Jdi na obsah Jdi na menu
 

Komentáře k 8.kapitole - archiv

Pátrám po tom 'odrazování'

(Elza, 10. 1. 2011 15:09)

„Náš Severus má tuhý kořínek.“ - Náš? NÁŠ?!?!? Ha! Brumbál ví i co neví... *;-)
Kdo hrál Snapea nikdo prozradit nechce, protože Síriovi by asi nebylo nejmilejší, kdyby se Harry dozvěděl, jak s ním jeho kmotr mluvil - byť v kůži netopýří.
Doteky Severuse vždycky uklidňovaly. - Doteky Harryho vždycky uklidňovaly. *:D Koho né...
„Jsem trochu překvapený, že jsi mi neřekl o jeho Iskariotovi. Ale věřím, že jsi k tomu měl důvod.“ - Albus... žárlí? Že neví vše?
...prsty zlehka přejel po kůži. Hladil. Severus zavřel oči. Podvádíš… - To jako že nasazuje na přemlouvání i zbraně, jež by kvůli Severusovi nenasadil, ale pro Harryho dobro je na Severuse použije?
„Je to riskantní. Ne hloupé,“ - řekl zmijozel... *:D
Jak se dokáže Snape dostat až k Voldemortovi, když je jeho znamení nefunkční? To je divné, ne?
Druhý den ráno vypadal ředitel Brumbál u snídaně nadmíru spokojeně. - Konečně jsem to pochopila. Zřejmě byl spokojen, páč Severus usoudil, že nadále už nebude špehovat osobně, ne? Hezké, že se k tomu nechal přesvědčit od Harryho a ne od ředitele. I když musím přiznat, že ti dva v součtu mají na ubohého učitýlka docela silný vliv.
Tak jsem se toho 'odrazování' nedopátrala, příležitostně budu pokračovat... Měj se krásně, Alice!

 

Re: Pátrám po tom 'odrazování'

(Alice, 11. 1. 2011 1:20)

:D
Tak nevím - přišla jsi na to sama, nebo jsem to tam prozradila v komentech? :D Ano, Severusův náhradník byl Sirius :)) A Harryho by to určitě nepotěšilo :))
Albus žárlí... jasně :)) Že neví vše a možná i tak trochu na něco jiného ;-)
Podvádíš... Tak tímhle slovem jsem se mylně domnívala, že dám jasně najevo, jaký je mezi nimi vztah :DDD Ano, Albus překračoval hranice, které překračoval jen velmi zřídka a tentokrát jen kvůli Harrymu :))
K Voldemortovi se dostával přes Iskariota - ten zajatý Smrtijed měl Znamení zla aktivní a přes jeho Iskariota to Severus cítil. Ale ty možná myslíš, jak překonával nějakou magickou bariéru...? Nemyslím, že ji Voldemort používal vždy při každém setkán, tak, jako tehdy na Taře.
Ano, přesně - Albus byl spokojený, protože se Severus špehování vzdal :))
Díky, Elzo :)))) Doufám, že teď už se odrazování dopátráš, aniž bys musela přelouskat všechno :)))

 

Stínová magie

(Martina, 28. 9. 2010 14:55)

Tak konečně jsem pochopila, jak se to má s Harryho Stínovou magií , ale to neřeš Alice, to já jen někdy tak pozdě chápu :)
A že prý " největší machři " s ní dokáží i souboje ... no tak doufám, že to Severus někdy v budoucnu prokáže :)
Severus vybral Harrymu fakt skvělou hůlku ...
Zprvu jsem si myslela, že na tý chodbě to je Snape a jen předstírá, že na škole se k Harrymu nebude znát, ale on to fakt nakonec Severus nebyl ! Dobrý , Harry ! :)

 

Re: Stínová magie

(Alice, 28. 9. 2010 18:35)

Tím si vůbec nelam hlavu, spoustu věcí vysvětluju "v běhu" a dodatečně :)) Konkrétně stínové magii se budu věnovat hodně ve 14.kapitole :)) A tam ji snad definitivně dovysvětlím.
Jsem ráda, že tě oba potěšili :-))

 

http://www.a-sisi.wgz.cz

(assez, 26. 8. 2010 15:14)

Hm, co svět světem stojí, ještě jsem nezažila autorku, která by vychytala ÚPLNĚ všechno a které by se beta k učesání drobností nehodila. I když ano… nějak tak fungovala moje beta. Ta žádnou kontrolu nepotřebovala. Takže se sebou můžeš být víc než spokojená, když jste tu jen Ty a word…
Chuděro, upřímně věřím, že Tě to opravování víc než štve. A ještě když si vezmeš, že bys to měla opravit i na stránkách – to mě víc než žralo. Opravovat to jen ve wordu je ta lehčí část…
Mno… :) Je od Tebe milé, že by Tě to mrzelo. Ale… jsem zvyklá. I když to vypadá, že to tentokrát nebude tak zlé. A navíc oproti Tobě píšu daleko víc nevyrovnaně. Tohle by stálo za vystřídání povídky za povídku. :)
Hmhm, docela chápu, co myslíš, ty má malá houbo. :) Mimochodem – Ty jsi četla Rok? Léto? Rodinu? *dělá, že nic, že jen tak… prohlíží si nehty*
A ještě – ach ta hlava děravá! Chtěla bych ocenit, jak krásně a… citlivě jsi pojala Harryho problém v sedmé kapitole. A jak diskrétně a přitom… wahů, krásně to vzal Severus.
P.S. Muhaha, nevím, proč mě napadlo, že Severuse hrál v této kapitole Draco. O:-) *opravdu významně chrchlá, kašle, dáví se; vyflusne bonbon; šarmantní úsměv*

 

Re: http://www.a-sisi.wgz.cz

(ALice, 26. 8. 2010 17:22)

:) Spokojená se sebou? Heh. To budu přesně na minutu nikdy. Ale nevadí, důležité je, že VY po mně nevyžadujete dokonalost ;-)
No právě! Opravovat zveřejněné je peklo :) (A mít text dvakrát a být sklerotik a netušit, ve které verzi jsi provedla úpravy, je peklo dvakrát :D)
Žádné "vystřídání" povídek. Každý má svůj styl a čtenáře, kterým přesně to vyhovuje :) Nevím, srovnávat různé autory mi přijde jako srovnávat hrušky a jablka, každý je jedinečný. I kdyby psali o naprosto identické zápletce - pořád to bude něco jiného. A to je prima :)
Aha. Já věděla, že jsem tvůj nick už někdy potkala :D Jistěže znám Aspen, četla jsem ji na skyehawku, loni (nebo předloni?) mi kamarádka poslala odkaz na česko-slovenský překlad, s radostí jsem to přečetla znovu - a tam někde jsi byla ty. Že ano? Beta? Překladatel?
No, Rodinu jsem dočetla k okamžiku Harryho ztráty paměti. A jelikož mi každou další kapitolou, kde Severus trpí, způsobuje frakturu srdce, čekám, až si Harry vzpomene. Úplně! Pak to dočtu :D (Zbabělé, no, co nadělám. některé situace unáším hůř :))
Díky, že se ti líbilo pojetí a vyřešení Harryho "problému" :D
P.S. To vskutku netuším. Zvláště, když to byl Sirius ;-) (Tedy, ti tvoji smajlíci v hvězdičkách jsou občas vážně odzbrojující :D)

