Jdi na obsah Jdi na menu
 

Komentáře k 9.kapitole - archiv 1.část

http://www.a-sisi.wgz.cz

(assez, 27. 8. 2010 19:51)

Bylo docela zábavné zjistit, kolik absurdností jsou lidé schopni v nečekaném návalu statečnosti. – kolika absurdností jsou lidé schopni? Kolik absurdností jsou lidé v nečekaném návalu statečnosti vymyslet? (Vyber si. :D)
*lol* Líbí se mi, že na dvou chlapech je jedno kouzlo, zatímco ženská – jedna – si s tímto úkolem poradí samotná.
Nemusíte vědět, jak moc to bolí, abyste věděli, že to bolí. – Nemusíte cítit?
No ty jo to je pěkná drzost, napochodovat do Bradavic a mučit Harryho ve škole. Zabít, spratky jedny. Takhle se nežertuje. Ani nezjišťuje charakter. Jsem pobouřena. Co je to doma učí?!
Jako bych Uršulu viděla! Úchvatné. A zároveň děsivé v Harryho stavu.
„Co mi to děláš, Harry?! Málem jsem cítila radost!“ *rofl* Dokonalé ukončení skoro monologu. :D
Hrozně se mi líbí, jak jsi nastolila pravidla hry a mezilidských vztahů. Nejen že jsem slyšela Zmijozely utahovat si z Harryho, i když jsem jen matně viděla jejich tvář. Víš, udělala jsi to, co udělal málokdo před Tebou. Ukázala jsi nejen to, jak zjednodušeně to může Harry později vidět – hurá, Severus mě zachránil svým osobitým způsobem – ukázala jsi to, jak nejednoduché to má Severus a jak vnímá to, co dělá. Za to jsem Ti moc vděčná.
A to, co by si z možností Severus vybral – že bystrozory – já věřím. Co víc – věřím, že v jeho případě to není slabost. Kdy se dostáváme za míru snesitelného utrpení, kolik toho musíme prožít? Dech beroucí od Tebe – děkuji.
Hmmm… zajímavý výběr. Ukázat jim, co se stalo, zlomek z toho, aby se SKUTEČNĚ probudili… normálně bych to nechápala. Ale je válka. Oni jsou vrstevníci a přátelé svého Vyvoleného. Přece musí CHÁPAT. A Harry nezradil. A Severus se za něj postaví. Nevím, jestli si uvědomoval, co tím říká. Mimo onu manipulaci. Ale Severus nezradí. Vždy tu bude, vždy pro Harryho. Neskutečný zázrak, vivat zázrakům.
Patron má velké P – taky jsem to nedávno potřebovala. :)

 

Re: http://www.a-sisi.wgz.cz

(assez, 27. 8. 2010 19:52)

„Pane Pottere, ten čtvrtý o Newgrangeneslyšel. On tam byl.“ -> Newgrange neslyšel
„Potter je zbabělec,“ oznámil Nebelvír tvrdě. – Miluji kruté pravdy i nepravdy.
„Ne,“ řekl. „Tady Molly Weasleyová.“ – Miluju kouzla! *rofl*
*yes* Věří v něj. To je hodně.
Théédááá, fíha. Takže podpásovka. Umocněná kouzlem. Jak dlouho by to Ron tutlal a kolik by toho taková výdrž napáchala? Chudák Harry… a za nic. Ještě že Mia je vždy při smyslech.
„Snape vždycky nadržoval Zmijozelu. Havraspár a Mrzimor jsou teď vzteky bez sebe, protože mají strach, že začne nadržovat i Nebelvírům a všechnu špatnou náladu si schová pro ně. Nebelvíři jsou naštvaní, protože posloucháš Zmijozela. Zmijozelové jsou naštvaní, protože jejich hlava chrání Nebelvíra. Situace je hodně složitá, Harry.“ *rofl* A KDYBY VĚDĚLI, že ještě BRUMBÁLŮV OBLÍBENEC JE DRACO! Postarám se Ti o něj, taky se mi o něj staráš. *lol* Proč mu to jen nevěřím, proč si myslím, že si Brumbál Draca oblíbil? Nicméně… teď jsou skoro sami. Mají chvíli klidu a jsou pro změnu sami. Není to tak… jako všední život? IRONICKÉ! Ještě že Hermiona mu to mohla klidně říct a… schovala si výlevy.
Zítra asi máme na lektvary Brumbála, Snapea jeho hadi otrávili…“ – TY BRĎO! Tos mě ohromila. Normálně jsem vyvalila oči. Nechceš je poslat poštou? Pochybuji, že je v této velikosti dostanu zpět do hlavy…
„Vidíš? Tvá diagnostická kouzla jsou zhola zbytečná. Pan Potter vstoupí a má ve všem jasno.“ *hýká smíchy; rofl!!!* To mi dělají taky, když mají náladu. A chtějí od třetího pokoj. :D
„Urážet něco, čemu nerozumíte, je průzračný jev primitivity.“ – Výtečný postřeh, pane profesore.
Harry vrátil letax do krabičky. – Miluju Nebelvíry!
Ach, dvě bárky na moři. Ještě že dvě. Má pravdu. Oba ji mají. Dobré na tom je, že většina z nich má dost rozumu, aby se ta naštvanost zlomila, až to bude třeba.
Výslunní – výsluní…
„Možná by to přísloví měli změnit na Mám hlad jako Ron. Zní to mnohem děsivěji.“ *rofl*
A možná, Harry se ušklíbl, kdybych před třídou přednesl referát Mé vstávání se Snapem, byly by od příštího semestru v Bradavicích koleje jen tři. Otázka je, zda by chyběl Nebelvír nebo Zmijozel. *umřela* :D
Nepromíjitelnépoužívat-> nepromíjitelné používat
napravit nedostatek informací *yahoo*
Fíha… moc… fíha. Má nebelvírská část mě zradila. Odmítá uvěřit, že mu kdokoli chtěl opravdu ublížit. Takže to přežije… bez následků… a naštvání pomine. Jako to Romovo.
A teď ta nesmělá prosba – prosíííím, nešla by jedna extra kapitola na úterý nebo středu? Plošíííím? O:-) PLOŠÍÍÍM.
P.S. Odpověď máš ještě u min. kapitoly.

