopisy - tohle Harrymu nabídl. Tvářit se, že se mezi nimi nic nezměnilo. On bude opět věčně jedovatý Snape, Harry se má zase tvářit, že ho nesnáší... Myslím, že není třeba dodávat, jak se na to Harry bude dívat :D
Díky, jsem moc ráda, že se ti kapitolka líbila :)