 

Re: Re: http://www.a-sisi.wgz.cz

(assez, 26. 8. 2010 18:32)

Každý má své čtenáře, někdo nemá žádné čtenáře, ale hlavně že si nelezeme do z(elí)ahrádky! :D
A áhá! Těsně vedle! Myslím, že mě napadl Sirius jako první, pak jsem přehodnotila priority a dala na první místo Draca. *Smůla, děvčico, no… lol*
Zjevně po Tobě nevyžadujeme dokonalost, protože jsme ji v Tobě spatřili. Jinak si to vysvětlit nedovedu. 8-)
Nikoli, mít napsaný text na několik kapitol dopředu a přemazat si to kratší verzí – TO je peklo! :D A to, o čem mluvíš Ty, není peklo dvakrát, to je peklo na třetí. 8-)
*mlátí hlavou do klávesnice, do monitoru, utírá klávesnici, monitor, dáví se, vyrve si zub, co se jí kýve, jak se práskala hlavou do monitoru… O PATNÁCT MINUT POZDĚJI*
*rofl; rofl; rofl; rofl; rofl; rofl* Jo tak dokonce i překladatelka, jo? :D *lol* *Assez? Drž hubu, buď od té lásky, na tvé maniacké stavy tu není nikdo zvědavý…*
*Rozkaz!*
Přeceňuješ mě, drahá… *lol* dobře, kolegyně je drzé. Takže drahá Alice. Ne, chvilkové pomatení mysli a smyslů dopustilo, že jsem na krátký časový úsek byla administrátorkou Roku. Nikdy žádná beta, nikdy žádný překladatel. Na to bych vážně neměla. Hm, taky s tím měl co dočinění původní administrátor… já se pohádala, připletla se, schytla jsem funkci, přehodila jsem funkci a Život jde dál… *lol* Ehm, pardon, to už je VÁŽNĚ nemístné.
Škoda… že jen tam. Teď to začíná být opravdu velmi, VELMI, VÉÉÉLMI zajímavé. Jak teď Harryho… aha, jasně, nespoilerovat. O:-) Hm, jak jsem řekla komusi s podobným názorem (Sisi, neposlouchej) – Rodina se mi v několika ohledech zdá zajímavější než Rok. Jistě… až na VELKÉ SCÉNY Roku. TAKŽE… >:-D Doufám tedy, že když na to máš takovýto názor, nic podobného NÁM neuděláš… ŽE?
Ehm, já jsem celá taková místy odzbrojující… ovšem tuto vlastnost Ty osobně vkládáš do vlastní povídky, což považuji za nejodzbrojují-cnější? *lol* No nic, jdu se učit češtinu… zdar!

 

Re: Re: Re: http://www.a-sisi.wgz.cz

(Alice, 26. 8. 2010 23:38)

:D S tou "zelízahrádkou" jsi to asi myslela ironicky, ne? S ohledem na to, že v podstatě všichni autoři HP FF si lezou do zelí navzájem a ještě i JKR :D (To se jen ujišťuji, jestli jsem správně pochopila :))
Hodně vás sázelo na Draca... netuším proč... :D
Hih. Jistě, ubezpečuji se o své "dokonalosti" kdykoliv dělám nějaké hromadné opravy, případně objevím hrubku :D Assez, já jsem moc ráda, že se ti Klíč líbí, opravdu mě to těší, ale k dokonalosti mám a vždy budu mít míle daleko :) A kolegyně jsme tu téměř všechny, vždyť všechny píšeme pro radost a z lásky k tomu světu, ne? :)
Ježkovy voči - přemazat si text kratší verzí - to je opravdu PEKLO :D Zřejmě jsi to zažila, mou upřímnou soustrast, to je opravdu na mlácení hlavou do stolu :D (Ono to má i své výhody, mít všechno dvakrát a věčně to s sebou tahat na flashce jak kočka koťata :D)
WAU. Tak administrátor. Hezké :)))
Velmi zajímavé?! Jak teď Harryho - CO TEĎ HARRYHO?!?! Sakra :D Ne, nic, mlčet. Psát musím, číst budu pak :D
Jako myslíš, že nebudu Severuse takhle trápit...? Eh... Hm... Jistěže ne. Já?! Mouše bych neublížila! :D

 

Re: Re: Re: Re: http://www.a-sisi.wgz.cz

(assez, 27. 8. 2010 15:41)

Ironicky? Chm, obávám se, že to bych tím musela něco konkrétnějšího myslet, abych to říkala ironicky. I když máš pravdu, jistá ironie v celém tom malém kulatém zeleném světě je. :D (*rofl* A dobře Rowle tak, nemá psát tak dobře, čtivě a podmanivě… co my s tím potom, že…)
*rofl* No… to bude tím, že už se těšíme, jak si Draco v područí Nebelvíra Brumbála, jehož dřívějším miláčkem byl Harry a teď je (i?) Draco, vede. Navíc pokud jsi to nepochopila, prohodila jsi strany. Severus – Harry, Brumbál – Draco. Je to jedna velká rodina! Brumbál – Severus. Harry ?!? - ?!? Draco… Prostě… na to, jakou jsi mu hodila roli, jsem ho až příliš dlouho neviděli a nemáme tu to setkání „Malfoy Potter se nervou na chodbách; nezbláznili se?“. Víš?
Teď sis zaryla hřeb do rakve, KOLEGYNĚ. *rofl* (Proč já nikoho nemohu k té dokonalosti přesvědčit?! Je-to-frustrující!) Ano, chápu – i hromadné opravy JSOU frustrující… a člověku tak nějak spadne hřebínek, stáhne ocas a jde (*rofl* Promiň… to celé je na mě, ne na Tebe.) opravovat. Jenže z širšího hlediska dění… na tom nesejde. Za á jinak to máš VÝJIMEČNĚ dobře napsané v obou smyslech slova (formou i obsahem). Potom opravuješ toho naráz MOC, protože toho máš MOC NAPSANÉHO. Se nediv… 8-) Co do lásky k tomu světu… občas se divím, že tu po sedmi letech ještě je… nebo osmi nebo kolika. Ale ano, něco jako láska a závislost to být musí. :) Osobně tomu spíš říkám závislost. 8-)
Merline… Ty jmenovitě si na to dávej pozor, ale jistě že stalo, to se stalo snad každé, ne? Některá flashku ztratí (mrká někam na někoho, kdo ji stejně asi ani neuvidí; a když, tak by si měla vzít na hlavu pánev, velkou, tlustou, pancéřovou :D), jiné se porouchá disketa, další musí hned 2. Nebo 3. Kapitolu své první povídky psát třikrát, protože se jí pokaždé smaže (což odradí, když je pokus od pokusu horší kvality…) jinou zase strašně baví přemazávat si povídku kratší verzí. Některým spadne počák, mají tam vir nebo inteligentního společníka, kteří jí mile rádi povídku smažou… a záloha samozřejmě neexistuje nebo je na porouchané disketě. Znááámééé…Děkuji za kondolenci… byť post mortem. :) *lol* To období, solidní, jsem taky měla. Tahat s sebou flashku. Užij si to. :D Kočko.
Wau-admin-co-jen-přechodně-zařídil-aby-se-stránky-nezhroutily. Mé zásluhy jsou, co se Roku týká, veškeré žádné.
*lol* No fajn, jsi potom doufám smířená s tím, že Tobě udělají to samé, co jsi udělala Rodině, ŽE? Ty dobračko. :-P Hmhm… *yahoo* Valím Tě vedle přesvědčovat, že opravdu potřebuji ještě jednu extra kapitolu před školou. O:)

 

:D fakt úžas!