 

Ahojky, assez :))

(Alice, 27. 8. 2010 23:50)

Musela jsem si uvařit kafe, na odpověď na tvé komentáře. Takže - hurá do nich :D
Kolika absurdností... - jistě, ano, díky! Chybička se vloudila :D
No jo, jenže ta "jedna ženská" je Hermiona :D Té přidávali knížky i do mateřské kašičky :))
*Nemusíte vědět, jak moc to bolí, abyste věděli, že to bolí. – Nemusíte cítit?*
To jsem myslela tak, že nemusí slyšet od Nevilla sáhodlouhé plačky a přesto ví, že Neville "pláče". Ale v podstatě je to jedno... :)
Ti tři Zmijozelové to brali jako žert, onen Smrtijed plnil úkol - měl pro Voldemorta zjistit, v jakém je Harry stavu :) Co je doma učí? Přece dělat si srandu z Nebelvírů :D
Dík, že se ti líbila Uršula! :) Mám tu šílenou holku ráda, ještě se Klíčem mihne ;-) Příště to bude mít i nějaký význam, teď tu byla jen jako ... netuším. Prostě se mi tam nějak zničehonic objevila :D
Díky. Díky moc, že se ti líbí, jak vnímám Severusovu pozici. Protože já toho člověka nesmírně, neskutečně obdivuju. On má tak neuvěřitelnou hloubku, kterou JKR jen zlehka nakousla... Už bych se opakovala :) Prostě děkuju :)
Ano! Přesně, volba bystrozorů by nebyla slabost, ani já to tak nevnímám. To jsi vystihla perfektně : *Kdy se dostáváme za míru snesitelného utrpení, kolik toho musíme prožít?* Severus má hrozné noční můry. Jistěže má. A svým způsobem v nich žije neustále i za denního světla.
Ukázat jim na vlastní kůži - ano, to bylo drsné. Ale ano, je válka. A oni to stále ještě nechápou, utopení v kolejní hašteřivosti, v prvních láskách - zatímco Harry v té válce skutečně žije. A Severus nezradí. Přesně tak :)
Patron má velké P?! Jsi si tím jistá?!?! HELP :D Ehm, jakže to je dlouho, co jsem všechny přepsala na malé...?
Newgrangeneslyšel - ano, děkuji... Že ty sis to zase uložila DŘÍV, než jsem to opravila?? :DDD Ale tentokrát za to vážně může editor, protože v textu je to správně. I ty další dva případy, kdy mi spojil slova. Tahle kapitola byla moc dlouhá, editor těžce nespolupracoval, nakonec jsem byla vděčná, že to vzal - v jakémkoliv stavu :D
No, Ron byl svým způsobem vždycky takový - on si hodně zakládal na tom, že je Harryho nejbližší přítel. Takže takové "zatajení" se ho muselo dotknout :) A Miona - to je prostě laskavá, moudrá Miona :)
:D Teď si dovolím do toho vplést i odpověď na tvůj poslední koment u Podvádíš - Jestli jsem si uvědomila, že jsem prohodila strany? Severus+Harry, Albus+Draco. Kdo, já? Neee... Že bych tím snad něco sledovala??? Není možný :D No, možná, jen úplně malinko, třeba jako že propojení Nebelvír - Zmijozel může být svým způsobem - dokonalé? Ne, hloupost.
:D
Velký smích! :DDD Ne, děkuji, nabídky si vážím, ale své oči si nech :DDD
Výslunní – výsluní… A kruci. To asi na editor nesvedu... :D Děkuju, opravím.
Já se snažila varovat, že Fidentia je "vážně síla"! :D Nikdo neposlouchá, to je děs.. :DDD
Nechtěli mu ublížit, jistěže ne. A nejen Nebelvíři. Ale znáš to, občas má člověk děsný vztek - a pak ho drží jen vnitřní "zábrany"... a ty padly...
Já bych přidala moc ráda dřív. Vážně. Ale teď jsem zase v mírném (cha, prý mírném) stresu, že nestihnu! Že se dohoním! Vždyť ještě čtyři kapitoly a jsme v půlce, co mám napsáno!!!! A psát pod tlakem je ňamka, to musíš sama znát. Potřebuju si udržet nějaký náskok... jinak netuším, musela bych chytit nějakou smrtelnou nemoc a zavřít se doma na nemocenskou :D A psát a psát...
Plomiň :(
A děkuju moc za všechny tvé postřehy, názory i moje chybky, díky! :)