(Kiki, 24. 8. 2010 11:36)

tedy bod číslo 3 jasně vede...nemám ho malýho :D
oooo chudák Harry! to byla podpásovka... ten Severus je vážně šílený že mu nedojde že o něj má Harry strach...no zdá se že Severus umí city jen špehovat ale dokonale jim nerozumí... :D hehehe to bude dost divný až se jednou bude se Sevíkem normálně bavit na chodbě a podruhé se budou záměrně ignorovat... bude to vypadat že jsou šílení oba dva :D i když taky jsem si na chvíli myslela že Harry zcvokl..ale možná že by to bylo lepší - aspoň by byli i dva spolu... hrad je moc velký na to, aby se tu vídávali tak často jak jsou zvyklí...

 

Ahojky, Kiki :)

(Alice, 24. 8. 2010 23:08)

Pravda :) Severus se emocím raději vyhýbá, nejspíš jsi to vystihla dobře, že je umí hlavně "špehovat" :) Ale na obranu musím říct, že Harrymu to taky úplně "nedocvaklo", že má o něj strach :)
...Teď nevím, jak to říct, aby to nevyznělo špatně :) Nejspíš jsem to měla napsat nějak jasněji - ale tou poslední větou, že je Albus nadmíru spokojený, jsem chtěla říct, že se Severus rozhodl ve špehování nepokračovat. Pardon :) Takže znovu dvojník nehrozí. Já vím, občas spoustu věcí nevysvětlím... Ještě můžu takhle doplnit, "jakže to básník myslel" :)
Pravda, hrad je moc velký... ale neboj, budou o sebe zakopávat :)
Děkuju, Kiki :)

 

Re: Ahojky, Kiki :)

(Kiki, 26. 8. 2010 22:47)

tak to už se těším...hehehe jak znám Harryho - ten ja na zakopávání jako stvořený :D prostě nešika... a Severus... no ten brouzdá po hradě přeci furt - kvůli tomu aby neztratil dobré skóre odečtených bodů :D
jo tak to je fajn! no možná že jsem to spíše já nepochopila..toť celé...vrrr grrr doufala jsem že tu dneska zastihnu kapču ale asi ji dáváš až o půlnoci ne? :) nevadí, přivstanu si..tedy pokud se tomu tak dá říkat v půl jedenáctý :D každopádně už se těším... potřebuji svou drogu *klepavka - abstinenční příznak*

 

Re: Re: Ahojky, Kiki :)

(Alice, 26. 8. 2010 23:55)

Ano, to ano, Harry je chudák pro zakopávání jak dělaný :D Ale musím říct, že na strhávání bodů Severus nebude mít moc času, plné ruce práce s Harrym :D
Kapitolky přidávám většinou mezi 10 a 11 dopoledne :) Tak to máš akorát k snídani :D

 

Re: Re: Re: Ahojky, Kiki :)

(Kiki, 27. 8. 2010 9:50)

:D jsem tu jako na koni...akorát ta snídaně chybí..jaksi jsem včera zapomněla koupit pečivo...

 

Trošku neskôr,

(Sisa, 26. 8. 2010 0:20)

ale predsa!:D Vrátila som sa až dnes a privítala ma krásna kapitolka. Chvíľku som premýšľala, že by som si ju nechala na piatok, aby som mala dve naraz..ale bola príliš lákavá xD.
Tak prvé, čo ma dostalo- zamilovaný Neville. Prvá ma napadla Luna, tá sa s ním často páruje a, pravdupoviediac, sa mi k nemu tak nejak hodí. A ty zabiješ nejakého Rogera Davisa!:D Sakra to bolo riadne prekvapko!:D No potom Ron s Hermionou, taká pekná podpora, ich mám rada spolu a keď Hermiona schmatla Ronovu ruku, to bolo skvelé, to si viem TAK živo predstaviť! No a teraz prejavím aj svoju "úchylku" na slová xD Milujem slovo "rezervoár", je tak úžasné a znie podobne ako "bezoár"(to je tiež skvelé!). Aby som zase nevyznela ako nejaký magor(ktorým som, ale zase nemusí to vedieť každý, že) tak ja len občas nájdem nejaké slovo, ktoré si strašne obľúbim a chvíľu mám z neho desnú "fázu" a snažím sa ho nacpať čo najčastejšie do viet xD No a teraz to vyhral "rezervoár". Eh, tak naspäť ku kapitole. -
„A za třetí,“ otočil se Harry ke dveřím a cestou si nakvašeně mrmlal, „nemám ho malýho.“
Merline! xD Tu som prvý krát poprskala obrazovku ako som sa smiala! Jednoducho, tá predstava! Normálne to vidím pred očami! A potom- ako mu Severus predal prútik, oh to bolo tak..tak..neviem nájsť to správne slovo, ale tá scéna sa mi strašne páčila. Bola krásna, ako za ním Harry dobehol potom a ten ich rozhovor (ich rozhovory v tvojej poviedke sú moje najobľúbenejšie- minimálne zatiaľ:3).
A, samozrejme, scéna v knižnici! Pri prvých slovách som sa rozrehotala ako šialená pri tej predstave. Naozaj som si v prvej chvíli myslela, že Harrymu len preplo a predstava, že na Severusa, NAOZAJSTNÉHO Severusa mieri prútikom ma viac než pobavila! No ale keď sa ukázalo, že mal pravdu, vyliezla z toho ďalšia krásna scéna, že ho za tú dobu tak spoznal^^ Teda, jasné, opieral sa o ten fakt, že by si prútik nepýtal, ale spomenuté boli aj oči, nie?:3
*teraz zhodí zamilovaný výraz a nasadí výraz zradeného úbožiatka* Prečo nás týraš? Že poslať Severusa naspäť k Voldymu?! Merline, začo?T^T Pri tebe si ani netrúfnem odhadnúť, či sa ešte vráti alebo urobí Harrymu (a mne, Harryho týraj koľko chceš, ale Severusa týraného vidím veeeľmi nerada- závislosť a ochranársky postoj voči najobľúbenejšej postave z HP xD) radosť a rozmyslí si ten stupídny, stupídny, stupííídny nápad. No a to ma vedie k tomu, aby som spomenula ten záverečný rozhovor. Bol(resp. je)krásny. Naozaj veľmi sa mi páči, že aj Severusov Iskariot prepúšťa nejaké tie pocity a aj celkový charakter rozhovoru je nádherný. Som zvedavá ako bude pokračovať Harryho potreba byť so Severusom len tak, vyzerá to zaujímavo:3
Už aby bol piatok, neviem sa dočkať*-* *obhrýza si zvyšné nechty od zvedavosti(tie chúdence, čo sa ešte nezlomili a na tých zlomených už pokračuje na prsty)*