Re: Ahojky, assez :))

(assez, 29. 8. 2010 9:38)

Vím, jak jsi to s vědět myslela. Faktem je, že to zní příliš polopaticky a neučesaně.
O to horší to je – ty noční můry. Hm, ve trojce je Patron jako Patron s velkým P…
Chápu – stránky prostě rády zlobí.
Takže to mám chápat tak, že ani když budu škemrat a žebrat a slíbím, že se týden/měsíc/rok nebudu ohánět a žádat o druhou kapitolu za týden, nebude mi nic to platné…? Asi ne… to bys potom neměla týdenní limit, co?
Psát pod tlakem – věřím Ti to.

 

Ja som to vedela.

(Haku, 27. 8. 2010 23:02)

Ahojky čarovná bytost. Ledvo sa po dvoch sestnackach za sebou doplazim domou a co ma caka?..hm?...Kuzla!--Kuzla v podobe pokracovania pribehu,ktory je svojou osobytostou na rebriku,ktory u mna nema konca a taha sa az (no ktovie co tam hore na nas caka,ale ja tam nepôjdem bo tam bude prazdno a nuda) Ze Ty tak vystihnes pocity zlomeneho chlapca a osameleho muza,ci uz to je o radosti alebo smutku,tie pocity su hmatatelne a pri citani aj vyditelne.Nevies,ale naozaj ani netusis kolko vela mi tymto pribehom davas,ano je pravda,ze su tam veci,ktore su bolestive a keby boli skutocne tak aj krute,ale tento pribeh ukazuje co vsetko su ochotny ludia podstupit pre tych co miluju.Je uzasne aspon na chvilku uniknut.Ale co ten koniec?...tie Tvoje zazracne rucicky nemohli odolat??? Vies aky je dnes den?..No?..Piatok!..A do utorka to su styri dni a nieco cez styridsat hodin!!!!!! Uz teraz mam depku,moja mysel neprijma fakt,ze dnes uz pokracko nebude...(idem sa zduvat a trucovat)

 

Ahojky, má milá Haku! :))

(Alice, 28. 8. 2010 0:27)

Děkuju mnohokrát :)) Ano, přesně tak, zlomený chlapec a osamělý muž, to jsi vystihla nádherně! :)
A opět jsem z tebe nadšená, jak ty dokážeš všechno skvěle pojmenovat - ano, všechny ty mé "krutosti" jsou opravdu jen o tom. Co všechno dokáže člověk udělat a snést pro ty, které miluje. DÍKY! :)
Dvě šestnáctky za sebou??? Chudinko :((( A pak na tebe vychrlím takový konec... Já se stydím. Ano, ano, nějak jsem neodolala... :D Pardon. A teď jsem tady úplně maličkatá, protože... další díl... bude... až v pátek...
A prchám! :D
Promiň. Usmíří tě aspoň malinko, že příští kapitolka bude zase... nedrastická? Maličkato? Malililinakto?
...(idem sa zduvat a trucovat) - No já asi umřu :DDD Vždycky mě rozesměješ. I když se zlobíš :D Děkuju, Haku! Ať ti ten týden uběhne rychle a ať je hezký :)

 

Re: Ahojky, má milá Haku! :))

(Haku, 28. 8. 2010 8:31)

Tak tedkom si pripadam ako vlacik...pustam chuchvalce pary,az je nadomnou *mensi* mrak.Bude to dlhyyy..ale nozaj dlhy tyzden (klacim v kutiku,a palcekom kreslim na stenu kolieska) .Nic sa neda robit,dako sa prebavim(teraz by odomna asi vsetci usli,bo ten pohlad a slovo prebavit........) Dakujem za jedinecny pribeh a krasny tyzden aj Tebe. :))

 

Re: Re: Ahojky, má milá Haku! :))

(Alice, 28. 8. 2010 13:24)

:D Zcela zbaběle vypouštím informace o vláčku a páře, o kroužcích na stěně - a jásám nad tvým odpuštěním! :DD
Děkuji, děkuji, madam :)))

 

teda to bylo něco

(Bacil, 28. 8. 2010 10:06)

Tahle kapitola mně zcela dostala. Nemám ani slov jak ji popsat. Budu si muset na to sehnat nějaký speciální slovník na speciální výrazy úžasu. No nic jdu ho shánět. Jestli to bude totiž tak pokračovat dál budu ho nutně potřebovat, abych mohla napsat smyslupný komentář :-)

 

Ahojky, bacil :))

(Alice, 28. 8. 2010 13:21)

Děkuji! :)) Jsem moc ráda, že jsem tě dokázala takhle "odzbrojit" :D
Eh, pravda, slovníků nikdy není dost :D Taky bych jich uvítala klidně celou knihovnu :))
Díky za tvůj velmi milý komentář :))


 

:))))

(Leesil, 27. 8. 2010 16:54)

Tohle je vážně bezva čtení:)
Jsem hrozně překvapená, jak to máš všechno promyšlený! Klobouk dolů!

 

Ahojky, Leesil! :)

(Alice, 27. 8. 2010 21:54)

Děkuju moc! :) Líbil se ti Draco??? ;-)
A omlouvám se, sypu si hlavu popelem, mail ti píšu - aspoň v duchu - už přes týden, snad už se k tomu dostanu, vážně :(

 

Re: Ahojky, Leesil! :)

(Leesil, 28. 8. 2010 10:42)

V pohodě, je mi jasný, že máš hromady povinností:)

Z Draca mám radost, jsem zvědavá, jak se to dál vyvrbí:)

 

Re: Re: Ahojky, Leesil! :)

(Alice, 28. 8. 2010 13:14)

No, povinností... opravuju, píšu, tu a tam musím do práce (jsou s tím otravní, vážně, takhle házet "umělcům" klacky pod nohy, jak nezdopovědné... :D) V podstatě dělám samé hlouposti :D
Prima, jsem ráda, že Draco potěšil :))

 

Teda

(cim, 27. 8. 2010 19:25)

ty Harrymu dáváš do kožichu, na jeho místo bych nechtěla. Tímhle tempem bude v blázinci u sv. Munga jedna dvě a já, než se dočkám další kapitoly, taky ;-)

 

Ahojky, cim :))

(Alice, 27. 8. 2010 23:01)

:D Pardon. Varovala jsem... má to se mnou těžké :D Ale věřím, že příští kapitolou si to "vyžehlím" ;-)
Moc doufám, že tě ke sv.Mungovi nedostanu :DDD Maximálně jako návštěvu za Harrym ;-) :D

 

Nebudu se rozepisovat

(Nade, 27. 8. 2010 19:05)

Chtěla bych napsat, co všechno se mi líbilo, co mě nadzvedlo nebo dojalo. I rozesmálo!
Ale bohužel všechno tady již bylo řečeno přede mnou. Prostě se jen stavím do fronty, abych mohla vzdát svůj hold nadanému. To jsi ty!
Miluji tuhle povídku a mým cílem je, dočkat se dalšího dílu. A pak dalšího ..... a dalšího ..... a dalšího ....

 

Ahojky, Nade :))

(Alice, 27. 8. 2010 22:59)

Díky! Klidně můžeš opakovat, protože tvůj pohled se od jiných liší tvým osobitým způsobem, nebo můžeš napsat, co jsi napsala. V obou případech jsem velmi potěšená a děkuji :)
Díky, díky moc! :)

 

Alice,

(zmije, 27. 8. 2010 22:04)

díky za povídku. Čtení si naprosto neskutečně užívám. Nejen děj, ale jazykovou úroveň, hru se slovy, Severusův inteligentní sarkasmus, charaktery postav, dialogy... jedině v Roce jsem četla Severuse, který by se mi líbil tolik jako tento.

 

Ahoj, zmije :))

(Alice, 27. 8. 2010 22:54)

Děkuji. Jsem opravdu moc ráda :) Severus od Aspen BYL dokonalý - musím říct, že přirovnání k němu je opravdu pocta. Děkuju. Jestli se mu podobá aspoň zpoloviny, je to fantastické :) Děkuju. Za vše ;-)

 

Výborná práce

(A-SISI, 27. 8. 2010 16:31)

Tak… k povídce mě navedla assez s tím, že to tedy rozhodně stojí za přečtení (a když něco takového řekne assez, tak to už je co říct, ona se v povídkách vyzná). Odjížděla jsem pryč, bez možnosti připojení, takže jsem si kapitoly uložila a… přiznám se, že číst osm kapitol najednou má něco do sebe (začala jsem kolem sedmé večer a skončila v půl druhé ráno) a abych tak přestala plkat a dostala se k jádru věci: Předně – už bych nečekala, že se ve stavu, v jakém se dnešní FF u nás nachází, objeví takováhle povídka, která navíc není překlad. Dále – napsat kapitolu o sedmi tisících slovech (osm kapitol na 46 000 slov?! Merline, tomu se říká víc než nadšení) – klobouk dolů. Ještě dál – obdivuju tvé „zapálení pro věc“, protože ta povídka je velmi dobře rozpracovaná a promyšlená (ačkoli nejsem nadšenec - co se týče velkých změn v kánonu - dokážu je ocenit a tady se mi líbí). Konečně – sama občas také něco naklovu a Severus je moje hlavní postava (většinou s někým v páru) a myslím, že rozehrát příběh, jaký píšeš ty… to bych asi nezvládla. Navíc máš velmi věrné charaktery postav, což je těžké a proto bych smekla podruhé. (Také jsem si začala ukládat nejpovedenější hlášky, doufám, že ti to nevadí, ale máš tam místy opravdu perly.) Propos – zjevně jsem další, kdo propadl fenoménu s názvem „Štěně“ – vedle „pitomého děcka“ to zřejmě bude moje oblíbené. Což mě přivádí… začátek (rozuměj – jejich postupné sbližování a hledání vzájemného porozumění jakožto i poznávání se) mi evokuje Rok jako žádný jiný a omlouvám se, nepropletla jsem se všemi komentáři a v popisku mi to taky uniklo – míříš slashovým směrem?
Vypadá to, že povídka bude relativně dlouhá (což je dobře!) a že to bude dílo, ke kterému se budu víc než ráda vracet proto… pro Merlina, snad nechystáš žádný… drastický konec, že? Jedna moje oblíbená autorka totiž ukončuje povídky zásadně… méně radostně a já se z toho pak těžko vzpamatovávám. Asi mi v rámci „autorského tajemství“ neprozradíš, co máš v plánu ty, což je pochopitelné, ale věř mi, že špatných konců je život plný, těch dobrých už méně. No, úvod tvých stránek mi dává
Jnaději. 
Takže abych tě už víc neunavovala – gratuluji, zatím to opravdu vypadá na jedno z nejlepších děl naší FF scény, něco podobného jsem četla „pouze“ v překladu (ačkoli je možné, že o podobné povídce prostě jen nevím). A pak také děkuji za to, že to vůbec děláš a dáváš si s tím tu práci. Těším se na další kapitolu.
PS: Snad nevadí, že odkaz na tvé stánky dám na ty naše (?)