 

Ahojky, Siso, vítej z cest! :))

(Alice, 26. 8. 2010 12:27)

Ano, mně k Nevillovi Luna taky hezky pasuje :) Ale na druhou stranu, u něj mi přijde homosexualita taky dost přirozená. Ale hlavně jsem chtěla nějak lehce ukázat, že v Klíči se bere homosexualita jako samozřejmost a nikdo se nad tím nepozastavuje :)
Hermiona s Ronem mi taky k sobě sedí (ale je to dost ovlivněné tím, že jsem kdysi četla úžasnou povídku, kde byli oni dva pár a byli fantastičtí :)) Ale je pravda, že ji si umím představit i s Dracem nebo Severusem.
Rezervoár? :D Tak TOHLE znám! :)) Já si taky občas oblíbím nějaké slovo a pak bych ho psala v každé druhé větě, je to peklo :)) Teď se potýkám se slovem "evidentní"... Věčně se vracím a měním ho na jiné :D
Díky, ráda jsem tě rozesmála :) No, takovou pohanu nemohl nechat bez reakce, to nejde :))
Scéna v knihovně - ano, přesně :) Harry v sobě "nějak" cítil, že to není Snape, protože on už přeci neříká věci s úmyslem mu ublížit - ale nechápal to. Tak hledal nějaké logické vysvětlení. A našel ho v hůlce :)
Severus šel nazpět sám! :D On už je takový... Stále se musí aktivně podílet. A špehování má jednoduše v krvi :)
(Vážně sis myslela, že všechno utrpení vylíže Harry? A že Severuse vynechám? O.O Ale víš, že to cítím stejně? Taky hrozně špatně snáším, když je týrán Severus. Hm, takže teď by bylo asi na místo připojit pro tebe nějaké malé varování...? No, Severus to se mnou také nemá lehké :))
Ale jinak, ten stupidní nápad si opravdu rozmyslel :) To chtěl básník říct tím, že "Albus vypadal nadmíru spokojeně" :D
Díky, že se ti líbil rozhovor přes Iskariota :) Já se v jejich "debatách" opravdu vyžívám ;-)
Děkuju moc za tvůj krásný komentář, opět jsi mě velmi potěšila :) (A za tu manikůru se vážně omlouvám :D)

 

Re: Ahojky, Siso, vítej z cest! :))

(Sisa, 26. 8. 2010 22:11)

Tak to je skvelé, to sa mi páči, že tu nebudú homofóbne spory^^ A áno, Hermionu si viem aj ja pekne predstaviť aj s Dracom, či Severusom(aj keď také poviedky nečítam, zatiaľ sa zubami nechtami držím snarry a snalfoy:D).
Aa "evidentní" je tiež skvelé slovo! Asi raz niekde spravím "zbierku skvelých slov", mám ich už toľko a furt sa nájdu ďalšie!:D
Aaa sakra!:D On si to odnesie aj chudák Severuus? No to aby som odteraz čítala každú kapitolu s vydeseným výrazom typu: "Teraz to príde, teraz ho určite bude týrať!":D Ale nie, snáď to nejak prežijem a snáď potom aspoň bude nasledovať pekná starostlivosť od Harryho:3 Aj Severus si zaslúži, aby ho opatroval a bál sa oňho!:3 *hľadá v tom svetlé stránky*xD Ale tak..keď to aj ty zle znášaš, tak možno ho nebudeš týrať až tak veľmi..fuj, už trepem:D Ale aj keď to nerada priznávam, je pravda, že keby si to vylízal len Harry, bolo by to divné:D
Tie rozhovory sú skvelé! Som rada, že sa v nich vyžívaš, to potom možno budú dosť časté..?*nádej v očičkách*
Som rada, že koment potešil, mňa zase opäť potešila tvoja poviedka;D
P.S.: "manikúra" je cena za to, že môžem čítať tak skvelú a napínavú, zvedavosť vzbudzujúcu atď. poviedku a to je, myslím si, veľmi dobrá cena!xD

 

Re: Re: Ahojky, Siso, vítej z cest! :))

(Alice, 26. 8. 2010 23:51)

Snalfoy??? Jééé... To jsem ještě nikdy nečetla. Víš o něčem, co bys mi doporučila? S Dracem :D Luciuse moc nemusím :D
Prosím, prosím - hlavně mi tu "sbírku skvělých slov" neukazuj! :D Jinak z nich napíšu celou kapitolu :D
"Teraz to príde, teraz ho určite bude týrať!" - :DD Bez komentáře, jenom se tiše směju (a je to divné, ale já s tebou i soucítím :D) Co na to říct, slavný soude? :D
To ano, rozhovory budou časté - možná ti to nakonec bude lízt krkem :D Snad ne... :))

 

http://a-sisi.wgz.cz/

(assez, 25. 8. 2010 18:53)

K 7.:
usilovně myslel na ledovou sprchu, nebo na tetu Marge, to by taky mohlo pomoct – OS-KA-RA! OS-KA-RA! :D :D:D
tváře zahořely životu nebezpečným odstínem *LOL*
„Někdo mě sejmul zeměkoulí,“ hlesl Harry. *Merline, POMOZ! UMÍRÁM! *LOL**
je hrozně těžké být vyděšený, když se vám touha svíjí ve střevech. Ale upřímně se snažil.
:D
„Pane Pottere, jak moc vás zdrtí informace, že toto řešení bylo téměř zmijozelské?“ – taky úchvatné.
Seve, ty ani netušíš… :D Je dobře, že se neohlédl. Svým způsobem. Jednou se ohlédne. Až štěňata budou spát nebo se dívat jinam. Už se navíc ohlédl mnohokrát. Štěně nepotřebuje mít všechno. Stačí mít víru a důvěru. Důkazy jsou… mají zůstat odloženy pro jindy.

Hmhm, takže… wow. Jak jsi to minule říkala? Povedlo se Ti to, moc se Ti to povedlo. Teď myslím tu část s vílím dechem a Severusovou pomocí. A vůbec ta zápletka je úžasná, bravo. :)