 

Ahoj, A-SISI :)

(Alice, 27. 8. 2010 21:50)

Děkuji. Velmi. A myslím to zcela vážně.
Možná to na mně není vidět, ale já si jsem vědoma jisté "drzosti", s kterou jsem vkráčela do poměrně ustálené, mnohaleté a pevné "komunity" českých autorek HP FF. Nejspíš, kdybych tušila, že si mne všimnou, neudělala bych to s tak lehkým srdcem :)
Tvá chvála mne opravdu těší, děkuji. Jsem nadšená, když se mi podaří zaujmout, překvapit někoho, kdo jistě také přečetl mnoho a mnoho podobných příběhů.
Takže z čeho to mám strach? :) Nevím, jak to formulovat. Já asi jen nechci s nikým "soupeřit" :) Jenom tady vyprávím svůj sen. Nic víc :) S úctou a respektem k vám všem, které píšete již několik let.
Jsem velmi vděčná, že jsem se skutečně nesetkala (aspoň zatím :)) s negativní reakcí - tím nemyslím, že by se někomu Klíč nelíbil, protože to by bylo v pořádku - spíš jde o to, že jsem tady skutečný, nefalšovaný "zelenáč" :)) a děkuji vám všem za to vlídné přijetí. Díky.
Charaktery jsou opravdu oříšek. Nejspíš díky tomu, kolik jsem přečetla povídek na Harryho a Severuse, už se mi nějak názor na ně ustálil do této formy :) Děkuji, že ti přijdou věrné, to beru jako opravdové ocenění.
A stejně tak je pro mě ohromná chvála, když můžeš přirovnat "štěně" k "pitomému děcku", protože tomu jsem sama taky propadla :)
Tvá otázka, zda jde o slash - ano. Jednoznačně. Ale jelikož miluju Severuse i v roli otce nebo mentora a nečtu pouze slash, je v Klíči ode všeho trochu. V každém z těch skvělých příběhů, které jsem četla, ve mně střípek zůstal. A tohle je takový kaleidoskop z nich všech :) Malinko "cinknutý" mou fantazií (někdy poměrně šílenou, uznávám :D)
Stále mě dokáže překvapit, že se mi daří někoho rozesmát. To je k těm "perlám" :) Díky! Já zas přemýšlím o tom, že si začnu shromažďovat své překlepy - prozatím u mě vede HEMRIONA - to píšu neustále, netuším proč, i z toho důvodu se uchyluju k verzi Miona :)) A potom namísto "ministerská" - "minitreska" - to jsem skolila sama sebe :D
Co se konce týče, ne, to opravdu prozradit nemůžu - snad jen to, že do poslední chvíle si nebudete jistí :) A že vím velmi dobře, kolik špatných konců je všude kolem nás. Pro to píšu Klíč.
Takže znovu - děkuji, hluboce a upřímně. Vítej v mém snu, budu doufat, že ti dokáže přinést něco hezkého, na co budeš ráda vzpomínat :)
A děkuji, byla by pro mne čest mít odkaz na vašich stránkách :)

 

Re: Ahoj, A-SISI :)

(A-SISI, 27. 8. 2010 22:31)

Pro Merlina - nikdo s nikým nesoupeří - tteda já o tom nevím. :-) Jen vyprávěj svůj sen, my ti budeme vděční. Děkuji za přivítání i za dlouhý komentář.
Slash? Skvělé, díky. Všimla jsem si, že tam máš Severuse místy mírně v roli učitele, otce, přítele... už chápu. Ohledně konce... autorko! To je opravdu týrání! :-) No, budu doufat, že alespoň jednou jsem něco pochopila trošku správně. A propos, zapomněla jsem na to u minulého komentáře - starosti mi nedělá ani ta Legillimens, jako úplná závěr.