K 8.:
Můžu jen podpoznámku? Neřešila bych větu, která začíná uvozovkami, končí .,! nebo ? tak, že tam lupnu čárku, pokračuji uvozovkami a dám tam velké písmeno. Nevím, jestli je to správně, ale protože se to nepoužívá ani v normálních větách…
Takže místo: „Ale no tak, Harry!“ ohradila se Hermiona pobouřeně, „Řešit emocionální nesoulad magickou cestou je velice nezdravé. Jen mu chci dodat odvahu. Nějaké malé, nevinné kouzlo na odstranění strachu. Váhám mezi Fidentia, Nonpavor a Animasus.“ bych osobně volila raději tuto variantu: „Ale no tak, Harry!“ ohradila se Hermiona pobouřeně. „Řešit emocionální nesoulad magickou cestou je velice nezdravé. Jen mu chci dodat odvahu. Nějaké malé, nevinné kouzlo na odstranění strachu. Váhám mezi Fidentia, Nonpavor a Animasus.“ Ale jak říkám… podloženo to nemám, takže si to dělej, jak potřebuješ… jen čistě návrh. O:-)
A Buclatá dáma ne Baculatá. :) Baculatá, jak jsem se dívala, byl popis její prostorové výraznosti, nikoli její jméno.
Resumé: Omlouvám se… těžce jsem se přinutila počkat, abych si nahrabala víc kapitol do depresivní předškolní nálady.
Upřímně se těším, co se zase semele, gratuluji Siriusovi (dobře jsi to přepsala, chválím! :D) k postu profesora (mám se rýt v tom, jak to teď má s ministerstvem?) a kupodivu jsem zvědavá i na Draca. Ale je myslím jasné, že ze všeho nejvíc se těším na to, co provedeš Harrymu a Sevviemu (a že poslat Seva zpět za Voldym od Tebe BYLO kruté!).
*poposkakuje a čeká, co sem napíše Sisi, kterou sem dík své výmluvné maličkosti naverbovala*
Kolegyně tvrdila, že má zálusk na dlouhý komentář a já mám zálusk na to, až ho sem po příjezdu domů dá a já si to budu moct přečíst. *yahoo*
Mno nic, to bylo mimo: *přemlouvá všechny Iskarioty, Severuse, Harryho, autorku, Merliny a Morgany, aby byla další kapitola brzy; a ta další ještě dřív*
Moc díky za kapitoly! (A ještě jednou se omlouvám, že Ti napínám nervy, jestli se má - zajisté převelice důležitá - maličkost dostaví. Věř mi, že skoro vyju na měsíc, jen abych si to nepřečetla okamžitě. Mé drápy se ocitají různě po pokoji a s nimi i táhlé škrábance. Přeloženo: Omlouvám se, že nepíšu a nepodporuji ihned, i přesto se mě však až tak lehce nezbavíš. :))
Sax – není vůbec za co, múzo jedna. :D

 

Ahojky, assez :))

(Alice, 25. 8. 2010 19:20)

No, odpovídat pár minut poté, co se tu objeví tvůj koment... ne, opravdu to nevypadá, že tu několik dní čekám a dávám zběsile refresh... taky si to nemyslíš, že ne? :D
Díky, že se ti hlášky líbily :))
No ano, to jsme si tu více méně všichni odsouhlasily, Severus se nemohl ohlédnout, určitě ne hned, to by k němu nepasovalo (a o čem bych psala další kapitoly, že?) - ale napsala jsi krásně, že on se svým způsobem ohlédl už mnohokrát. Nádhera, přesné, trefné, sladké... Díky :D
Buclatou dámu jsem už opravila včera v noci :D Proč musím chyby odhalit až PO TOM, co to zveřejním?! Nejsem sadista, jsem masochista.
A s tou čárkou máš naprostou pravdu (a dokonce už znám i pravidlo ;-)), zběsile jsem to opravovala v celém textu do pěti do rána - tohle mi uteklo, ach jo :) Díky, hned to opravím :) Aspoň toho Siriuse se mi povedlo opravit, ale to bylo celkem snadné :)
Eh... s depresivní předškolní náladou ti ráda pomůžu... hned příští kapitolou... (nic jsem neřekla! :D)
Sirius ti děkuje za blahopřání :D A jak to má s ministerstvem? No přeci právě proto se nyní jmenuje Archer :) Jinak vypadá, má jiné jméno, jeho pravou identitu znají jen členové Řádu a Hermiona s Ronem. Ale neboj, já mu to ještě zkomplikuju ;-)
Díky. Díky za ten skvělý, nadšený komentík, přišel mi vhod :) Jsem moc ráda, že se ti to stále líbí (Jak jsem posledně říkala, že se to snažím neuspěchat a bum, v další kapitole došlo na "ruční práci"... No nic :)) A děkuji, že jsi mi sem naverbovala další čtenářku :)

 


 

 

Re: Ahojky, assez :))

(assez, 25. 8. 2010 19:51)

Ehm, ne, Alice, tak domýšlivá bych si být nedovolila. *lol* I když pokud tomu tak je, jsem poctěna… O:-)
Ehm, není za co… Mariana mě rozmazluje a já si to taky na někom musím vybít, že…
*lol* Perfektisimo. Vidíš… tak to potom vypovídá něco o tom, že jsem si kapitoly hned po zveřejnění pro jistotu uložila a aktualizovat uložení mě jaksi nenapadlo, že… O:-) Má velká omluva.
Ja vidíš! *yahoo* Takže je veden pod prof. Archerem. Geniální… opět můj únik myšlenek (myslet na něj jinak než jako na Siriuse, když se jako Sirius chová – a motá se :D – se mi prostě nepovede; kdybych zase někdy udělala takovou botu, skopej mě do kulata, děkuji… O:-)).
*velmi se podivuje, jak by se jí dalo s tou depkou pomoct a nemůže se dočkat. :D
*lol* Ehm, tak já se domluvím se Sisi – majitelkou stránek – a docela bych si Tě k nám přidala. :) Možná i k sobě, časem… X-) (Je to komplikované, neptat se je jednodušší varianta. :D) Takže bych počítala s tím, že Ti sem minimálně ještě jednoho člověka budu schopna naverbovat. O:-) (I když mě Mari asi zabije. :D No nevadí, pokusím se domluvit se Sisi a přemluvit ji, aby raději pustila moje povídky a pročetla si tohle tady tu. :D *zamilovaný pohled*)
*pukrle* Jsem ráda – *yahoo* Ruční, jo? A to bude vyšívání nebo tesání dřeva? O:-) *yahoo* - že komentář přišel vhod. Ráda dělám radost a navíc – znám ty stavy… :) Mnoho zdaru při psaní!

 

Re: Re: Ahojky, assez :))

(assez, 25. 8. 2010 20:50)

Jo a… moc děkuji za tu extra kapitolu…

 

Re: Re: Ahojky, assez :))

(Alice, 26. 8. 2010 11:24)

Tak to jsem ráda, že máš taky někoho, kdo tě rozmazluje (a klidně se na mně "vybíjej", já to snesu :D)
No, určitě se neomlouvej - jeden by čekal, že když to zvěřejním, budu mít už chyby vychytané... a ono ne:) Klíč je "stále živý", musím se ještě vrátit k prvním kapitolám a opravit ona malá písmena po čárkách... zatím nějak není čas.
A za Siriuse se také neomlouvej, to je v pohodě, protože já o něm neustále mluvím jako o Siriusovi, i se chová stejně, hodí se, když občas připomenu, že je Archer :)
Ale kdepak, ani náhodou, nikoho nepřemlouvej! Jen si své čtenářky pěkně ponechej, žádné "opouštění" tvých povídek. To ne, to by mě mrzelo.
Přiznávám se, že od chvíle, co jsem začala psát Klíč, se HP povídkám striktně vyhýbám. Mám trochu strach, že by mě mohl ovlivnit jiný pohled, vnímání jich dvou, cizí nápady... Občas jsem jak houba, nasávám cizí styly, musím být k sobě přísná... :) Ale jen co dopíšu, budu zběsile číst a číst :)
Já děkuji. Ano, padl na mne "ten stav" :D Tohle byl vůbec prapodivný týden, asi erupce na Slunci. Ale laskavá slovíčka tolika milých čtenářů - a tvá - rozehnala chmury :) Díky, assez.

 

Re: Re: Re: Ahojky, assez :))

(Alice, 26. 8. 2010 11:55)

Ha. Samozřejmě "zveřejním" - se "zvěří" to skutečně nemám nic společného... :DD Jsem pako.

 

Dlouze zírám 8-o

(Lucy, 24. 8. 2010 12:54)

Páni. Celý jsem to přečetla jedním dechem. Je to fakt žůžo. A tahle kapitola tomu zatím nasadila korunu. Ta scéna s nepravým Snapem mě dostala. Absolutně. Fakt jsem si říkala - co když se Harry plete a v knihovně je fakt Snape? Musím říct, že představa toho, co by se asi pak mohlo dít mě docela pobavila. Fakt dokonalý. Jen tak dál.

 

Ahojky, Lucy :)

(Alice, 24. 8. 2010 23:20)

Děkuji mnohokrát :) Jsem moc ráda, že se ti Klíč líbí, snad ani zbytek nezklame :)
To ano, ono by to bylo vcelku představitelné, že se Severus prostě vrátil ke starým zvykům, nebo se opět pokusil od sebe Harryho odehnat... ale "můj" Severus by mu takhle ublížit nedokázal :)
Díky moc, že jsi četla :)

 

Re: Ahojky, Lucy :)

(Sisa, 26. 8. 2010 0:42)

Priznávam, že som už tak závislá až čítam aj komenty, čo nerobím často..a ako som došla tu..tak mi nedá neodpísať a nepochváliť práve toho "tvojho" Severusa, že by mu tak neublížil. Všade čítam len o tom ako je to logické, že sa musí vrátiť k "starému ja" a milý byť len v súkromí alebo ako ho tím chce odohnať, ale tu? Nie! A to je také skvelé!:) Som z toho tak nadšená!

 

Re: Re: Ahojky, Lucy :)

(Alice, 26. 8. 2010 11:34)

Zjišťuji, že bych měla čtenářům doporučit, aby komenty pročítali... Protože v nich vyjasňuji věci, které mi v textu utekly nebo jsem je nevyjádřila dostatečně jasně... :)))
Díky, Siso, jsem vážně moc a moc ráda, že se ti takový Severus líbí! Je to trochu práce, abych to nepřehnala a neudělala ho příliš... jemného? Hodného? Pokud mi to uklouzne, snad mi to odpustíte :)

 

Nemám ho malýho! :D

(Lisa, 24. 8. 2010 12:13)

Tak to mě opravdu pobavilo :-)) , proč mám takovej pocit, že toho Snapea hrál Malfoy ? Protože, kdo jinej by tohle řekl Harrymu?! No dobře, radši nebudu dělat unáhlené závěry :D , jinak kapitolka je opravdu úžasná, nevím jestli mám odpočítávat hodiny a minuty, kolik jich ještě zbývá do pátku a další kapčy nebo se mám děsit toho, že až bude pátek, tak budou zbývat, už jen 4 dny a jdu do školy! Myslím, že vyhraje kapitolka :D Je to opravdu nádherný! :-)

 

Ahojky, Liso :))

(Alice, 24. 8. 2010 23:16)

Díky, jsem moc ráda, že se ti to líbilo :)
Tajemství dvojníka se Harry nikdy nedozví. Už se k tomu vlastně nikdy nevrátím, nějak se daly události do pohybu a už jsem nevymyslela, jak to vysvětlení do děje vplést... Protože Harry by se to neměl dozvědět příliš brzy - a později už je to zae jedno. Ale prozradím vám to tady :) Byl to Sirius. Kdo jiný by znal Severuse lépe, (natolik dobře, aby ho mohl duplovat) než jeho celoživotní nepřítel? A Siriusovi se to náramně hodilo...
Draco vstoupí na scénu až v příští kapitolce. Doufám, že nezklame :)
Eh, Klíč vyhrál před školou? :DD To jsou věci :)) Jejda, aby sis to v pátek nerozmyslela.. :DD
Děkuju moc, Liso! :)

 

Re: Ahojky, Liso :))

(Sisa, 26. 8. 2010 0:45)

Aj sem sa votrem!xD Aj u mňa vyhráva a mám pocit, že počas školského roka mi ako- tak zdravý rozum udrží tiež z veľkej časti len Klíč xD

 

Re: Re: Ahojky, Liso :))

(Alice, 26. 8. 2010 11:28)

Ajaj, jen abyste mě časem neproklínaly :))) Těžká hlava ze školy a pak vás dorazím já, když Harrymu nebo Severusovi zase něco provedu... Ajaj... :))

 

Sevík

(Sharlaid, 25. 8. 2010 19:11)

Mám ráda tohohle Severuse. To, jak se v povídce chová OOC proti kánonu a zároveň přesně v mezích svého charakteru, pokud by se do takové situace dostal. Ta přirozená transformace z nevrlého netopýra na Harryho morální podporu mě zas a znova fascinuje.
Píšeš božsky, jen tak dál.

 

Ahojky, Sharlaid :)

(Alice, 25. 8. 2010 19:26)

Děkuju! :) Děkuju, že se ti to zdá přirozené (a onu transformaci jsi popsala dokonale).
Nutno přiznat, že mi v tomhle JKR nechala dost volnou ruku - když se k tomu postavím tak, že vše z jeho strany byla přetvářka - protože nám jeho duševní pochody nijak zvlášť nepřiblížila. Pokud samozřejmě vynechám předání vzpomínek v 7. díle, ale (přes veškerý obdiv k ní) ten díl jsem se rozhodla vymazat z paměti :)
Prostě - děkuju mnohokrát, že se ti tady Severus líbí, takový, jaký je. Díky moc. :)

 

No tak

(Kat, 25. 8. 2010 14:42)

myslím, že s emi to líbí čím dál víc a víc. Hlavně Snape. Zajímavý byl rozhovor s Iskariotem. tak má novou hůlku, i když stínová magie se mi líbí víc. No jsem zvědava co bude dál. těším se.

 

Ahojky, Kat :)

(Alice, 25. 8. 2010 16:06)

To vážně? Díky :) Já si byla opravdu touhle kapitolou dost nejistá, i proto chci rychle vložit další, abych si to případně honem "vyžehlila" :)
Ono to asi vypadá, že nejsem spokojená, pokud neproliju aspoň litr krve, ale mě hrozně baví Harryho a Severusova interakce a ta je jednoduše intenzivnější pod tlakem... Opravdu nejsem sadista :))
Díky, že se ti líbí stínová magie :) Ještě ji použiju mnohokrát (protože mně se taky líbí víc ;-))
Díky za tvůj komentář, Kat! :)

 

btw. :-)

(Misule, 25. 8. 2010 14:10)

musela jsem si Klíč vytisknout a potajmu, aby manža nevěděl, protože to teda bylo hafo stránek na to, že je teprve 8. kapitola. Takže Alice koukej, ať to skončí dobře, abych neplácala barvičky nadarmo!!!!! :-D

 

Re: btw. :-)

(Alice, 25. 8. 2010 15:57)

:)) Jejda. Dobře, budu na to myslet, až se budu rozhodovat, nechám ho zemřít - nenechám ho zemřít, toner je dneska drahej... :D
Doufám, že ti na to doma nepřijdou, ať nemám na svědomí "tichou domácnost" :)))

 

!!!!!!!