 

Re: Re: Ahoj, A-SISI :)

(Alice, 27. 8. 2010 22:42)

Děkuju, to se mi opravdu, zcela vážně, ulevilo. Jednou jsem se do takového "soupeření" nevědomky a nechtěně dostala a byla to jedna z nejošklivějších zkušeností :) Takže teď jsem trochu... paranoidní :D
Jinak ano, pochopila jsem, že se ptáš na úplný konec - Legilimens vysvětlím více méně v prvních řádcích příští kapitoly :)

 

Uff

(Kat, 27. 8. 2010 18:09)

to bylo dobré. nejelšpí ej s tou kolejí a Snapeovo zděšení, že by mohl přejít k nim. Fakt málem mi brmabora skončila v krku a já mrtvá. takže nejíst, když čtu z toho plyne ponaučení.

Výborné jako vždy a to něžné gesto. Super. Já věděla proč nečtu 7 Rowlingovou hihih

 

Ahojky, Kat! :))

(Alice, 27. 8. 2010 22:09)

Jejda, pardon! Tak příště raději nejíst, ano :D Díky, že se ti líbilo i to něžné gesto :)
Já 7 knihu sice přečetla, ale rozhodla jsem se ji ignorovat :D
Díky, že jsi četla :)

 

!!!!

(denice, 27. 8. 2010 17:53)

Tak jsem přišla domů a chtivě zasedla ke čtení, jednou zhltla rychle kvůli ději, podruhé pomaleji vychutnávala sloh. Tvoje povídka je opravdu jedinečná. Neville s jeho poslední větou mě dostal, asi se budu smát celý příští týden,děkuju ti, asi to budu moc potřebovat!

 

Ahojky, denice :))

(Alice, 27. 8. 2010 22:05)

Díky, jsem moc ráda, že se ti to líbilo :) A jsem potěšená dvojnásob, pokud ti ten úsměv dokáže nějak usnadnit příští týden, ve kterém na tebe zřejmě čeká něco těžkého. Přeji, ať to zvládneš :)

 

nádherný příběh

(Marwin, 27. 8. 2010 16:58)

Tak teprve teď jsem přelouskala všechny kapitoly a nemám slov - WOW - tento příběh je skvost a ty jsi prostě úžasná. Tato poslední kapitola, to něžné Severusovo gesto, jak hladil Harryho po tváři, mi přišlo neskutečně intimní. Ovšem ten konec....já jen doufám, že chystáš happy end :-) Tak držím palce, ať Ti to stále tak úžasně píše.

 

Ahojky, Marwin :)

(Alice, 27. 8. 2010 21:57)

Děkuji :) Děkuji, že se ti příběh líbí, díky, že jsi vycítila tu intimnost onoho pohlazení a děkuji moc za tvé přání! :)


 

. . . .

(Walentine (walentine.blog.cz), 27. 8. 2010 12:06)

Ale není trochu nepravděpodobné, že by Brumbál se svou silou neodrazil ty kletby? :)

 

Re: . . . .

(Alice, 27. 8. 2010 12:14)

To by docela určitě dokázal; když ne všechny, mnoho z nich ano :) (Merlin přeci jen není :))
Ale především to nečekal, ne? I on má právo být zaskočen :)

 

Re: Re: . . . .

(Walentine, 27. 8. 2010 13:06)

Tak ju :)

 

Re: Re: Re: . . . .

(Alice, 27. 8. 2010 13:19)

No dobře. Tak já se teda přiznám. Podplatila jsem ho citronovým šerbetem! Kdyby byl stejně dokonalý a úžasný jako vždy, zkazil by mi pointu ;-) :DD

 

Re: Re: Re: Re: . . . .

(Walentine, 27. 8. 2010 17:01)

Hahahah :D:D já tušila něco nekalého ! :D

 

.......

(samba, 27. 8. 2010 15:00)

Tedy, ty mě emočně zničíš,jak mam pro Merlina tohle vydejchat? Jsi mistr zápletek,děje a všech možných a nemožných situací.Objevila jsem tě nedávno u Sax a tvoje povídky mě dostaly.Jsem nesmírně štastná,. že píšeš dál.A ještě mi řekni, jak to mam k sakru tak STRAŠNĚ dlouho vydržet do pokračování ?

 

Ahojky, sambo :))

(Alice, 27. 8. 2010 16:21)

Děkuju :) Viděla bych to hlavně na ty "nemožné" situace :DD
Díky, jsem ráda, že se ti to líbí :) A vážně, i pro mě je ten týden HROZNĚ dlouhý - jenže tak rychle psát nedokážu, fakt ne :)) Jedině, že bych kapitoly dělila na polovinu a pak zveřejňovala dvakrát týdně...? Výsledek by byl téměř stejný, já to nějak vždycky neomylně rozdělím v tom nejnevhodnějším okamžiku.. :D

 

Tady Molly Weasleyová

(Lisa, 27. 8. 2010 14:47)