(denice, 24. 8. 2010 22:12)

Pustou náhodou jsem objevila tvoji povídku a hned od začátku mě nadchla. Je naprosto brilantní, líbí se mi na ní všechno - originální děj, neotřelé nápady, klidnější tempo vyprávění, dokonalé dialogy i skvěle napsané charaktery, zvlášť můj oblíbenec Severus. Jsi neskutečně talentovaná a já velmi sobecky doufám, že ve světě Harryho Pottera setrváš ještě hodně dlouho.

 

Ahojky, denice :)

(Alice, 25. 8. 2010 0:06)

Děkuji mnohokrát, to mne opravdu těší :) Jsem opravdu ráda, že se ti tenhle můj sen líbí - vítej :) Já budu zase doufat, že tě ani pokračováním nezklamu.
Díky moc! :)


 

vau

(Bacil, 24. 8. 2010 20:24)

tak tohle je prostě nejlepší. Já ani nevím jak popsat tuhle úžasnou povídku. Krása. Ti dva jsou prostě neuvěřitelní až jsou uvěřitelní. No a teď tu plácám hotové nesmysly. No nic . Jdu si počkat na další kapitolu. :-)

 

Ahojky, bacil :)

(Alice, 25. 8. 2010 0:03)

Děkuju :) Jsem vážně potěšená, že ti to přijde uvěřitelné :) Z toho mám asi vždycky největší strach, aby reakce nebo chování nebylo "přitažené za vlasy" :)
Děkuju :)

 

další skvělá kapitolka

(majas, 24. 8. 2010 19:21)

dochází mi slova chvály, prostě náááádhera. Díky, díky.

 

Ahojky, majas :)

(Alice, 25. 8. 2010 0:01)

Děkuju, jsem moc ráda, že se ti příběh stále líbí :)

 

***

(Niki.Moonlight, 24. 8. 2010 23:35)

Aha, takže než jsem pracně vypotila koment, tak se tu mezitím objevilo, že to byl vážně Sirius :-DDD Příště sebou musím víc hodit :-))

 

Ahojky, Niki.Moonlight :)

(Alice, 24. 8. 2010 23:39)

Říkala jsem si, že by tě to mohlo potěšit :D Ale ne, vážně, Sirius mi přišel jako naprosto logická možnost - zná ho velmi dobře a souhlasil by zcela jistě, byla to skvělá příležitost, jak Harrymu "ukázat Snapeovu pravou tvář", ne? :)

 

***

(Niki.Moonlight, 24. 8. 2010 23:57)

jj, a hlavně mě napadlo, že Sirius nějaký posun v jejich vztahu ještě dlouho nezaregistruje a je přesvědčený, že Snape je naprostý bastard, který by přesně tohle Harrymu řekl... Prostě jsem hledala mezi dospěláky a nikdo jiný mě nenapadl...

 

Re: ***

(Alice, 25. 8. 2010 0:00)

Naprosto souhlasím s každým slovem, přesně tak si to myslím taky :)

 

Vlastně měl kliku!

(Nade, 24. 8. 2010 18:48)

Odhalení falešného Snapa se nakonec ukázalo jako naprostá náhoda a Harry vycházel z mylných závěrů. Naštěstí se trefil a tak se všeobecně neznemožnil.
Ron byl srandovní se svou snahou povzbudit Harryho sebevědomí, které muselo být Snapem "zaručeně" systematicky devastováno. \\nemám ho malýho :-)\\.
Závěrečný rozhovor mě strašně potěšil. Byly z něho cítit ty nenápadné sympatie, které jejich vztah prostupují. Severus si snad nakonec uvědomil, že i když jsou v Bradavicích a Harrymu tady může pomoci více lidí, Harry si prostě vybral jeho. Jenom jeho.
Když si pořídíte štěně, je to trvalý závazek.
Děkuji a těším se na další kapitolu.

 

Ahojky, Nade :)

(Alice, 24. 8. 2010 23:58)

Přesně tak! Měl kliku :) Malinko podloženou prostým, nedefinovatelným pocitem :)
Díky, že se ti líbil závěrečný rozhovor :) Ano, ano, přesně tak, je to závazek. Ale Severus je příliš zvyklý na to, že o něj lidé nestojí, takže mu to chvíli trvá, než si uvědomí, komu štěňátko skutečně patří :)
Děkuji moc :)

 

Velika pusa Ti patri.

(Haku, 24. 8. 2010 18:11)

Nevysvetluj si to nejeko zle,ale na Tvoje poviedky plati veta...*Vcera na precitanie je neskoro*..Som sa od rana strasne,velmo,prevelmo tesila co si pre nas pripravila za zazracne dielo prenesene na papier(ja tak totizto volam Tvoje pribehy)...*Su to pre mna perly, ktore si ukladam namiesto nahrdelniku do srdca.Teda predstava Harryho ako si somre...*nemam ho malyho*...ma sklatila(esteze sa pri citani vyvalujem na posteli..inac by som skoncila o poschodie nizsie u susedou ako nepodarena atrapa namiesto lustra),ale dojalo ma ked si šteniatko priznalo,ze od profesora ani nic nechcel ...*len** BYT** proste v jeho pritomnosti*a ten rozhovor ....u Harryho...---to bolo podla mna mocinky romantikus---juj ale sa mi to lubilo.A ta pycha co ma nadchla ked odhalil nepraveho Snapa...ani nevravim!!!! DAKUJEEEEM

 

Ahojky, má milá Haku :)))

(Alice, 24. 8. 2010 23:52)

Snad mi odpustíš, když prozradím, že se mi dnešní den moc nevydařil a že jsem tiše doufala ve tvůj komentář, který mě vždy zahřeje :) Děkuju.
Jsem moc ráda, že se ti rozhovor u Harryho líbil - protože to nebylo naposled ;-) Ano, štěňátko si začíná uvědomovat, že mu něco chybí; jen ještě neví úplně přesně co :) A Severus na tom není o moc líp, jen umí lépe lhát sám sobě :)
Tak... doufám, že sis "vychutnala" období klidu... neodolám a budu varovat, protože od příští kapitolky zase "jedeme s kopce..." :) Vydrž to se mnou, lepší už to nebude... :)
Díky moc za tvá milá slovíčka, haku, vážně, děkuju.

 

***

(Niki.Moonlight, 24. 8. 2010 23:30)

Ronův šarm slona v porcelánu při pokusech Harryho povzbudit byl naprosto drtivý:-))) Pěkně popsaný Harry, kterému něco chybí a nemůže přijít na to, co, a který je naštvaný na Severuse, aniž by věděl proč... A říct Hermioně že je lepší se zeptat, než strávit celý víkend v knihovně, se mu fakt povedlo :-))
Líbí se mi, že tady všichni brali to, že je Neville zamilovaný do Rogera jako něco naprosto normálního. Ve většině povídek je buď naprosto pohoršený a puritánský Ron, nebo úplně konsternovaný Harry.
A když už je tu tipování, kdo byl falešný Snape, tak si zkusím zcela scestně tipnout Siriuse... nějak mi přijde, že tím „idiotem“ by Snape nazval právě jeho.

 

Ano, Niki,

(Alice, 24. 8. 2010 23:43)

to jsi vystihla moc hezky :)
A prima, gratuluju, ty jsi tedy první sázela na Siriuse :)
Díky, že se ti líbí, jak tu berou homosexualitu jako běžnou věc. Protože přesně to jsem chtěla vyjádřit :) V Klíči se homofobie neobjeví nikdy, jsem z ní trochu unavená. :)

 

další parádní díl :-)

(Misule, 24. 8. 2010 14:48)

Tohle je jediná povídka, kde čtu kapitoly vždy dvakrát:-) Poprvé abych se rychle dozvěděla, jak pokračujeme a druhé čtení si pořádně vychutnám:-) začátek Harryho školy je opravdu zajímavý. U scény v knihovně jsem si myslela, že to je Snape, že se prostě vrací před lidmi ke svému "starému chování". Jak jsem mohla být tak hloupá a takhle ho podcenit:-( Líbila se mi scéna, kdy Harry práskl dveřmi, dále SS poznámka, že musí s Harrym mluvit hned. To mě zahřálo:-) SS jak ujištuje Harryho, že to bude v pohodě.... miluju ten vztah mezi nima. A ještě mě zaujal jeden komentář, že by dvojník mohl být Draco, to by docela sedělo:-) už aby byl pátek!

 

Ahojky, Misule :)

(Alice, 24. 8. 2010 23:36)

Děkuji, to je od tebe vážně milé :) Vždycky mi přijde trochu neuvěřitelný, že by to někdo mohl číst víckrát za sebou... :)
Díky, vztah mezi nimi si moc užívám, jak se pomalinku rozvíjí (i když zatím to je vážně hodně pomalu...), jsem moc ráda, že se ti to líbí.
Draco to nebyl :) Nechci tě odkazovat na jiné komentáře, kde to vysvětluju, abys nemusela hledat, takže si to dovolím jen ve zkratce - Harry se to nikdy nedozví. Ale byl to Sirius :)
Díky moc :)

 

Kapitola

(katie11, 24. 8. 2010 15:32)

nádherná kapitola moc se mi líbí. už se nemůžu dočkat pondělní hodiny lektvarů

 

Ahojky, katie11 :)

(Alice, 24. 8. 2010 23:30)

Děkuji, to jsem moc ráda. A já se také těším na první hodinu lektvarů :) Snad se bude líbit :)

 

Jéé - další nádherná kapitolka - huráá :)

(Klaris, 24. 8. 2010 13:44)

Hned zkraje ti chci moc poděkovat za přání klidného startu do školy - myslím, že to budu potřebovat, ale tak hektický, jak to měl Harry to snad nebude :-)
(No rozhodně nebudu na nikoho tasit hůlku a říkat mu, že to není pravý profesor, ale že se za něj někdo vydává :D)
Tuhle kapitolku zase budu chválit - jak jinak, že?
Velmi mě pobavilo jak Ron řekl Harrymu, že si může zvyknout nemít nohu nebo ruku ale NE hůlku! U toho sem dostala výbuch smíchu :D
Dnes sem se u toho celkově i nasmála - např. ta scénka ve sprchách (nemám ho malýho) - to bylo dokonalý, nebo když Harry objevil, že Snapeovi nic není a že je živej, jak se otočil a práskl dveřmi .... úplně sem si to živě představovala :D
Ovšem to, jak se někdo vydával za Snapea - no chvíli jsem si fakt říkala, jestli se Harry doopravdy nezbláznil, že je to třeba opravdu Snape :) - sem ráda, že to takhle dopadlo a že si to vyříkali pomocí Iskariota - ty rozhovory miluju :)
Mimochodem dost by mě zajímalo, kdo že se to za toho Severuse vydával, dozvíme se to? brzy? :)
Ok, nevyzvídám.... Jo, velmi silně pochybuju, že byl dobrý nápad říct ségře o týhle tvý úžasný povídce, teď je do toho zblázněná ještě víc než já, o čemž si tak říkám, jestli je vůbec možný :)
Ajé už asi radči končím - to sem se zas rozepsala .... (ach, kroutím nad sebou hlavou) :D
Takže ještě jednou dík za kapitolku i přání a velmi se těším na další dílek .... už za 3 dny :D

 

Ahojky, Klaris :))

(Alice, 24. 8. 2010 23:28)

Děkuju :) (Ano, to je myslím dobrý nápad - ale na druhou stranu, třeba by jsi takového profesora ze třídy vyhnala..? :D )
Ano, Ron tam bude většinou jako takový lehce komický prvek :)) Díky, ráda jsem tě rozesmála :)
Rozhovory přes Iskariota - taky je miluju :) Ale to myslím brzy poznáte, protože jich ještě bude mnoho :)
Ohledně dvojníka Snapea jsem se trochu rozepsala v komentáři níž, ale abys to nemusela hledat - už se k tomu nevrátím, Harry se to nikdy nedozví - ale byl to Sirius :)
To já ti děkuji, za tvé laskavé komentáře i smích, který je natolik nakažlivý, že mi přivedl další čtenářku ;-) Díky! A přeji radši ještě jednou, ať to zítra še zvládneš v pohodě :)


 

:-)

(Lady corten, 24. 8. 2010 13:21)

Výborný díl a nejen díky tomu, že jsem nemusela čekat až do pátku :)

 

Ahojky, Lady corten :)

(Alice, 24. 8. 2010 23:22)

Moc mě těší, že se ti kapitolka líbila :) Děkuji :)

 

Ron

(cim, 24. 8. 2010 11:32)

s Hermionou opravdu nemají důvod k nudě :D Harry odhalil nepravého Snapea dosr rychle :D a to, jak ho napadl v knihovně, mě fakt dostalo :D

 

Ahojky, cim :)

(Alice, 24. 8. 2010 23:00)

To je pravda... :D Asi možná měl Harry přeci jen trochu váhat... ale on je (a vždy byl) trochu impulzivnější, tak snad mi to odpustíte :)
Díky, cim :)

 

Drahá, talentovaná Alice-sama :D

(Iva, 24. 8. 2010 11:20)

Konečne :D Čakala som na to už od včerajška, najradšej by som to mala už celé prečítané :] Vieš, že je jednoduchšie písať komentár tak ako po Okamžiku, alebo Ceste, než takto, po kapitole? Ale že nemám rada jednoduché veci... :D Zase úžasná kapitola, bože, ako sa mi len páči ten tvoj Snape :] Nestráca svoje kúzlo a je pritom dokonalý :] Arigatou gozaimasu, teším sa na ďalšiu kapitolu :]

 

Ahojky, má milá Ivo :)

(Alice, 24. 8. 2010 22:57)

Tomu naprosto věřím, že psát komentíky ke každé kapitole je mnohem - a myslím MNOHEM - těžší. Kde má čověk brát pořád originální nápady ?! :D Takže si vůbec nebudu stěžovat, když mi sem kdokoliv napíše :Stále čtu a líbí se mi to :D A budu spokojená ;-)
Osobně tuhle kapitolky řadím mezi slabší, tohle nicneříkající opatrné přešlapování mě moc nebavilo, ale co se dá dělat, bez něj to nešlo. Ale tu příští... :D
Moc ti děkuju, Ivuško, vylepšila jsi mi den :) Díky.