Tak to bylo fakt super, ještě teď mě bolí břicho :D a Sevík v týhle kapče byl úžasnej, jen jedno nechápu, proč mu na konci nepomohl? , No dozvíme se to v příští kapče :-) , ale Harry je chudák, nejdřív ty zmijozeláci a teď tohle, achjo, No já myslím, že do příštího pátku nevydržím, sakryš, skončilo to rovna v tom nejlepším!, ale aspoň si nás navnadila :D Kapča je..je perfektní, úžasná, krásná, postě NEEJ ! Ale nejlepší bylo HAF :) Štěňátko je tak slaďoučký, můj bože, a jak ho pohladil---- I LOVE THIS STORY ! :D

 

Ahojky, Liso :))

(Alice, 27. 8. 2010 16:16)

Díky :D Jsem moc ráda, že jsem tě rozesmála, v téhle kapitolce to byla skoro životní nutnost, vložit něco komického... abyste na mě nezanevřely ;-)
Děkuju, že se ti líbilo, jak ho Severus pohladil, s touhle scénou jsem si docela dlouho hrála :D
No jo, já vím, ZASE jsem to usekla :D Většinou to tak nějak vyjde samo... já tomu pomůžu jen úplně, úplně malilinkato.. Věříš mi? :D
Děkuju, díky moc! :)

 

:-)

(Lady corten, 27. 8. 2010 13:36)

Nádherný díl, moc se mi líbila ta čast jak Harry uvažoval co by se stalo kdyby napsal referát na téma Mé stávaní se Snapem, prostě dokonalé :)

 

Ahojky, Lady corten :)

(Alice, 27. 8. 2010 16:09)

Děkuju, to mě moc těší :) No, myslím, že kdyby ten referát napsal, byl by výsledek - asi úplně stejný :D

 

paráda

(nika, 27. 8. 2010 13:19)

výborná kapitola, Harry to má neuveriteľne ťažké a o Severusovi neviem čo si mám myslieť, ale to je len dobre, no v niektorých momentoch sa mi zdá, že by sa Harry mal riadiť Hermioninou radou a byť opatrný...teším sa na ďalšiu kapitolu

 

Ahojky, Niko :)

(Alice, 27. 8. 2010 13:23)

Díky! Ano, Severusův vztah k Harrymu je hodně komplikovaný. Ale s příští kapitolkou do toho vnesu zase trošku víc světla :)
Děkuju, jsem moc ráda, že se ti to líbilo :)

 

také to vydýchávám....

(Misule, 27. 8. 2010 12:19)

aha takže Harryho miluješ, fajn vysvětlení:-) Taky jsem si myslela, že ho nenávidíš. Zrovna v téhle povídce se mu musím klanět, protože já už bych nebyla já.... má můj velký obdiv. Jenže on ho měl vždycky i od JKR, i když většině okolo se zdál být hlupák, který by nic nezvládl... v knihách bylo hodně opomenutý jeho dětství...
Ohledně Severuse.... jediný co mě napadlo, bylo, že zjistil pocity Harryho přitom pohlazení.... nechám se překvapit příští kapitolou:-) Ani nevíš, jak já se na ní těším:-)
Všechno máš tak nádherně spojený a promyšlený, fakt super:-)

 

Ahojky, Misule :))

(Alice, 27. 8. 2010 12:38)

Až zjistíte, jaký byl můj cíl téhle šílené akce, jsem si tak na 80% jistá, že mi "drsnost" této kapitolky odpustíte ;-)
Opravdu ho miluju :) Ale člověk roste bolestí, co se dá dělat. Ano, souhlasím, v knihách většinou vypadal jako ňouma, ke všemu přišel jak slepý k houslím... A třebaže z něj tady dělám trochu nešiku a blázínka, je to úžasný, obdivuhodný člověk :) Jsem moc ráda, že to také tak vnímáš, díky :)
...Já jsem tak zvědavá, co řekneté té další kapitole! :D Díky moc, Misule :))

 

smršť pocitů

(Kiki, 27. 8. 2010 11:35)

tahle kapitola mě rozsekávala od začátku do konce! nejdříve „Mám dost sám se sebou, jestli se chceš zhroutit, najdi si jiný místo!“ :D
„Ne,“ řekl. „Tady Molly Weasleyová.“
"Hadi vás otráví a já jsem idiot. "

referát " Mé vstávání se Snapem" se tedy povedl...a o existenci tří kolejí jsem v tu chvíli uvažovala taky..a tak jsem nevěděla jistě která by zmizela v povrchu zemského :D
opravdu...Brumbála si neumím představit že by ochutnával lektvary když už suploval...ale bonbony to ano...ale trošku si myslím že je šílený - když Harrymu a Nevillovi dal takovou známku...ty bonbóny mu asi poškodily mozek :D

ty jo, ze začátku pořádný šoky - jak tam naběhli zmijozeláci a Harry se strachy po... někdy mám pocit že ho nesnášíš jako postavu a rozhodla ses ho prostě likvidovat... A Severus je taky trochu divný, nechápu...on si myslí že z Harryho udělá zbraň? to raději ať si na sebe vezme růžový terč a jde před Voldyho... s tím štěnětem je to sladký za každé situace ;) miluju to...
Severus mě trochu překvapil tím, že to chtěl všechno tak veřejně vyřešit...svým způsobem to i on dost rozdmýchává... a ještě - ohledně Evitery... stále zmiňuješ že to dva lidi svým způsobem nějak poutá - ne doslovně ale v textu to tak vychází...jinak jediné čemu rozumím je že mají potom více podobné magie než předtím a dokud se to nějak neustálí ale nikdy nebudou zcela stejné...ale určitě to dělá ještě něco? mě stále příjde že to nejdůležitější je nevyřčené!

„Blázníš?!“ zašeptal Sirius zděšeně. „Furnunculus je hrozně zákeřný kouzlo, projde Protegem skoro pokaždé." :D už jsem se bála že příjdu o pointu co to kouzlo vlastně znamená a proč ho Sirius zadal...toho bych fakt nechtěla mít za nepřítele...no i když...občas si připadám jako podobná mrcha

hehehe

WOW! no ten konec tedy...myslím chudák Harry...500 kouzel naráz!!!??? ty ho s definitivní a konečnou platností nenávidíš! :D já ho taky zrovna nemiluji...ale chuuudááááák...nejpoužívanější panenka woodoo - hmmm dobře vystižený...nebo pokusný králík...zkušební terč... sááákryš :D Severus bude mít hodně dlouhý seznam pomsty bych řekla...
co měl Severus vlastně v plánu? v čem měl zábrany??? chci to vědět! aspoň jeho úvahu! :D

a ten konec byl totálně out...chudák Neville...

 

Ahojky, Kiki :))

(Alice, 27. 8. 2010 12:11)

Smršť pocitů, wau :D Děkuji :))
Jsem ráda, že jsem tě mohla jak rozesmát, tak šokovat :)
Já jsem to říkala... že mi asi nebudete brzy věřit, že Harryho vážně miluju, co víc, já ho obdivuji :) Kam se hrabe Voldemort, bojovat s vlastním strachem je mnohem horší. Jen si to potřebovali všichni opravdu uvědomit, že se ještě ani zdaleka neuzdravil.
Albus? Tak ten se nikdy netajil tím, že je podivín :D Ale nesmírně inteligentní podivín ;-)
Tohle mi u JKR vadilo asi nejvíc - jak samozřejmě všichni brali, že Harry jednou zavraždí člověka - zlého, vraha, ale pořád člověka. Přitom i v hluboké nenávisti vzít lidský život - to není lehké. Ne pro slušného člověka a tím Harry je a vždy byl :) Takže Severus z něj hodlá udělat "zbraň" - což je de facto pouze přímo vysloveno, co od Harryho všichni od začátku chtějí.
Evitera? :) Ještě okamžik budu napínat :D
Proč to Severus udělal - prozradím v 10.kapitole. A jaké zábrany překonal - v 11. :) A víc ze mně nedostanete ani slovo :D
Díky, Kiki :))

 

Drahá, talentovaná Alice-sama :)

(Iva, 27. 8. 2010 11:33)

Dnes sa zmôžem len na: Najlepšie, čo som kedy čítala, viac by som nezniesla, bolí ma srdce, úžas, Harry mi pripomenul samú seba a na týždeň idem radšej od počítača, lebo som niekde čítala, že plačom sa dá zadusiť a smútok dokáže zabíjať... Ber to ako pochvalu najvyššieho rádu...Iva

 

Ahojky, má milá Ivuško :)

(Alice, 27. 8. 2010 12:00)

To mě mrzí. Vydrž mi prosím do příští kapitolky :)
To ano, smutek umí zabíjet. Ale sen má oproti realitě jednu velikou přednost - i ty nejděsivější věci se mohou změnit na něco... jiného :)
Děkuji ti :)

 

. . .

(Walentine (walentine.blog.cz), 27. 8. 2010 11:17)

Ten závěr mi teda parádně vyrazil dech :O Nemůžu se dočkat příštího týdne, vážně. Dneska jsem na nový díl čekala už probuzení :D


 

Ahojky, Walentine :))

(Alice, 27. 8. 2010 11:31)

Jé je, děkuju :)) To je od tebe moc milé. Tak doufám, že jsem ti nezkazila den :)
A také tichounce doufám, že s příští kapitolkou a vysvětlením vyrazím dech znovu... jen trošku jinak ;-)
Díky! :))

 

Já...to...ehm...nějak nepobírám

(Sharlaid, 27. 8. 2010 11:03)

Nezávidím Harrymu. Takhle všechno podělat jen kvůli jednomu úsměvu. No, ale alespoň se všichni vyzuřili. Ovšem představa, že by toho Smrtijeda předtím nechytli je děsivá.
Díky za další kapitolu nacpanou akcí.
A pochopila jsem správně, že Sev použil na Pottera Legillimens, aby zjistil, proč se tak dementně tlemí, nebo mi něco uteklo?

 

Ahojky, Sharlaid :))

(Alice, 27. 8. 2010 11:16)

Já se ti vlastně ani nedivím, tohle byla dlouhá kapitola plná informací a děje. Chtěla jsem udržet kontinuitu, proč to vyústilo právě v takovou reakci; Harrymu se nechtěně a nevědomky podařilo naštvat snad každého...
Proč Severus použil Legilimens vysvělím v příští kapitole - doufám, že to nezklame ;-)
Díky, Sharlaid, příště už zase zvolním tempo :)))